RU  UK  EN
Статьи  >  У Києві відбудеться концерт мексиканської гітаристки Рози Марії Робінзон

У Києві відбудеться концерт мексиканської гітаристки Рози Марії Робінзон

Автор: 15.07.2015 | Київ, події, Мексика
Посольство Мексики в Україні має честь запросити українських слухачів на сольний концерт для класичної гітари визнаної мексиканської виконавиці, Рози Марії Робінзон, який відбудеться у середу 29 липня о 19:00 у Будинку Вчителя (вул. Володимирська 57, Київ).

Роза Марія Робінзон була артисткою-резидентом центру Банф, Канада 2009 і 2011 років, завдяки угоді BANFF- FONCA, Conaculta. Роза Марія виконала роботу “Toward the sea” ("У бік моря") композитора Тору Такеміту на фестивалі Suoni Inauditi в Ліворно, Італія та "Соната III» Мануеля Понсе М. в Coole центрі в Голуей, Ірландія.

Вона виступала на найбільших майданчиках і фестивалях в Мексиці і за кордоном, таких як Зал Гварнері у Белграді, Сербія, IX фестиваль GuitarISTRA 2011 року в Хорватії, Міжнародний музичний фестиваль Пескара, Італія та Міжнародна зустріч Рамон Нобл Ідальго 2012 і Цикл музики "Астор П'яццолла. De pampa y nopalera" у Залі Мануель Понсе М. Палацу образотворчих мистецтв Мексики.

Роза Марія співпрацювала і виконувала музику сучасних композиторів, таких як Ернесто Гарсія де Леон і Карлос Л. Чарльз. У 2009 році мексиканський композитор Рікардо Кортес присвятив Розі Марії роботу на гітарі "Як тече вода".

Опублікувала керівництво для гітаристів. Тору Такеміцу для музичних видань Yólotl, як результат своїх досліджень щодо японського композитора.

У 2004 і 2006 Роза Марія прийняла активну участь в Музичній Академії Chigiana в Сієні, Італія з маестро Оскар Гільяно, де була нагороджена дипломом За відзнаку 2006.

Роза Марія закінчила вищу музичну школу INBA (Національний інститут образотворчих мистецтв) в Мехіко за фахом концертмейстер, навчалася з маестро Маріо Белтран-дель-Ріо, і аспірантуру за спеціальністю "Репертуар 1800, 1900 і Сучасність" під керівництвом Флавіо Cucchi в Istituto Mascagni в Ліворно, Італія, отримавши найвищий рейтинг цього закладу.

Була відзначена підтримкою Національного фонду культури і мистецтв, через CONACULTA, програма 2014.

Вам это будет интересно:
У День вишиванки кияни зможуть проїхатися в метро безкоштовно
Акція буде діяти на шести станціях київського метрополітену.
У Києві «Батьківщина-мати» одягла вінок з маків
До Дня пам'яті і примирення монумент «Батьківщина-мати» в Києві прикрасили розкішним вінком з маків. Саме ця квітка є символом пам'яті про загиблих у Другій світовій війні.
У Києві відкрили представництво Баварії
Участь у церемонії взяли мер Києва Віталій Кличко, міністр закордонних справ Павло Клімкін та віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку та торгівлі Степан Кубів.
У Києві Московський міст перейменували на Північний
Київрада перейменувала Московський міст, повернувши йому проектну назву "Північний".
У Києві станцію метро "Петрівка" перейменували в "Почайна"
На пленарному засіданні Київської міської ради депутати підтримали перейменування станції метро "Петрівка".
День революції в Мексиці
У третій понеділок листопада кожного року відзначається День революції в Мексиці. Це свято засноване на честь річниці початку Мексиканської революції під проводом Франциско Мадеро в 1910 році. У результаті цієї революції був повалений режим диктатора Діаса, а місце президента країни зайняв Мадеро.
У Києві відкривається виставка німецького художника Маркуса Нідена
14 листопада відбудеться відкриття виставки «Мій український щоденник: малюнки та скульптури Маркуса Нідена».
У Києві відкрилася «Фантастична історія» хризантем
Майданчик Печерського ландшафтного парку в Києві з 4 по 23 жовтня буде зачаровувати своїх відвідувачів виставкою хризантем. На площі майже чотири тисячі квадратних метрів будуть створені десять тематичних інсталяцій з 25 тисяч різнокольорових хризантем.
У Києві представляють унікальні роботи величних художників з особистими автографами
З 20 вересня в Києві відкривається ексклюзивна виставка, в рамках якої будуть представлені об'єкти тиражного мистецтва, що являють собою відбиток на папері або металі з друкарської форми.
Після потужного землетрусу в Мексиці прокинувся вулкан
В околицях Мехіко в результаті недавнього землетрусу магнітудою 7,1 бала, знову прокинувся вулкан Попокатепетль.
Посли різних країн створять сквер миру
9 квітня в Національному ботанічному саду імені Гришка посли іноземних держав приєдняються до Міжнарожної ініціативи "Дерева миру". Окрім дипломатів в акції візьмуть участь активісти 132 міст та селищ України, а також представники 50 країн світу.
Наступного тижня в Україні стартує Тиждень іспанського кіно
Наприкінці березня у п’ятьох містах України стартує Тиждень іспанського кіно «CINEFIESTA».
У Києві пройде фестиваль японського кіно
З 22 по 24 січня в київському кінотеатрі Кінопанорама пройде фестиваль японського кіно.
Свято святої Сесилії в Мексиці
День святої Сесілії - це щорічне свято мексиканських музикантів - мар'ячі, відомих нині в усьому світі завдяки фільму Роберто Родрігеса «Відчайдушний».
У Києві пройде фестиваль сучасного кіно Угорщини
З 5 по 10 листопада в столичному кінотеатрі "Київ" пройде фестиваль сучасного кіно Угорщини. Фестиваль відбудеться за підтримки посольства Угорщини в Україні та продюсерського агентства "Артмедіа".
Посольство Литви подарувало Києву Янгола доброти
На балконі Національного музею Тараса Шевченка в Києві встановили європейський символ миру і доброти Скульптуру киянам та гостям Києва подарувало Посольство Литви.
У Мексиці над поверхнею води з'явився 400-річний храм
Над поверхнею одного з водосховищ в мексиканському штаті Чьяпас з'явився 400-річний храм. Рівень води у водосховищі знизився майже на 24 метри через посуху, що прийшла на південний схід країни, завдяки чому стала видна велика частина затоплених руїн, повідомляє The Independent.
День незалежності Мексики
День незалежності Мексики відзначається завжди дуже пишно, з великим розмахом.
Мер мексиканського міста одружився з крокодилом вдруге
У невеликому мексиканському місті Сан Педро Хуамелула (San Pedro Huamelula) мер Джоел Васкес Рохас (Joel Vasquez Rojas) зіграв весілля з крокодилом.
У Києві демонтують скульптуру Їжачок у тумані
Їжачок у тумані, що полюбився киянам, виїде зі свого місця у сквері на вул. Рейтарській вже після 10 липня.
Закрыть
Outlook facebook page