RU  UK  EN
Статьи  >  У Мексиці над поверхнею води з'явився 400-річний храм

У Мексиці над поверхнею води з'явився 400-річний храм

Автор: 19.10.2015 | Мексика
Над поверхнею одного з водосховищ в мексиканському штаті Чьяпас з'явився 400-річний храм. Рівень води у водосховищі знизився майже на 24 метри через посуху, що прийшла на південний схід країни, завдяки чому стала видна велика частина затоплених руїн, повідомляє The Independent.

За оцінками архітекторів, храм був побудований в XVI столітті іспанськими колонізаторами. Над водою з'явилися стіни споруди, висота яких в деяких місцях досягає десяти метрів. Довжина виявленої будівлі складає приблизно 61 метр, ширина - 14 метрів.

Храм, який був затоплений в 60-ті роки минулого сторіччя через будівництво дамби неподалік, з'являється на поверхні штучного водоймища не в перший раз. У 2002 році рівень води опустився настільки, що цінителі архітектури могли самостійно оглянути руїни зсередини. Цього разу екскурсії проводять місцеві рибалки на своїх човнах.

Спорудження пов'язують з ім'ям першого постійного єпископа в Чьяпасе Бартоломе де лас Касаса (Bartolome de las Casas), відзначає видання. Імовірно, він звів будівлю разом з групою священнослужителів, прибувши до Мексики в 1540-х роках.

Вам это будет интересно:
День революції в Мексиці
У третій понеділок листопада кожного року відзначається День революції в Мексиці. Це свято засноване на честь річниці початку Мексиканської революції під проводом Франциско Мадеро в 1910 році. У результаті цієї революції був повалений режим диктатора Діаса, а місце президента країни зайняв Мадеро.
Після потужного землетрусу в Мексиці прокинувся вулкан
В околицях Мехіко в результаті недавнього землетрусу магнітудою 7,1 бала, знову прокинувся вулкан Попокатепетль.
Свято святої Сесилії в Мексиці
День святої Сесілії - це щорічне свято мексиканських музикантів - мар'ячі, відомих нині в усьому світі завдяки фільму Роберто Родрігеса «Відчайдушний».
День незалежності Мексики
День незалежності Мексики відзначається завжди дуже пишно, з великим розмахом.
У Києві відбудеться концерт мексиканської гітаристки Рози Марії Робінзон
Посольство Мексики в Україні має честь запросити українських слухачів на сольний концерт для класичної гітари визнаної мексиканської виконавиці, Рози Марії Робінзон, який відбудеться у середу 29 липня о 19:00 у Будинку Вчителя (вул. Володимирська 57, Київ).
Мер мексиканського міста одружився з крокодилом вдруге
У невеликому мексиканському місті Сан Педро Хуамелула (San Pedro Huamelula) мер Джоел Васкес Рохас (Joel Vasquez Rojas) зіграв весілля з крокодилом.
Гелагеца в Мексиці
Гелагеца або понеділок на пагорбі - це свято, яке проходить в останній понеділок липня. Воно присвячене корінним народам Мексики і є важливою культурною подією для регіону.
Закрыть
Outlook facebook page