RU  UK  EN
Статьи  >  Уяви  >  Банк менталітетів: Єгипет

Банк менталітетів: Єгипет

Єгиптяни складають думку про людину відразу ж після привітання, переважно у вигляді рукостискання. Та пам’ятайте – воно має бути неодмінно міцним, інакше буде розцінено як вияв нещирості… Так що вітаємось і продовжуємо знайомитися з особливостями менталітету цього народу!

При спілкуванні з єгиптянином у вас зовсім не виникає мовного бар’єру. Практично всі жителі країни знають щонайменше дві-три мови. І не дивно, адже це грає важливу роль у торгівлі.

Якщо не знаєте, про що поговорити з місцевими жителями, заведіть розмову, наприклад, про… футбол. Це – найулюбленіший вид спорту в Єгипті. Найбільш популярні клуби – «Ахлі» і «Замалек» . Та й поспостерігати за іграми, які транслюють практично цілодобово, можна на екрані телевізорів у будь-якому ресторані, сувенірній крамниці чи кафе. Egypt-Camels-Pyramids-Travel-2019.jpgФото expatexplore.com

Вираз "egyptian time" став приказкою за межами держави. Пунктуальність – це не про єгиптян, вона їм геть байдужа. Особливо це стосується ділових зустрічей. Прийти хвилина в хвилину тут вважають мало не моветоном. Так що, призначаючи зустріч, запасіться терпінням.

Вирушаючи в гості до місцевого жителя, неодмінно варто прихопити із собою щось до чаю. Традиційний улюблений напій – каркаде. Рецепт простий: висушені квітки гібіскусу кладуть у холодну воду і доводять до кипіння, потім додають цукор і подають у гарячому чи холодному вигляді. 266_AdobeStock_77064938_shopping-egypt-market_17-8-17.jpgФото gapyear.com

Цілком пристойним вважають робити телефонні дзвінки до дванадцятої, а то й першої години ночі. Правило о 22.00 відбій тут не діє навіть для дітей. Але бажано не турбувати єгиптян в обідню пору. Вся справа в тому, що місцеві жителі дуже люблять денний сон.

До речі, про дітей. Нащадки фараонів неймовірно розчулюються, коли бачать малюків. Так що не варто дивуватися, якщо ваше чадо відразу при зустрічі спробують пошарпати за щічки, взяти на руки чи пригостити чимось смачним. Ramadan-iftar1.jpgФото dailynewsegypt.com

Головне правило дорожнього руху для всіх єгиптян – це відсутність всяких правил. Водії сигналять завжди, коли хочуть повернути, коли просто бажають з кимось привітатися, зазивають пасажирів чи просто сигналять машині, що їде спереду.

Вочевидь, віддаючи данину поваги давньоєгипетській богині Бастет, місцеві жителі фанатично люблять котів. Амурчиків, що поважно розгулюють, можна зустріти на кожному метрі простору. пирамиды-и-фараоны.jpgФото travelask.ru

Відмовляючись від чогось, єгиптяни неодмінно кладуть руку на серце. Так вони висловлюють свою приязнь до співрозмовника, і у подібному випадку слово «ні» не зачепить його почуття. Egypt-Luxor-woman-shows-me-bread-oven-inside-her-house.jpgФото holeinthedonut.com

Головне фото gadventures.com

Вам это будет интересно:
Стражі морів: вражаючі маяки світу
Слово «маяк» викликає красиві асоціації: морські пригоди, шторми, величезні кораблі. І ми хочемо не розвіяти ці думки, а навпаки підкинути хмизу у вогонь. У світі їх безмежна кількість, вони вражають своєю красою та неповторніст. Сьогодні ділимося з вами п’ятіркою найдивовижніших маяків!
Каїр is the capital of…
Курорти формату All Inclusive, піраміди і мумії – ось, либонь, і все, що спадає на думку, коли говориш про Єгипет. А тим часом це одна з найдавніших держав світу, а його столиця Каїр - не просто найбільше місто Близького Сходу й Африки з населенням у 19 мільйонів людей, це мегаполіс, котрий об’єднує в собі стародавні історичні пам’ятки і скляні хмарочоси, сміттєві звалища і дорогі магазини, незліченні багатства і кричущу бідність.
За водними процедурами – в пустелю!
Місто, де Олександру Македонському передрекли завоювання світу. Місто, куди навідувалася Клеопатра щоб поплескатися в теплих цілющих джерелах. Місто, яке сьогодні складно відшукати на карті без хорошої оптики. Сіва. У самому серці Сахари, в 560 кілометрах від Каїра чекає на «свого» допитливого відвідувача невелике поселення з незмірно великою історією.
Шарм-ель-Шейх: танцюємо у пустелі, пірнаємо і вчимося торгуватися…
Узбережжя Червоного моря прикрашене курортним містом Шарм-Ель-Шейх, що перекладається витончено: «бухта шейха». Оточена Синайськими горами, вона надійно схована від вітру і негоди, зберігаючи затишний для подорожей цілий рік…
Затримай дихання. Найнебезпечніші місця для дайвінгу
Після того, як легендарний француз Жак-Ів Кусто за своїми колегами винайшов і вдосконалив акваланг, підводне плавання міцно увійшло у список найбільш популярних,але, на жаль, небезпечних хобі. Outlook попереджує і розповідає про найбільш екстремальні для занурення місця.
Заступниця Міністра туризму Єгипту про відновлення подорожей
15 липня за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Єгипету в Україні Аймана Елгаммалі відбулась пресконференція із заступницею Міністра туризму та пам’яток старовини Єгипту Гхадою Шалябі.
Якщо у тебе 10 доларів і ти в Хургаді
Продовжуємо витрачати 10 $ по світу... Сьогодні в пісках єгипетської Хургади шукаємо те, у що варто вкласти свої гроші, щоб відчути місто на смак і на дотик. І водночас розберемось, як не потрапити у пастки продавців, котрі заради вашого туристичного гаманця готові побудувати нові піраміди і вивести незнаний вид жуків-скарабеїв.
Продається все: найкращі ринки планети
У наш час складно здивувати людину, особливо міську, якимось великим магазином або ринком, оскільки навіть у міні-маркеті біля будинку можна купити все. Утім, по всій планеті продовжують працювати легендарні базари, про які століттями складають легенди і розказують із захватом, розуміючи, що вони – набагато більше, ніж просто місце для збуту товарів.
Дипломатія в умовах карантину. Вручення вірчих грамот новопризначеними послами
11 грудня Президент України прийняв вірчі грамоти у послів Австралії, Єгипту, Ємену, Йорданії, Монголії, Норвегії, Пакистану, Таджикистану, Таїланду, Таджикистану та Філіппін. На церемонії були присутні заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква та заступник Міністра закордонних справ України Євгеній Єнін.
Глибокі музеї
Ще кілька століть тому морський транспорт був не просто найпопулярнішим, але й часом єдиним способом дістатися з точки А в точку Б. Однак, як відомо, форс-мажори трапляються на будь-яких дорогах, навіть водних, і за історію людства безліч кораблів так і не пристало до берега. Проте відносна «збережність» дозволяє затонулим суднам знайти друге життя, перетворившись на музеї.
Не тільки нафта і туризм: сафарі від африканських роботодавців
У світі безліч варіантів професій, які може опанувати людина. Північна Америка дала поштовх стартапам та банківскому сектору, Азія - високим технологіям, Європа - медицині... А ким же працюють люди на найбільш сонячному континенті - давайте дізнаємось!
Посол Єгипту в Україні Хоссам Ельдін Мохамед Ахмед Алі провів дипломатичний прийом
Надзвичайний та Повноважний Посол Єгипту в Україні Хоссам Ельдін Мохамед Ахмед Алі 11 липня зустрічав гостей з нагоди національного свята. Привітати Єгипет прийшли представники іноземного дипломатичного корпусу в Україні, члени Уряду, очільники неурядових організацій та партнери посольства.
Банк менталітетів. Японія: свій серед чужих
Японці вирощують сакуру, поїдають тоннами рис, майстерно скручують роли, розгулюють у кімоно і... вважають поганим тоном НЕ плямкати за столом. Якщо з першими фактами стійко асоціюються жителі Країни, де сходить сонце, то про останній знають далеко не всі. А проте, крім незвичайних правил етикету, у цього народу є ще цілий десяток тільки їм притаманних особливостей.
Посол Єгипту провів урочистий прийом на честь Національного дня
23 липня в Єгипті офіційно відзначається річниця липневої революції день, який є національним святом і вихідним. Революція відбулася в обстановці підйому національно-визвольного руху арабських народів після Другої світової війни і ослаблення позицій британського імперіалізму на Близькому Сході.
Посол Єгипту відкрив виставку сучасного мистецтва «Egyptian Vision»
3 квітня Посол Єгипту в Україні, Й.В. пан Хоссам Ельдін Алі, у МВЦ «Музей історії Києва» відкрив виставковий проект сучасного образотворчого мистецтва “Egyptian Vision” ("Єгипетське бачення"), присвячений 25-річчю встановлення єгипетсько-українських дипломатичних відносин.
Посольство Єгипту за співпраці з Picasso East Art Gallery та Музеем історії Києва відкриють виставку єгипетського мистецтва
4 квітня у МВЦ «Музей історії Києва» відкривається виставковий проект сучасного образотворчого мистецтва “Egyptian Vision” ("Єгипетське бачення"). Вперше у Києві будуть представлені роботи добірної колекції близько 40 картин відомих єгипетських майстрів, серед яких: Мунір Ескандер, Ґерґіс Лотфі, Ґаміль Шафік, Хасан Абд Ельфатах, Саєд Саад Еддін, Карім Абд Ель Малак, Хасан Рашед і інші.
Посол Єгипту взяв участь в презентації туристичної концепції "Єгипет. Нові можливості"
Надзвичайний і Повноважний Посол Єгипту в Україні Хоссам Ельдін Алі взяв участь в пресс-конференції "Єгипет. Нові можливості", присвяченій презентації нової туристичної концепції на 2017 рік.
Банк менталітетів. Єгиптяни – сучасні нащадки фараонів
Піраміди, фараони, древні поховання... В усьому світі Єгипет асоціюється з чимось таємничим і незбагненним. Напевно, важко знайти більш загадкове і містичне місце, ніж ця країна. Не менш загадкові й самі її жителі.
Каїр: як жити у склепі, або Коли твої сусіди – мерці…
Столиця Єгипту – це сімнадцятимільйонний мегаполіс, де щільність населення одна з найвищих на планеті. Щоб мати бодай якийсь дах над головою, деякі люди змушені жити на вокзалах, хтось отримує статус біженця, а комусь доводиться селитися на цвинтарі. Про сотні тисяч каїрців, які живуть серед могил – далі в Outlook!
Закрыть
Outlook facebook page