RU  UK  EN
Статьи  >  День Сева в Японії

День Сева в Японії

Автор: 29.04.2018 | Японія
Щорічно 29 квітня в Японії відзначається державне свято - День Сева. Воно відзначається в день народження імператора Хірохіто в пам'ять про період його правління.

Вступаючи на престол, імператор Японії приймає так зване тронне ім'я (девіз правління), яке означає якийсь благої принцип. Імператор Хірохіто після вступу на престол в 1926 році отримав тронне ім'я Сева, що означає «Освічений світ».

Рік вступу монарха на престол є в Японії першим роком нової ери. Назва ери збігається з назвою девізу правління. Тому день народження Хірохіто (День Сева) відзначається не стільки в пам'ять про самому імператорі, скільки в пам'ять про його період правління.

За життя Хірохіто 29 квітня в Японії відзначався День народження імператора, а з 1989 по 2006 рік - День зелені. У 2007 році День зелені був перенесений на іншу дату, а 29 квітня стали відзначати нове національне свято в честь імператора Хірохіто і періоду Сева.

День Сева в Японії є початком так званої «Золотого тижня», низки об'єднаних з вихідними святкових днів. Крім Дня Сева, в неї входять День Конституції, День зелені (День заснування держави) і Свято дітей.

Вам это будет интересно:
У Японії свято цвітіння сакури Ханами
«Ханами» перекладається c японської як «милування квітами». Це - національна традиція. Навесні, коли зацвітає сакура, майже все населення Японії спрямовуються в парки, щоб насолодитися цим приголомшливим за красою видовищем.
Білий день
В Японії, Кореї і Тайвані 14 березня відзначають так званий Білий день - своєрідна «відповідь» на 14 лютого, коли в цих країнах жінки підносять подарунки чоловікам. А чоловіки дарують жінкам.
Японська туристична фірма запропонувала віртуальні польоти за кордон
В Японії туристична фірма пропонує відвідувачам спеціального ресторану First Airlines можливість віртуально злітати в Париж, Нью-Йорк, Рим або на Гаваї, не покидаючи межі Токіо.
День кішки в Японії
Почнемо з того, що слово «два» по-японськи звучить «ні». У деяких випадках, один з яких і став приводом для установи неформального Дня кішки, «два» може вимовлятися грайливо - «нян». Випадково чи ні, але японці вважають, що кішка нявкає не інакше як «нян-нян-нян». А далі - все просто і логічно. «Нян-Нян-Нян» - це «два-два-два», а «два-два-два», відповідно, - це двадцять друге число другого місяця.
День кандзі в Японії
Щороку 12 грудня в Японії відзначається День кандзі, або День ієрогліфів. У цей день оголошують так званий «кандзі року», який жителі Японії обирають голосуванням.
День культури в Японії
Сучасну Японію неможливо уявити без періоду Мейдзі, а про період Мейдзі неможливо розповідати, не згадуючи імператора Мейдзі (3 листопада 1852 - 30 липень 1912, 122-й імператор Японії). День культури збігається з днем його народження і є державним святом.
Фестиваль повітряних куль в Сазі
Що ви знаєте про Японію? Якщо ваші знання обмежені тільки суші і квітучою сакурою, то ви будете здивовані, що в цій країні проходить один з найкращих фестивалів повітроплавання в світі. Це Міжнародний фестиваль повітряних куль в Сазі, на який з'їжджаються не тільки пілоти, а й туристи з усіх країн.
Потяг – анти стрес курсує Японією
З 10 вересня у японців та гостей країни з’явилася можливість дістатися з Гіфу до Міє у вагоні з котами
В Японії відкрилося тематичне кафе з ручними їжаками
У столиці Японії відкрили нове тематичне кафе Harry, де гості мають можливість пограти з ручними їжаками.
День кішки в Японії
Почнемо з того, що слово «два» по-японськи звучить «ні». У деяких випадках, один з яких і став приводом для установи неформального Дня кішки, «два» може вимовлятися грайливо - «Нян». Випадково чи ні, але японці вважають, що кішка нявкає не інакше як «Нян-Нян-Нян».
У Києві пройде фестиваль японського кіно
З 22 по 24 січня в київському кінотеатрі Кінопанорама пройде фестиваль японського кіно.
Японія обмежить доступ туристів на Фудзіяму
Влада Японії прийняла рішення в найближчі три роки обмежити доступ туристів на Фудзіяму. Про це повідомляється на сайті газети The Asahi Shimbun. Уряд префектур Сідзуока і Яманасі до липня 2018 року визначить кількість мандрівників, які можуть забиратися на гору без шкоди для об'єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
О-бон. Поминання покійних у Японії
З 9 по 17 серпня в Японії проходить одне з найважливіших будистських свят О-бон, присвячене поминанню покійних.
Японський музей пригощає відвідувачів бургерами з жаб'ячими лапками
У музеї природи і науки Orbi Yokohama, який розташований на півдні Токіо, почалися продажі бургерів з жаб'ячими лапками. Про це повідомляє The Daily Mail.
Фестиваль снігових фігур в Саппоро
Безсумнівно, самими добрими і радісними фестивалями в світі можна назвати ті, засновниками яких стали діти. Сніговий фестиваль в Саппоро або Фестиваль снігових фігур в Саппоро відноситься до числа саме таких фестивалів.
У Японії почалося виверження вулкана Асо
Вранці в середу, 26 листопада, на південному японському острові Кюсю почав виверження другий за величиною вулкан країни Асо.
У Києві покажуть виставу японського театру Кабукі
У неділю, 30 листопада, в Українському домі відбудеться вистава японського театрального мистецтва Кабукі. Про це OUTLOOK повідомили в посольстві Японії в Україні.
Киянам покажуть японський фільм Дрезина
20 жовтня в Будинку освіти і культури Майстер-клас пройде показ драми "Дрезина" японського режисера Хирофумі Кавагуті. Про це повідомили в посольстві Японії в Україні.
У Києві проходить виставка ляльок Окіаґарі-кобоші
В Українсько-Японському Центрі НТУУ "КПІ" з 8 по 25 жовтня проходитиме виставка - Окіаґарі-кобоші - це благодійний проект японського дизайнера Кензо.
Фестиваль Дандзірі Мацури в Японії
4 і 15 вересня 2014 року в місті Кісівада префектури Осака пройде фестиваль Дандзірі Мацури. Жителі міста обожнюють свій фестиваль і щороку з нетерпінням чекають, коли почнеться свято.
Закрыть
Outlook facebook page