RU  UK  EN
Статьи  >  Відвідай  >  Іссик-Куль: головне багатство Киргизстану

Іссик-Куль: головне багатство Киргизстану

Автор: 22.03.2021 | Киргизстан
Гарний турист не тільки той, хто завжди легкий на підйом і готовий зірватися в поїздку будь-якої миті. Він вирізняється ще й умінням ретельно спланувати свій відпочинок на півроку вперед. Якщо ви належите до таких і вже зараз обмірковуєте, куди вирушити влітку – саме для вас наша розповідь про гігантське озеро Іссик-Куль і види відпочинку й дозвілля там.

Озеро розкинулося в північно-східній частині Киргизстану і може дати фору багатьом морям – воно входить до числа 25-ти найбільших у світі озер і посідає почесне шосте місце серед найглибших. Завдяки унікальному складу води і дивовижній природі – навколо хребти Північного Тянь-Шаню, а сонячних днів тут більше, ніж, приміром, на узбережжях Чорного моря – Іссик-Куль поступово перетворюється в найважливіший для Євразії курорт. Останніми роками Киргизстан вкладає у розвиток інфраструктури величезні кошти, адже місцева влада усвідомлює, що озеро – це діамант, тому над його обробкою потрібно працювати.

Киргизстан з його гірськими хребтами, прозорими річками та живодайними долинами недарма порівнюють з альпійськими країнами. Тільки в Альпах і близько не знайти такого озера-гіганта, як Іссик-Куль, який ось уже кілька тисячоліть відомий далеко за межами Азії. Цілющі властивості його води і грязі, описані ще давніми китайськими літописцями, донині оздоровлюють людей: як тутешніх жителів, так і численних гостей. Береги озера – чудове місце для відпочинку і відновлення сил.Karakol_Lake_Cruise.jpgФото destinationkarakol.com

Нині сервіс і природні умови дозволяють кожному мандрівникові з будь-якими статками провести час так, як йому хочеться. Крім популярного пляжного відпочинку, доступного тут з червня до кінця вересня, до послуг гостей: катання на водних лижах і скутерах, походи в гори, грязелікування, кінні прогулянки і, звісно ж, риболовля. Зупинімося на кожному виді дозвілля докладніше і почнімо з останнього.

Навіть фіни, пристрасні рибалки та патріоти, частенько приїздять зі своєї Країни тисячі озер у не надто близький Киргизстан. Вони роблять це заради невичерпних рибних багатств Іссик-Куля, серед яких особливо вирізняється легендарний місцевий чебак. З понад двох десятків видів водної живності у 90% випадків на гачок потрапляє саме він. «Полювання» на чебака – це не тільки спортивний інтерес, а й гастрономічний – обід, приготований із власного улову, запам'ятається назавжди. У будь-якому готелі чи санаторії місцеві кухарі створюють кулінарні шедеври з рибних делікатесів, тому про фізичну активність забувати не слід – інакше з Іссик-Куля важко буде повернуться у гарній формі.lake-issyk-kul-3840x2160-kyrgyzstan-mountains-forest-4k-16352.jpgФото wallpapershome.com

Та, на щастя, занять для м'язової праці безліч. Крім їзди на велосипедах уздовж озера, йоги і гімнастики біля води, особливо приємно вирушити в гори. Траси є і для новачків, чия мета – пікнік на природі, і для досвідчених та витривалих альпіністів. Неподалік південного берега озера височіють знамениті Червоні скелі, які своєю формою нагадують биків. Ущелина так і називається «Сім биків». У тій самій частині хребтів є і дивовижної краси каньйон «Казка». Щоб описати його неповторність, бракує слів. Діставшись місцини, де постає цей фантастичний краєвид, на якийсь час замовкають і туристи, і самі провідники, хоча для них це видовище і не в новинку, а все ж кожен візит дарує свіжі відчуття та емоції. Якщо ж ви відпочиваєте на північному березі Іссик-Куля – не біда, вам зовсім необов'язково гаяти багато часу, щоб перетнути чи об'їхати велетенське озеро, тут теж знайдуться свої принади. Особливої уваги заслуговують Семенівська та Григорівська ущелини з розкішними водоспадами і гірськими водоймами. А коли випадає сніг – справжньою меккою для всіх любителів природи й адреналіну стає сучасна гірськолижна база «Каракол», яку заслужено вважають однією з найкращих у світі.Issyk-Kul-Lake-Barskoon-Waterfall-view.jpgФото theplanetd.com

Душа в цих місцях відпочиває на повну, а щоб не забути про втомлене тіло, варто звернутися до всіляких оздоровчих процедур. Унікальні грязі, солі та мінерали з озера допомагають здолати кілька десятків недуг, навіть такі серйозні, як проблеми із суглобами та перебої в роботі серцево-судинної системи. Тому санаторії та лікарні курортних міст популярні не тільки влітку, а і в холодну пору року. До слова, сама назва озера перекладається як «тепле», бо не замерзає завдяки вітрам і підводним течіям навіть узимку. Місцеві медичні центри хоч і обладнані за останнім словом техніки, але про народні традиції тут теж не забувають. Тому разом з лікарськими препаратами пацієнтів ставлять на ноги за допомогою мазей, відварів і настоянок. За легендами і підтвердженими фактами, в околицях Іссик-Куля успішно лікували всіх – від Тамерлана до радянських партійних чиновників. Сьогодні ж це задоволення доступне багатьом, адже ціни прийнятні, і за тисячу-півтори доларів можна гідно відпочити усією родиною.

Головне фото wallpapershome.com

Вам это будет интересно:
Departure: Киргизстан
Киргизстан прозвали Швейцарією Середньої Азії. Гори, річки, водоспади, печери, перевали і зелені луки – нітрохи не поступаються за естетикою європейським. Тотальне освоєння території гостями держави тільки починається. І поряд зі стрімким будівництвом готелів, для проживання все ще пропонуються звичайні юрти, які підкреслюють тутешній природний і ментальний колорит.
10 фактів про Киргизстан
Киргизстан приваблює унікальною природою і кліматом, автентичною кухнею і гостинним народом, а ще – це країна з давніми цікавими традиціями й історією. Сьогодні розкажемо вам про найдивовижніші факти й особливості цієї країни.
Каракол. Все, що варто дізнатися
Природа та історичний спадок з лишком покривають тимчасові труднощі у сферах інфраструктури і сервісу в Киргизстані, котрий уже щосили наближається в туристичному плані до Грузії та Вірменії! Розглянемо це на прикладі затишного містечка Каракол.
Киргизька юрта: дім серед Небесних гір
Наскільки важлива для киргизів юрта, можна збагнути, придивившись до національного прапора: на червоному полотні поміщений в осяйний сонячний диск гордо красується круглий купол традиційного житла. Хоча звичне життя кочівників і перенеслось у традиційні будинки, юрта все ще займає важливе місце в їхньому побуті...
За адреналіном у Киргизстан!
40 тисяч рік, запаморочливі вершини гір, озеро розміром з море, кілька кліматичних зон – недарма Киргизстан за оцінками експертів і відгуками гостей вважають одним із найбільш перспективних туристичних напрямків у світі. І саме чудові можливості насолоджуватися тут активним і часто навіть екстремальним відпочинком разом із доступними цінами роблять цю країну такою популярною.
На подіумі: Киргизстан
Традиційний одяг будь-якого народу може багато розповісти не тільки про ментальні особливості їхніх власників, історію і риси характеру, але й про спосіб життя, традиції... Сьогодні в об’єктиві нашої уваги – національні костюми жителів Киргизстану – гарні, колоритні і, що найголовніше, зручні. Що вона в собі поєднує, як її носять і чи є відмінності читайте далі!
Киргизькій Республіці - 28. Посол Жусупбек Шаріпов провів дипломатичний прийом у столиці України
20 листопада в готелі InterContinental Kyiv відбувся дипломатичний прийом з нагоди 28-ої річниці Незалежності Киргизької Республіки. Надзвичайний і Повноважний Посол Киргизької Республіки в Україні вітав запрошених з нагоди свята.
Що вони їдять: Киргизстан
Із плином часу страви жителів цієї країни не перестали вражати своєю ментальністю і ґрунтовним підходом до приготування домашньої трапези. Солоний чай, кислі супи, закуски з конини – сміливі поєднання продуктів й ароматів кидають виклик банальності, тішать гурманськими знахідками корінне населення і дивують гостей, що зазирнули в долину Небесних гір.
Свято весни. Посольства восьми країн відсвяткували у столиці України NOWRUZ 2019
19 березня 2019 року в Києві відбулося святкування Міжнародного дня NOWRUZ. Ініціаторами проведення офіційного святкування у Колонному залі Київської державної адміністрації стали вісім посольств іноземних держав, акредитованих в Україні, а саме: Азербайджанської Республіки, Ісламської Республіки Афганістан, Ісламської Республіки Іран, Республіки Казахстан, Киргизької Республіки, Республіки Таджикистан, Турецької Республіки та Республіки Узбекистан.
"Витягти" з країн по максимуму. Кращі місця для риболовлі
Сьогодні мільйони, якщо не мільярди чоловіків, а часом і жінок по всій планеті відзначають Всесвітній день рибальства. З цієї нагоди ми пропонуємо вашій увазі список місць, де у вас точно клюне. Бразилія, В'єтнам, Киргизстан, Фінляндія - в цих країнах є чим здивувати кожного професійного рибалки чи рибалки-початківця. Тому, тягни, поки клює!
Посол Киргизстану в Україні провів прийом на честь завершення дипломатичної місії
У понеділок, 11 січня, посол Киргизстану в Україні Улукбек Чіналіев провів прийом з нагоди завершення своєї дипломатичної місії як посла Киргизької республіки в Україні.
Закрыть
Outlook facebook page