RU  UK  EN
Статьи  >  Національний день тайського слона

Національний день тайського слона

Автор: 13.03.2018 | Таїланд
13 березня жителі Таїланду відзначають Національний день тайського слона. Це свято було встановлено в 1998 році кабінетом міністрів Таїланду, щоб звернути увагу громадськості на важливість цих тварин.

Слон - національна тварина Таїланду, він навіть був зображений на першому офіційно затвердженому прапорі країни. Дуже складно переоцінити роль слонів в історії Таїланду. З давніх часів слони допомагали тайцам зводити храми і міста, боролися разом з ними в війнах.

А зараз слони є однією з найбільших принад для туристів, що приїжджають в Таїланд, граючи дуже важливу роль в економіці країни, адже туризм є однією з ключових галузей економіки Таїланду.

На початку минулого століття в Таїланді налічувалося близько ста тисяч слонів. Зараз їх кількість значно зменшилася. В країні мешкає приблизно 3-4 тисячі слонів, приблизно половина з них одомашнена, а друга половина живе в національних парках в умовах дикої природи.

В Національний день тайського слона організовується свято, що проходить в вісімдесяти кілометрах на північ від столиці Таїланду, Бангкоку, на спеціально обладнаному майданчику. Вхід на свято абсолютно вільний, щоб якомога більше людей змогли висловити свою повагу національній тварині.

Всіх слонів наряджають, надягаючи на них різнокольорові прикраси. Одним з головних подій свята є урочистий обід ... звичайно ж, для винуватців торжества - слонів! Заздалегідь в неймовірних кількостях заготовлюються свіжі овочі і фрукти, які слони з задоволенням поїдають

За матеріалами anydaylife.com

Вам это будет интересно:
Тайський Новий рік
Сават ді пі май, Сонгкра або З новим роком - саме ці слова будуть звучати на всіх вулицях Таїланду з 13 по 15 квітня.
Свято династії Чакрі в Таїланді
6 квітня в Таїланді висловлюють свою повагу королівській родині Чакри, саме в цей день в 1782 році вступив на трон перший монарх цієї династії король Рама I.
У Таїланді на вайперів чекає штраф і в'язниця
Тайські закони суворо карають за ввезення, зберігання і використання електронних сигарет на території їх країни.
Відкривається шоу слонів в Суріні
Сьогодні в таїландському Сурині відкривається знамените шоу слонів.Провінція Сурін межує на півдні з Камбоджею, але колись це була частина кхмерської держави.
День довкілля в Таїланді
У Таїланді 4 грудня прийнято відзначати День довкілля. Це свято не має статусу державного, тим не менш, віоно офіційно визнається урядом Таїланду. Засновано це екологічнесвято було в 1991 році.
Сім'ю принцеси таїландською позбавили титулів
Родичів принцеси таїландською Срірасмі Ахарафонгрічі позбавили почесних звань і титулів через те, що деякі з них виявилися втягнуті в корупційні скандали. Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на заяву місцевої поліції.
У Таїланді починається мавпячий бенкет
Сьогодні в Таїланді в місті Лопбурі починається незвичайний фестиваль, який носить назву Мавпячий бенкет.
День народження королеви в Таїланді
12 серпня у Таїланді проходять святкування на честь Дня народження Її Величності королеви Сирикит, дружини короля Рами IX.
Свято пам'яті Сунтхона Пху в Таїланді
Сьогодні жителі Таїланду відзначають свято, присвячене пам'яті поета Сунтхона Пху.
Закрыть
Outlook facebook page