RU  UK  EN
Статьи  >  Празький Різдвяний ярмарок

Празький Різдвяний ярмарок

Автор: 28.12.2015 | Чехія
У грудні у Празі панує чудова святкова атмосфера, а різдвяні ринки є ключовим елементом святкової магії, тому прикрашений і розцвічений вогнями центр міста вабить городян і туристів.

Празькі різдвяні ринки відкриті щодня на Староміській площі та Вацлавській площі (в 5 хвилинах ходьби один від одного). Вони відкриті щодня, у тому числі на Святвечір, Різдво і Новий рік.

Ринки складаються з яскраво прикрашених дерев'яних будиночків, де продаються традиційні вироби ручної роботи, такі як дерев'яні іграшки, богемський кришталь, ювелірні вироби, вишивка, металеві вироби, керамічні тарілки і гуртки, ароматичні свічки, головні убори, рукавички і шарфи, красиво одягнені ляльки, і звичайно ялинкові іграшки.

Але в Празі різдвяні ринки - це не тільки магазини. Відвідувачі можуть спостерігати за виробництвом виробів, а також покуштувати всілякі місцеві страви та напої. Відвідувачі можуть поспостерігати як робляться традиційні продукти, а також покуштувати всілякі місцеві страви та напої. Тут і великі запечених окосту, і традиційна чеська випічка «Trdelník», і звичайно дивно смачне барбекю з сосисок. А на додаток - чеське пиво та інші напої. Адже здійснювати різдвяні покупки набагато приємніше з чашкою гарячого вина (Vino svařené або svařák) в руках!

На різдвяному базарі на Староміської площі ставлять вольєри з тваринами, де діти можуть погладити овець, кіз і ослів. На площі встановлюється також Віфлеємська інсталяція, зображає Марію, Йосипа, немовляти Ісуса і трьох королів.

Але найбільше враження справляє різдвяна ялинка, яку привозять з гір Крконоше з півночі Чехії. Вона встановлюється на Староміської площі і буквально тоне в блиску вогнів на тлі готичної празької архітектури. Щовечора ялинку запалюють в 5:00, і нею можна милуватися з усіх кінців площі.

У програму заходів включені музичні виступи. Увечері на сцені Староміської площі з'являються місцеві хори та танцювальні колективи. Серед виконавців є і школярі, які одягаються в традиційні костюми і влаштовують танцювальні та музичні вистави.

У Новорічну ніч небо над Прагою осяває святковий феєрверк!

Також наприкінці листопада - початку грудня в Празі проходить Фестиваль Різдвяної музики.

Вам это будет интересно:
Чеська Республіка вирішила змінити назву
На думку МЗС республіки, що складається з одного слова термін, як у сусідній Словаччині, є більш гнучким і практичним у багатьох областях застосування.
У Празі зафарбували стіну Джона Леннона
У Празі в білий колір зафарбували стіну Джона Леннона.
У Чехії і Словаччині відзначають 25-річчя Оксамитової революції
Чехія і Словаччина починають святкування на честь 25-річчя найбільшої студентської демонстрації, з якої 17 листопада 1989 року почалася Оксамитова революція - падіння комунізму в тодішній ЧСРР і перехід країни до ринкової економіки.
У Києві покажуть фільми Міжнародного фестивалю документального кіно Їглава
З 4 по 6 вересня в Києві в Державному центрі театрального мистецтва імені Леся Курбаса пройдуть покази фільмів, представлених на Міжнародному фестивалі документального кіно Їглава.
У Львові пройде виставка Чорно-біла Чехія
29 серпня в музеї етнографії та художнього промислу Львова відкривається виставка Чорно-біла Чехія (природа-поезія-політика). Про це OUTLOOK повідомили в Чеському центрі в Києві.
У Києві відбудеться показ чеського кіно
Сьогодні, 31 липня, у Будинку освіти і культури "Майстер клас" за підтримки Чеського центру в Києві відбудеться показ фільмів Міжнародної кіношколи FAMU.
Закрыть
Outlook facebook page