RU  UK  EN
Статьи  >  Фестиваль снігових фігур в Саппоро

Фестиваль снігових фігур в Саппоро

Автор: 05.02.2015 | фестиваль, Японія
Безсумнівно, самими добрими і радісними фестивалями в світі можна назвати ті, засновниками яких стали діти. Сніговий фестиваль в Саппоро або Фестиваль снігових фігур в Саппоро відноситься до числа саме таких фестивалів.

Приводом до проведення щорічного снігової фестивалю стала ініціатива місцевих школярі середніх та старших класів які зимою 1950 спорудили в центральному парку Саппоро +6 фігур зі снігу.

Крім виставки снігових фігур, в цей рік у парку провели бій сніжками та карнавал - ці, незвичайні для Саппоро події, привели на відкриття фестивалю понад 50 тисяч осіб. С тих пір фестиваль уславив Саппоро, почав візитівкою зимового міста, а в самому незабаром почав надзвичайно популярним заходом в усій Японії.

У 1953 році вперше була споруджена сніжна фігура заввишки 15 метрів - Сётен (возносящие в небеса). У 1955 році у фестивалі взяли участь війська самооборони Японії, завдяки їх допомозі фестиваль був проведений з небувалим розмахом. У 1959 році, на 10-річний ювілей фестивалю, у виготовленні снігових фігур взяли участь 2500 чоловік, а про сам захід вперше розповіли по телебаченню і в газетах.

Завдяки зусиллям засобів масової інформації, починаючи з 1960 року, на сніговий фестиваль в Саппоро приїжджає все більше туристів і учасників з усіх куточків Японії - популярність фестивалю зростає «як сніжний ком». У 1972 році Саппоро стає столицею зимових Олімпійських ігор, а Сніговий фестиваль, проведений в цей рік під девізом «Ласкаво просимо в Саппоро!», Став відомий далеко за межами Японии.

У 1974 році Японію потряс «нафтовий шок», але Сніговий фестиваль був проведений, як звичайно. Через брак бензину вантажівок не могли доставити на місце проведено фестивалю досить снігу, і снігом обліплюють порожні бочки з урахуванням які потім споруджувалися снігові фігури. У цей же рік було проведено перший міжнародний конкурс снігових постатей. Зараз Сніговий фестиваль в Саппоро проводиться на трьох майданчиках і на протязі семи днів збирає більше двох мільйонів чоловік!

Вам это будет интересно:
День Сева в Японії
Щорічно 29 квітня в Японії відзначається державне свято - День Сева. Воно відзначається в день народження імператора Хірохіто в пам'ять про період його правління.
У Японії свято цвітіння сакури Ханами
«Ханами» перекладається c японської як «милування квітами». Це - національна традиція. Навесні, коли зацвітає сакура, майже все населення Японії спрямовуються в парки, щоб насолодитися цим приголомшливим за красою видовищем.
Білий день
В Японії, Кореї і Тайвані 14 березня відзначають так званий Білий день - своєрідна «відповідь» на 14 лютого, коли в цих країнах жінки підносять подарунки чоловікам. А чоловіки дарують жінкам.
Японська туристична фірма запропонувала віртуальні польоти за кордон
В Японії туристична фірма пропонує відвідувачам спеціального ресторану First Airlines можливість віртуально злітати в Париж, Нью-Йорк, Рим або на Гаваї, не покидаючи межі Токіо.
День кішки в Японії
Почнемо з того, що слово «два» по-японськи звучить «ні». У деяких випадках, один з яких і став приводом для установи неформального Дня кішки, «два» може вимовлятися грайливо - «нян». Випадково чи ні, але японці вважають, що кішка нявкає не інакше як «нян-нян-нян». А далі - все просто і логічно. «Нян-Нян-Нян» - це «два-два-два», а «два-два-два», відповідно, - це двадцять друге число другого місяця.
Карнавал в Ліму
Маски, танці і традиційна музика - це все карнавал в Ліму, невеликому і затишному містечку на півдні Франції. Карнавал триває цілих три місяці, правда, виступи проходять тільки по вихідним.
Зимовий фестиваль форелі в Хвачхон в Південній Кореї
Зимовий фестиваль форелі в Хвачхон є прекрасним місцем, де можна насолодитися зимовою риболовлею. Щороку тисячі туристів приїжджають сюди, щоб і рибки поїсти, і на санчатах покататися.
Фестиваль Дунчжі в Китаї
Кожного року зимове сонцестояння припадає на період між 21 і 22 грудня. В день зимового сонцестояння найкоротший день і найдовша ніч у році. Після зимового сонцестояння дні стають довшими, а ночі коротшими.
День кандзі в Японії
Щороку 12 грудня в Японії відзначається День кандзі, або День ієрогліфів. У цей день оголошують так званий «кандзі року», який жителі Японії обирають голосуванням.
Фестиваль врожаю вишні в ПАР
Місто Фіксбург виробляє близько 500 тонн вишні щороку, що складає близько 95% південноафриканського врожаю.
День культури в Японії
Сучасну Японію неможливо уявити без періоду Мейдзі, а про період Мейдзі неможливо розповідати, не згадуючи імператора Мейдзі (3 листопада 1852 - 30 липень 1912, 122-й імператор Японії). День культури збігається з днем його народження і є державним святом.
Карибський фестиваль їжі і вина
Карибський фестиваль їжі і вина проходить в Теркс і Кайкос з 2011 року.
Фестиваль повітряних куль в Сазі
Що ви знаєте про Японію? Якщо ваші знання обмежені тільки суші і квітучою сакурою, то ви будете здивовані, що в цій країні проходить один з найкращих фестивалів повітроплавання в світі. Це Міжнародний фестиваль повітряних куль в Сазі, на який з'їжджаються не тільки пілоти, а й туристи з усіх країн.
Ярмарок верблюдів у Індії
Кілька десятків тисяч верблюдів, тисячі торговців у колоритних національних костюмах і безкраї піски Великої індійської пустелі - це не що інше, як Pushkar Mela, або Ярмарок верблюдів в Пушкарі. Щорічно цей ярмарок привертає близько 40 тисяч відвідувачів, вона триває 5 днів і включає в себе безліч цікавих і захоплюючих заходів.
Фестиваль морських гребінців в Нормандії
Нормандія - справжній рай для шанувальників морепродуктів. У цій історичній області Франції, а точніше в її регіоні Нижня Нормандія, щорічно проходить Фестиваль морських гребінців. Зазвичай дні фестивалю припадають на кінець жовтня - початок листопада
В Амстердамі відбувається фестиваль Cinekid
Cinekid - це найбільший фестиваль кіно, телебачення і нових медіа для дітей від 4 до 14 років. Він проводиться з 1986 року в столиці Нідерландів, Амстердамі, під час осінніх шкільних канікул.
В Індії проходить фестиваль вогнів Дівалі
Дівалі, що на санскриті означає «вогненне гроно» - фестиваль вогнів, повсюдно відзначається в Індії і що символізує перемогу світла над темрявою, добра над злом. Доводиться на початок місяця Картік (жовтень-листопад) і святкується протягом п'яти днів.
Міжнародний фестиваль білого трюфеля
Під час проведення фестивалю історичний центр міста заповнюється найвідомішими кухарями та гурманами зі всього світла, готовими витратити свої гроші на делікатесні білі трюфелі.
Яблучний фестиваль у Нормандії
У Нормандії, де виробляють знамениту яблучну горілку кальвадос і не менш знаменитий сидр, яблукам навіть присвячений спеціальний фестиваль. Яблучний фестиваль в Нормандії проходить в місті Вімутье і привертає щорічно натовпи шанувальників цих фруктів.
Фестиваль каштанів у Хорватії
Щорічно в Хорватії в місті Ловран і оточуючих його селах Лігане і Добричі проводиться протягом трьох жовтневих уїк-ендів фестиваль Марунада - фестиваль, присвячений каштанам-Марун. Каштани цього сорту вважаються одними з кращих у світі і ростуть тільки в хорватському регіоні Кварнер, де і розташоване місто Ловран.
Закрыть
Outlook facebook page