RU  UK  EN
Статьи  >  Після потужного землетрусу в Мексиці прокинувся вулкан

Після потужного землетрусу в Мексиці прокинувся вулкан

Автор: 20.09.2017 | Мексика, вулкан
В околицях Мехіко в результаті недавнього землетрусу магнітудою 7,1 бала, знову прокинувся вулкан Попокатепетль.

Сейсмологи оцінили стан вулкана «червоною тривогою», що є одним з максимальних рівнів, а мережу наповнили відео очевидців зі стовпом попелу що піднімається з кратера другої за висотою вершини країни.

Нагадаємо, що стихійне лихо яке сталося 19 вересня зруйнувало понад 40 будинків і забрало життя понад 200 осіб. Велика кількість жителів міста Атенсінго, штату Пуебло вважаються зниклими безвісти, серед них - 30 дітей. Геологічна служба США заявила, що епіцентр поштовху залягав на глибині 51 кілометр.

Варто зазначити, що катастрофа сталася під час проведення навчань щодо боротьби з наслідками аналогічних катаклізмів, котрі проводилися рятувальними службами Мехіко. Саме в цей день, 32 роки тому стався землетрус, що призвело до загибелі приблизно 10 тисяч осіб.

Вам это будет интересно:
День революції в Мексиці
У третій понеділок листопада кожного року відзначається День революції в Мексиці. Це свято засноване на честь річниці початку Мексиканської революції під проводом Франциско Мадеро в 1910 році. У результаті цієї революції був повалений режим диктатора Діаса, а місце президента країни зайняв Мадеро.
Свято святої Сесилії в Мексиці
День святої Сесілії - це щорічне свято мексиканських музикантів - мар'ячі, відомих нині в усьому світі завдяки фільму Роберто Родрігеса «Відчайдушний».
У Мексиці над поверхнею води з'явився 400-річний храм
Над поверхнею одного з водосховищ в мексиканському штаті Чьяпас з'явився 400-річний храм. Рівень води у водосховищі знизився майже на 24 метри через посуху, що прийшла на південний схід країни, завдяки чому стала видна велика частина затоплених руїн, повідомляє The Independent.
День незалежності Мексики
День незалежності Мексики відзначається завжди дуже пишно, з великим розмахом.
У Києві відбудеться концерт мексиканської гітаристки Рози Марії Робінзон
Посольство Мексики в Україні має честь запросити українських слухачів на сольний концерт для класичної гітари визнаної мексиканської виконавиці, Рози Марії Робінзон, який відбудеться у середу 29 липня о 19:00 у Будинку Вчителя (вул. Володимирська 57, Київ).
Мер мексиканського міста одружився з крокодилом вдруге
У невеликому мексиканському місті Сан Педро Хуамелула (San Pedro Huamelula) мер Джоел Васкес Рохас (Joel Vasquez Rojas) зіграв весілля з крокодилом.
Лава з вулкана на Гаваях підбирається до житлових будинків
Потік лави від вулкана Кілауеа, що вивергається на Гавайських островах, підбирається все ближче до житлових будинків і загрожує жителям місцевого села пахо., повідомляє Россійська служба Бі-бі-сі.
Гелагеца в Мексиці
Гелагеца або понеділок на пагорбі - це свято, яке проходить в останній понеділок липня. Воно присвячене корінним народам Мексики і є важливою культурною подією для регіону.
Закрыть
Outlook facebook page