RU  UK  EN
Статьи  >  У Празі зафарбували стіну Джона Леннона

У Празі зафарбували стіну Джона Леннона

У Празі в білий колір зафарбували стіну Джона Леннона.

Після смерті Леннона в 1980 році стіна на острові Кампа, який зайняв в 2010 році друге місце в списку найбільш привабливих міських островів за версією віртуального турагентства VirtualTourist, стала одним із символів свободи.

Сюди шанувальники Леннона носили квіти, ставили свічки, на стіні залишали короткі написи, малюнки, куплети з пісень The Beatles. При соціалізмі влада кілька разів зафарбовували стіну, але люди знову відтворювали її, зазначає Prague Express.

Нині стіна є однією з туристичних визначних пам'яток столиці Чехії.

І ось вона зафарбована невідомими вандалами. На білому тлі з'явився напис англійською мовою Wall is over («Стіні кінець»).

Власник стіни, Суверенний орден Мальтійських лицарів має намір ініціювати порушення кримінальної справи.

За інформацією районного управління Праги 1, стіна була зафарбована в ніч на 17 листопада. На ній вже з'явилися нові написи, в тому числі гасло The wall is never over («Стіна буде вічною»).

Пізніше в Facebook з'явилося звернення ймовірних ініціаторів і виконавців зафарбовування стіни. У ньому говориться, що йдеться про художній проект, що не має відносини до вандалізму.

«25 років тому впала одна велика тоталітарна стіна. Проект Wall is over! покликаний нагадати про ті події. Студенти художніх шкіл тим самим віддали данину поваги події 17 листопада і надали простір для творчості художників нового покоління ».

Автори звернення також нагадали, що при минулому режимі стіна була кілька разів перефарбована, але на ній дуже швидко з'являлися нові малюнки і написи.

Вам это будет интересно:
Народився Омар Хайям
18 травня 1048 року народився видатний перський поет, філософ, математик і астролог, а також автор безлічі афоризмів Омар Хайям.
Королева Єлизавета II відзначає 92-річний ювілей
Британській королеві Єлизаветі II, яка знаходиться на троні з 1952 року і є самим довго правлячим британським монархом в історії, 21 квітня виповнюється 92 роки.
Міжнародний день польоту людини в космос
12 квітня 1961 року Юрій Гагарін здійснив перший орбітальний політ навколо Землі. На честь цієї події у всьому світі святкують Міжнародний день польоту людини в космос.
День нарождення Джозефа Пулітцера
10 квітня - день народження засновника жовтої преси і знаменитої премії в галузі літератури та журналістики Джозефа Пулітцера.
Святослав Вакарчук прочитає лекції у Стенфордському університеті
Творчу відпустку фронтмен гурту«Океан Ельзи» Святослав Вакарчук проведе в престижному вузі США.
День короля в Нідерландах
26 квітня в Нідерладни вперше відзначать День короля.
Чеська Республіка вирішила змінити назву
На думку МЗС республіки, що складається з одного слова термін, як у сусідній Словаччині, є більш гнучким і практичним у багатьох областях застосування.
У Неаполі врятована єдина в Італії робота Бенксі
Робота Бенксі "Мадонна з рушницею" врятована, завдяки скляній вітрині. Як пише портал "Італія по-русски", це єдине творіння самого знаменитого вуличного художника в Італії.
У Швейцарії відкриють музей Чарлі Чапліна
Засновники повідомили, що, нарешті, після 15 років планування, цієї весни буде відкрито музей Чарлі Чапліна. Дата відкриття - 17 квітня.
У Мілані проходить ярмарок вінілових платівок
Після завершення Експо в Мілані в Novegro відбудеться ще одна грандіозна подія: мова йде про пробудження ярмарки, яка протягом довгого часу була меккою для колекціонерів вінілових пластинок - Milano Vinile.
Празький Різдвяний ярмарок
У грудні у Празі панує чудова святкова атмосфера, а різдвяні ринки є ключовим елементом святкової магії, тому прикрашений і розцвічений вогнями центр міста вабить городян і туристів.
Серфер з Нової Зеландії врятував принца Данії
В австралійському місті Голд-Кост серфінгіст з Нової Зеландії Нік Малкольм врятував життя спадкоємцю принцу Данії Крістіану. Інцидент стався в австралійському штаті Квінсленд під час відпочинку королівської сім'ї на пляжі Мермейд у четвер, 17 грудня, повідомляє 7 news.
Свято святої Сесилії в Мексиці
День святої Сесілії - це щорічне свято мексиканських музикантів - мар'ячі, відомих нині в усьому світі завдяки фільму Роберто Родрігеса «Відчайдушний».
Don't Stop Me Now: Названі пісні, що роблять людей щасливими
Нідерландський вчений Якоб Йола опублікував список пісень, які, на його думку, роблять людину щасливою.
Міжнародний день музики
1 жовтня щороку відзначається Міжнародний день музики. Це свято було засновано в 1975 році за рішенням ЮНЕСКО, вважається, що одним з ініціаторів створення подібного свята виступив композитор Дмитро Шостакович.
Туристів пустять на поїзд Папи Римського
Тепер будь-який бажаючий може сісти на поїзд, який доставить до літнього палацу Папи.
Творіння Гауді стане музеєм
Барвистий будинок Вісенс в Барселоні в 2016 році стане музеєм.
Шаоліньський чернець пробіг 125 метрів по воді
Чернець храму Південний Шаолінь Ші Лілянь (Shi Liliang) пробіг близько 125 метрів по воді.
На честь Сервантеса назвуть зірку
Деякі знаменитості можуть похвалитися своєю власною зіркою на Голлівудській алеї слави. Іспанці ж придумали щось більш грандіозне для своєї літературної зірки.
День пам'яті Елвіса Преслі
16 серпня в південному американському місті Мемфісі проходить традиційний День пам'яті Елвіса Преслі, співака, музиканта і каратиста.
Закрыть
Outlook facebook page