RU  UK  EN
Статьи  >  У Японії почалося виверження вулкана Асо

У Японії почалося виверження вулкана Асо

Автор: 26.11.2014 | Японія, природа
Вранці в середу, 26 листопада, на південному японському острові Кюсю почав виверження другий за величиною вулкан країни Асо.

Головне метеорологічне управління повідомило, що вулкан викинув стовп попелу на висоту близько 1000 метрів /

У результаті виверження випадання попелу фіксували в населених пунктах в радіусі 30 км від гори Асо.

У зв'язку з ці метеорологи оголосили другий рівень тривоги, заборонивши наближатися до вулкану ближче, ніж на 1 кілометр. З прилеглих до вулкана територій евакуюють туристів.

Асо - один з найбільших вулканів у світі і другий за величиною в Японії. Його висота - 1592 метра.Ізверженія вулканів на горі Асо відбуваються регулярно один-два рази на рік.

Вам это будет интересно:
Всесвітній день черепахи
23 травня за ініціативою Американського товариства порятунку черепах відзначається Всесвітній день, присвячений цій тварині, що символізує мудрість і довголіття.
День Сева в Японії
Щорічно 29 квітня в Японії відзначається державне свято - День Сева. Воно відзначається в день народження імператора Хірохіто в пам'ять про період його правління.
День проліска в Англії
19 квітня в Великобританії зустрічають перше весняне свято День проліска.
У Японії свято цвітіння сакури Ханами
«Ханами» перекладається c японської як «милування квітами». Це - національна традиція. Навесні, коли зацвітає сакура, майже все населення Японії спрямовуються в парки, щоб насолодитися цим приголомшливим за красою видовищем.
Білий день
В Японії, Кореї і Тайвані 14 березня відзначають так званий Білий день - своєрідна «відповідь» на 14 лютого, коли в цих країнах жінки підносять подарунки чоловікам. А чоловіки дарують жінкам.
Міжнародний день полярного ведмедя
Щорічно 27 лютого відзначається інтернаціональний екологічне свято - Міжнародний день полярного ведмедя. Ініціатором цього природного свята виступає організація Polar Bears International (PBI) - міжнародна організація, яка бореться за збереження популяції полярних (білих) ведмедів.
Японська туристична фірма запропонувала віртуальні польоти за кордон
В Японії туристична фірма пропонує відвідувачам спеціального ресторану First Airlines можливість віртуально злітати в Париж, Нью-Йорк, Рим або на Гаваї, не покидаючи межі Токіо.
День кішки в Японії
Почнемо з того, що слово «два» по-японськи звучить «ні». У деяких випадках, один з яких і став приводом для установи неформального Дня кішки, «два» може вимовлятися грайливо - «нян». Випадково чи ні, але японці вважають, що кішка нявкає не інакше як «нян-нян-нян». А далі - все просто і логічно. «Нян-Нян-Нян» - це «два-два-два», а «два-два-два», відповідно, - це двадцять друге число другого місяця.
Вулкан Таранакі в Новій Зеландії отримав права людини
Вулкан Таранакі в Новій Зеландії отримав права людини з ініціативи місцевої влади, як повідомляє The Guardian.
День кандзі в Японії
Щороку 12 грудня в Японії відзначається День кандзі, або День ієрогліфів. У цей день оголошують так званий «кандзі року», який жителі Японії обирають голосуванням.
Обрані країни з кращою якістю повітря
Жителі Ірландії та Чехії більше всього завдоволені якістю повітря у власних країнах.
День культури в Японії
Сучасну Японію неможливо уявити без періоду Мейдзі, а про період Мейдзі неможливо розповідати, не згадуючи імператора Мейдзі (3 листопада 1852 - 30 липень 1912, 122-й імператор Японії). День культури збігається з днем його народження і є державним святом.
Фестиваль повітряних куль в Сазі
Що ви знаєте про Японію? Якщо ваші знання обмежені тільки суші і квітучою сакурою, то ви будете здивовані, що в цій країні проходить один з найкращих фестивалів повітроплавання в світі. Це Міжнародний фестиваль повітряних куль в Сазі, на який з'їжджаються не тільки пілоти, а й туристи з усіх країн.
Всесвітній день тварин
Міжнародний конгрес прихильників руху на захист природи, що проходив у Флоренції в одна тисяча дев'ятсот тридцять одна році вирішив щорічно відзначати 4 Всесвітній октября день тварин. Це рішення знайшло широку підтримку, і нині таке свято як Всесвітній день тварин відзначають у різних країнах світу щорічно
Всесвітній день моря
Всесвітній день моря - один з міжнародних свят в системі Організації Об'єднаних Націй.
Потяг – анти стрес курсує Японією
З 10 вересня у японців та гостей країни з’явилася можливість дістатися з Гіфу до Міє у вагоні з котами
У Туреччині виявили 11 гектарів лісу, повного делікатесних трюфелів
Ці делікатесні гриби виростають на площі в 11 гектарів у провінціях Ізмір і Маніса.
Фестиваль квітучих вишень у Філадельфії
Фестивалі, присвячені цвітінню сакури, неймовірно популярні як в самій Японії, так і в США, де це дерево є символом дружби між двома країнами. І поки найвідомішим заходом цього роду є фестиваль у Вашингтоні, все ж жителі інших міст не відстають від столиці. Наприклад, протягом цілого місяця мешканці Філадельфії святкують Фестиваль квітучих вишень Subaru.
В Японії відкрилося тематичне кафе з ручними їжаками
У столиці Японії відкрили нове тематичне кафе Harry, де гості мають можливість пограти з ручними їжаками.
Посли різних країн створять сквер миру
9 квітня в Національному ботанічному саду імені Гришка посли іноземних держав приєдняються до Міжнарожної ініціативи "Дерева миру". Окрім дипломатів в акції візьмуть участь активісти 132 міст та селищ України, а також представники 50 країн світу.
Закрыть
Outlook facebook page