RU  UK  EN
Статьи  >  Чеська Республіка вирішила змінити назву

Чеська Республіка вирішила змінити назву

Автор: 15.04.2016 | Чехія
На думку МЗС республіки, що складається з одного слова термін, як у сусідній Словаччині, є більш гнучким і практичним у багатьох областях застосування.

На відміну від більшості європейських країн, Чеській Республіці не вистачає офіційної версії для альтернативного позначення країни, такої як англійською Czechia, німецькою Tchequie або французько Cesko.

Нове ім'я офіційно схвалили президент Мілош Земан, прем'єр-міністр Богуслав Соботка, спікери обох палат парламенту, міністри закордонних справ і оборони.

«Якщо немає необхідності використовувати офіційну назву, то рекомендується використовувати ім'я з одного слова», - сказано в заявленіяі МЗС Чехії

Для додання рішенням міжнародного статусу, Міністерство закордонних справ республіки проситиме Організацію Об'єднаних Націй внести нову назву країни в свої бази даних.

Вам это будет интересно:
Празький Різдвяний ярмарок
У грудні у Празі панує чудова святкова атмосфера, а різдвяні ринки є ключовим елементом святкової магії, тому прикрашений і розцвічений вогнями центр міста вабить городян і туристів.
У Празі зафарбували стіну Джона Леннона
У Празі в білий колір зафарбували стіну Джона Леннона.
У Чехії і Словаччині відзначають 25-річчя Оксамитової революції
Чехія і Словаччина починають святкування на честь 25-річчя найбільшої студентської демонстрації, з якої 17 листопада 1989 року почалася Оксамитова революція - падіння комунізму в тодішній ЧСРР і перехід країни до ринкової економіки.
У Києві покажуть фільми Міжнародного фестивалю документального кіно Їглава
З 4 по 6 вересня в Києві в Державному центрі театрального мистецтва імені Леся Курбаса пройдуть покази фільмів, представлених на Міжнародному фестивалі документального кіно Їглава.
У Львові пройде виставка Чорно-біла Чехія
29 серпня в музеї етнографії та художнього промислу Львова відкривається виставка Чорно-біла Чехія (природа-поезія-політика). Про це OUTLOOK повідомили в Чеському центрі в Києві.
У Києві відбудеться показ чеського кіно
Сьогодні, 31 липня, у Будинку освіти і культури "Майстер клас" за підтримки Чеського центру в Києві відбудеться показ фільмів Міжнародної кіношколи FAMU.
Закрыть
Outlook facebook page