RU  UK  EN
Статьи  >  Тайський Новий рік

Тайський Новий рік

Автор: 13.04.2018 | Таїланд
Сават ді пі май, Сонгкра або З новим роком - саме ці слова будуть звучати на всіх вулицях Таїланду з 13 по 15 квітня.

Звичка зустрічати свято серед весни прийшла до тайців з Індії. Незважаючи на те, що зміна календарних років проходить в країні в ніч з 31 грудня на 1 січня, головні урочистості проходять в квітні. Влада навіть виділила для цих цілей 2 вихідних дні.

Сонкгран включає в себе безліч різних традицій і ритуалів, найвідоміші з них - обливання водою, обмазування глиною і посипання тальком. Всі вони символізують побажання добра, щастя і благополуччя в новому році.

Рано вранці тайці відправляються в храм, куди приносять ласощі та різні вишукані страви в дар монахам. Після чого вже вдома відбувається церемонія обмивання Будди, кожен член сім'ї вмиває настоєм з пелюстками троянд і жасмину статуетку бога. Третя частина святкування - дань поваги старшим, їх руки поливаються живлющої водою. Потім час обіду.

У розпал дня, коли спека сягає свого апогею, на вулицях починаються масові обливання водою. Молодь, роз'їжджаючи на мопедах з бочками, поливає всіх зустрічних. Але якщо до перехожого підійшов таец, і ввічливо полив спину і плечі, значить він побажав людині щастя.

За матеріалами calend.ru

Вам это будет интересно:
Свято династії Чакрі в Таїланді
6 квітня в Таїланді висловлюють свою повагу королівській родині Чакри, саме в цей день в 1782 році вступив на трон перший монарх цієї династії король Рама I.
Національний день тайського слона
13 березня жителі Таїланду відзначають Національний день тайського слона. Це свято було встановлено в 1998 році кабінетом міністрів Таїланду, щоб звернути увагу громадськості на важливість цих тварин.
У Таїланді на вайперів чекає штраф і в'язниця
Тайські закони суворо карають за ввезення, зберігання і використання електронних сигарет на території їх країни.
Відкривається шоу слонів в Суріні
Сьогодні в таїландському Сурині відкривається знамените шоу слонів.Провінція Сурін межує на півдні з Камбоджею, але колись це була частина кхмерської держави.
День довкілля в Таїланді
У Таїланді 4 грудня прийнято відзначати День довкілля. Це свято не має статусу державного, тим не менш, віоно офіційно визнається урядом Таїланду. Засновано це екологічнесвято було в 1991 році.
Сім'ю принцеси таїландською позбавили титулів
Родичів принцеси таїландською Срірасмі Ахарафонгрічі позбавили почесних звань і титулів через те, що деякі з них виявилися втягнуті в корупційні скандали. Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на заяву місцевої поліції.
У Таїланді починається мавпячий бенкет
Сьогодні в Таїланді в місті Лопбурі починається незвичайний фестиваль, який носить назву Мавпячий бенкет.
День народження королеви в Таїланді
12 серпня у Таїланді проходять святкування на честь Дня народження Її Величності королеви Сирикит, дружини короля Рами IX.
Свято пам'яті Сунтхона Пху в Таїланді
Сьогодні жителі Таїланду відзначають свято, присвячене пам'яті поета Сунтхона Пху.
Закрыть
Outlook facebook page