RU  UK  EN
Статьи  >  День довкілля в Таїланді

День довкілля в Таїланді

Автор: 04.12.2014 | природа, Таїланд
У Таїланді 4 грудня прийнято відзначати День довкілля. Це свято не має статусу державного, тим не менш, віоно офіційно визнається урядом Таїланду. Засновано це екологічнесвято було в 1991 році.

Святкується День довкілля переважно в школах та інших навчальних закладах, де з нагоди свята організовуються заходи, присвячені питанням охорони навколишнього середовища. Зачіпаються, зокрема, питання збереження лісів, енергозбереження, запобігання забрудненню повітря.

Таїланд може похвалитися значним багатством рослинного і тваринного світу. У цій країні росте цінне сандалове дерево і мешкають такі рідкісні тварини, як чепрачний тапір (єдиний вид тапірів в Азії) і димчастий леопард.

Важливим кроком у справі охорони навколишнього середовища в Таїланді стало прийняття в 1961 році Закону про національні парки і відкриття першого національного парку Кхауяй. П'ять років потому був відкритий перший морський парк Хао Сам Рой йот. На даний момент в Таїланді налічується 102 національних парку (з них 21 морської). Вони підпорядковуються Департаменту національних парків, дикої природи і рослин, створеному в 2002 році.

Вам это будет интересно:
Всесвітній день черепахи
23 травня за ініціативою Американського товариства порятунку черепах відзначається Всесвітній день, присвячений цій тварині, що символізує мудрість і довголіття.
День проліска в Англії
19 квітня в Великобританії зустрічають перше весняне свято День проліска.
Тайський Новий рік
Сават ді пі май, Сонгкра або З новим роком - саме ці слова будуть звучати на всіх вулицях Таїланду з 13 по 15 квітня.
Свято династії Чакрі в Таїланді
6 квітня в Таїланді висловлюють свою повагу королівській родині Чакри, саме в цей день в 1782 році вступив на трон перший монарх цієї династії король Рама I.
У Японії свято цвітіння сакури Ханами
«Ханами» перекладається c японської як «милування квітами». Це - національна традиція. Навесні, коли зацвітає сакура, майже все населення Японії спрямовуються в парки, щоб насолодитися цим приголомшливим за красою видовищем.
Національний день тайського слона
13 березня жителі Таїланду відзначають Національний день тайського слона. Це свято було встановлено в 1998 році кабінетом міністрів Таїланду, щоб звернути увагу громадськості на важливість цих тварин.
Міжнародний день полярного ведмедя
Щорічно 27 лютого відзначається інтернаціональний екологічне свято - Міжнародний день полярного ведмедя. Ініціатором цього природного свята виступає організація Polar Bears International (PBI) - міжнародна організація, яка бореться за збереження популяції полярних (білих) ведмедів.
Вулкан Таранакі в Новій Зеландії отримав права людини
Вулкан Таранакі в Новій Зеландії отримав права людини з ініціативи місцевої влади, як повідомляє The Guardian.
Обрані країни з кращою якістю повітря
Жителі Ірландії та Чехії більше всього завдоволені якістю повітря у власних країнах.
Всесвітній день тварин
Міжнародний конгрес прихильників руху на захист природи, що проходив у Флоренції в одна тисяча дев'ятсот тридцять одна році вирішив щорічно відзначати 4 Всесвітній октября день тварин. Це рішення знайшло широку підтримку, і нині таке свято як Всесвітній день тварин відзначають у різних країнах світу щорічно
Всесвітній день моря
Всесвітній день моря - один з міжнародних свят в системі Організації Об'єднаних Націй.
У Таїланді на вайперів чекає штраф і в'язниця
Тайські закони суворо карають за ввезення, зберігання і використання електронних сигарет на території їх країни.
У Туреччині виявили 11 гектарів лісу, повного делікатесних трюфелів
Ці делікатесні гриби виростають на площі в 11 гектарів у провінціях Ізмір і Маніса.
Фестиваль квітучих вишень у Філадельфії
Фестивалі, присвячені цвітінню сакури, неймовірно популярні як в самій Японії, так і в США, де це дерево є символом дружби між двома країнами. І поки найвідомішим заходом цього роду є фестиваль у Вашингтоні, все ж жителі інших міст не відстають від столиці. Наприклад, протягом цілого місяця мешканці Філадельфії святкують Фестиваль квітучих вишень Subaru.
В Японії відкрилося тематичне кафе з ручними їжаками
У столиці Японії відкрили нове тематичне кафе Harry, де гості мають можливість пограти з ручними їжаками.
Посли різних країн створять сквер миру
9 квітня в Національному ботанічному саду імені Гришка посли іноземних держав приєдняються до Міжнарожної ініціативи "Дерева миру". Окрім дипломатів в акції візьмуть участь активісти 132 міст та селищ України, а також представники 50 країн світу.
Німець опублікував вражаючий ролик-подорож по світу
Німецький кінорежисер Крістіан Грів представив унікальне відео подорожі по світу, знятого за допомогою дрона.
У США вперше за десять років зацвіла Долина Смерті
У Національному парку Долина Смерті в штаті Каліфорнія, США, вперше за десять років розцвіли квіти.
Новозеландці зібрали $ 1,5 млн на викуп пляжу з приватної власності
У Новій Зеландії за допомогою краудфандінга зібрали гроші на покупку пляжу. Як повідомляє BBC News, мова йде про пляж Авароа площею сім гектарів, який належить бізнесменові Майклу Спекмену.
Названо найкращі пляжі світу
Туристичний сервіс TripAdvisor опитав мандрівників і визначив найкращі пляжі світу. Як повідомляє The Daily Mail, перше місце дісталося пляжу Grace Bay з бірюзовою водою і білосніжним піском, розташованому на одному з островів архіпелагу Теркс і Кайкос в Атлантичному океані.
Закрыть
Outlook facebook page