RU  UK  EN
Статьи  >  Відвідай  >  Бриджтаун is the capital of...

Бриджтаун is the capital of...

Помпезний міст, невеличкий місток чи проста дерев’яна кладочка завжди є символом чогось, що об’єднує. Ось і місто-міст Бриджтаун, столиця Барбадосу, яке отримало свою назву завдяки двом мостам, що пролягають через затоку Карлайл, об’єднує собою і в собі багато різноманітного, протилежного і, на перший погляд, непоєднуваного.

У сивочолу давнину португальські мореплавці, захоплені та здивовані пальмами, які були майже повністю обвішані епіфітами, прозвали цю райську землю на свій манер – Барбадос, що у перекладі звучить як «бородатий». Бо звідки ж могли знати смагляволиці підкорювачі морів, що столиця цього карибського острова колись отримає суто англійське ім’я –Бриджтаун. Саме звучання цього слова відразу ж малює в уяві манірні англійські будівлі, наскрізь промоклі під постійною мжичкою, не притаманною Барбадосу. Так і сучасна англійська мова, яка зараз використовується тут повсякчас, ніби перекинула місточок до мови місцевих аборигенів, об’єдналася з нею і дала жителям цікавий діалект – «бейджан».5-Parliament-Bridgetown-Barbados.jpgФото sandals.com

Бриджтаун – це пляжі з надзвичайно чистою бірюзовою водою та рожевуватим пісочком, який ніби сором’язливо зарум’янився від надмірної уваги до себе з боку туристів. А їм є до чого придивитися і чому здивуватися: через прозоре дно катамаранів де-не-де випірнуть панцир чи ласти здоровенної черепахи, а, якщо взяти напрокат якесь суденце, то й сам можеш натрапити на залишки затонулого корабля. Від цих природних див і багатств по мостах міста-мосту легко потрапити до див цивілізації.

Бриджтаун – містечко невелике, але здатне гостинно прийняти всіх – від закоханої романтичної пари, яка вирішила заховатися подалі від сторонніх очей, до багатих і заклопотаних бізнесменів, які вирвали декілька днів для відпочинку у своєму щільному ритмі життя. Поблизу столиці завжди можна знайти собі нічліг від недорогого гостьового будиночку до номера в багатозірковому готелі. А ранок, проведений на віллі з якоюсь мрійливою назвою на кшталт «Мангова затока» чи «Гавань Євгенії», залишить незабутні спогади, які потім будуть повертатись у думки під час довгих зимових вечорів.13-public-bus-Bridgetown-Barbados.jpgФото sandals.com

Уже добре відпочивши, надихавшись морським повітрям, час знайомитись із Бриджтауном зблизька. Площа Героїв, яка ще недавно мала назву Трафальгарська площа, нагадає вам таку саму в Лондоні, та й про королеву англійську не забудете, бо на схід від площі розташований Королівський парк з пречудовими деревами, де є навіть тисячолітній баобаб. Та й хіба ж не відчуєш і в собі краплю королівської крові, коли на обід подають скуштувати справжню екзотику: суп із їстівних гнізд стрижів-саланганів, що їх збирають для гостей Королівському парку?

Кладкою від минулого до теперішнього можна перейти, блукаючи по території музею просто неба. Це – казарми Гарнізону ХVІІ століття. Також у східній частині міста розмістився Музей Барбадосу з багатою історичною колекцією, зібранням старовинних меблів, рідкісними книгами та старожитностями. Будинок Парламенту, Дім Джорджа Вашингтона, котрий мав тут власну віллу ще до часів свого президентства, ромові фабрики Бриджтауна – все це залюбки покаже вам кожен місцевий.dsc06250-edit.jpg
Фото independent.co.uk

Якщо мозок втомився від вживання їжі духовної, то можна перейти до їжі тілесної, знову ж таки змішаної: англійска кухня тут гармонійно поєднується з пряною острівною: «пепперпот» – тушкована у соусі свинина, свинячі реберця, ромовий пунш і навіть засмажена летюча риба прийдуться до смаку найвибагливішому гурману. А ще не забудьте про легкий та приємний «шопінг» у численних бутіках, риболовлю, прогулянки на яхті, крикет та романтичні посиденьки в колоритних тутешніх закладах. Місцеві театральні трупи демонструють цікаві вистави, у тому ж таки театрі можна послухати й фольклорну музику, що змішана з сучасними ритмами. До речі, столиця радо приймає учасників джазового фестивалю, які поєднують своє хобі з пляжним відпочинком.

Будьте певні, що Бриджтаун прокладе місточок до будь-якого серця! Єдина порада, якщо вже вам пощастило відвідати цю перлину Карибського моря, не забудьте прихопити з собою фотоапарат, відеокамеру чи мольберт.

Головне фото hospitalitynet.org

Вам это будет интересно:
Каїр is the capital of…
Курорти формату All Inclusive, піраміди і мумії – ось, либонь, і все, що спадає на думку, коли говориш про Єгипет. А тим часом це одна з найдавніших держав світу, а його столиця Каїр - не просто найбільше місто Близького Сходу й Африки з населенням у 19 мільйонів людей, це мегаполіс, котрий об’єднує в собі стародавні історичні пам’ятки і скляні хмарочоси, сміттєві звалища і дорогі магазини, незліченні багатства і кричущу бідність.
Тбілісі is the capital of ...
Кожне місто у світі має власне впізнаване обличчя, котре закарбовується у пам’яті мандрівників. Обличчя Тбілісі з часом дорослішає і кращає, набуває благородних європейських рис, при цьому не втрачаючи колоритних чортиків в очах…
Ісламабад is the capital of…
Попри промовисту назву Ісламабад, мабуть, найбільш світське, космополітичне та вестернізоване місто мусульманського Пакистану, котре є ще й столицею цієї держави. І хоча Ісламабад важко зарахувати до щасливчиків, оскільки важливі стратегічні дороги завжди були в стороні, йому є чим вас здивувати. Чим і як він живе - далі в OUTLOOK.
Ашхабад is the capital of…
Розташований у південно-західній частині сучасного Туркменістану Ашгабат і його околиці – здавна дуже важлива для Середньої Азії торгова зона, котра остаточно оформилась у місто-фортецю наприкінці XIX століття. Назва теперішньої столиці має персидське походження і означає «місто кохання».
Анкара is the capital of…
У силу різних причин, а головне, завдяки своїй туристичної популярності та розмаху Стамбул сприймається більшістю туристів (ба навіть тими, хто побував у Туреччині) столицею цієї країни, хоча насправді головним містом є Анкара. Саме про неї, таку турецьку та інтернаціональну водночас, ми і розповідаємо сьогодні.
Ліма is the capital of...
Досвідчені мандрівники кажуть, що, коли багато їздити по світу, починаєш приблизно розуміти, як влаштовані мегаполіси. І якщо в Європі, Азії чи США досвіду і кмітливості для орієнтування цілком вистачає, то у південноамериканських містах про свої знання можна забути. Сьогодні ми розкажемо про одне з таких місць, Ліму – столицю Перу.
Бейрут is the capital of...
Бейрут – своєрідний острівець Європи в арабському світі. Ліванську столицю називають по-різному: за великий вибір модних бутіків і насичене нічне життя – Парижем Близького Сходу, за чудові можливості для бізнесу і надійність місцевих банків – Середземноморською Швейцарією, а за непоборний дух і безліч пережитих лих – Містом-феніксом.
Антананаріву is the capital of...
Острів Мадагаскар – батьківщина лемурів, головний постачальник ванілі, натхнення для мультиплікаторів і мекка для любителів яскравих вражень. З XVI століття приваблював французів та англійців, піратів і мандрівників. Багато подорожніх, котрі побували у всіх куточках світу, знаходили прихисток саме тут, на березі Індійського океану.
Сан-Марино is the capital of...
Крихітна гірська держава Сан-Марино, оточена зусібіч Італією, відома не тільки завдяки своєму розміру, але й як популярне туристичне місце. Ми захоплюємося його пам’ятками і красотами не менш ніж мандрівники, але пропонуємо поглянути на однойменну столицю країни і як на місто для життя.
Канберра is the capital of...
Австралія підсвідомо залітає до наших вух разом із гучним інтро з мушлі сіднейської опери, і лише потім ми згадуємо, що столицею цієї країни є Канберра. Багато хто розглядає це місто як зупинку між Мельбурном і Сіднеєм, але Канберра вже не тільки виношує, але й перетворює у реальність план із завоювання сердець усіх австралійських туристів.
Оттава is the capital of...
Канада - не тільки дуже красива і мальовнича країна, а й ще і одна з найбільш розвинених в економічному плані держав планети. Оскільки багато тамтешніх міста на слуху, іноземці часто плутаються: яке ж місто все-таки столиця? Торонто? Ванкувер? Або, може, Монреаль? OUTLOOK знає не тільки відповідь на це питання, але і набагато більше, тому розповідає про те, чим живе Оттава, столиця Канади.
Закрыть
Outlook facebook page