RU  UK  EN
Статьи  >  Дивись  >  Grand Opening и OUTLOOK World Culture Festival: як це було. Частина 1

Grand Opening и OUTLOOK World Culture Festival: як це було. Частина 1

Ми щасливі! Інтернет-видання theoutlook.com.ua офіційно відкрито! Фестиваль OUTLOOK World Culture Festival успішно проведений!

У неймовірно теплій і душевній атмосфері в Києві в готелі Intercontinental Hotel Kyiv відбувся Перший щорічний фестиваль OUTLOOK World Culture Festival, а також офіційний запуск нашого інтернет-видання про світ THEOUTLOOK.COM.UA. Ми довго готувалися до цих подій і вони здійснилися, перевершивши всі наші очікування.

Церемонія відкриття стартувала з Вітання головного редактора інтернет-видання про світ THEOUTLOOK.COM.UA. і генерального директора проекту OUTLOOK Дарії Карякіної. Вона закцентувала увагу на те, що пізнання культур світу, знайомство з невідомими традиціями, вміння чути і любити інші народи ведуть до миру і гармонії, що і є основним завданням проекту.

Свою думку про захід висловив зі сцени також Посол Іраку в Україні пан Шорш Халід Саїд: «Я перебуваю в цьому залі, напевно вже вдесяте, але сьогодні він виглядає по-особливому. Ніколи я не бачив стільки квітів, стільки різних цікавих людей і така велика кількість незвичайних традицій світу. Коли Дарія сказала мені, що інтернет-видання вже відкрито - я отримав величезне задоволення. Цілий вечір я читав статті та матеріали, опубліковані на theoutlook.com.ua. Там кожен може вибрати для себе те, що йому цікаво.

Ми як дипломати зобов'язані сприяти розвитку відносин між країнами, але взаємодія культур має бути остаточною метою. Це дуже важливо, щоб ми знаходили спільну мову з усіма.

Я вважаю, що міст між культурами - це міцніше, ніж міст дипломатичних відносин. Давайте ми будемо підтримувати цей проект. Як посольство республіки Ірак, ми готові надавати допомогу таким ініціативам. Тому що для нас це необхідно. Хочеться щоб люди знали про Ірак і про інші країни не тільки із зведень новин, де часто-густо говорять про війни, землетруси і катастрофи. Давайте дізнаватися один про одного хороше, тим більше, коли є ось такі щасливі події. »

В рамках заходу була представлена виставка національних костюмів. Більшість з яких спеціально для заходу надало Духовне управління мусульман України. Гості змогли детально розглянути як виглядають традиційні наряди більш ніж 15 держав, як їх декорують і якими візерунками прикрашають жіночі сукні та чоловічі костюми в різних куточках світу. Весь вечір працювала експозиція картин художників із Японії, Туркменістану, Палестини, Малайзії, Іраку ...

Всі гості мали змогу скуштувати знакові для різних країн страви. На цей раз на фестивалі OUTLOOK World Culture Festival знайомили з смаковими уподобаннями жителів Італії, Аргентини, Білорусі, країн африканського континенту і Близького Сходу. Серед кулінарних страв особливою популярністю користувалися південноафриканське боботи, близькосхідний салат табула, мексиканський фахітос, грецька долма та білоруські деруни. Ряд країн був представлений традиційними напоями. Великобританія радувала класичним пуншем, Куба - мохіто, Аргентина - Мальбеком.

У кількох точках фестивалю працювали унікальні фотоколи, які дозволяли всім бажаючим на кілька хвилин перенестися в Нідерланди або ж потрапити в гості до гостинних туркменів. Маленька амстердамська вуличка, потопала у великій кількості кольорів. Атмосферу Нідерландів прекрасно відтворив наш партнер - флористична компанія FIORI FLOWER COMPANY. Розкішний інтер'єр туркменської зони створив дизайнерський салон портьєр ТРОПША СТУДИО.

А художник, що створював зворушливі картини в шаржових манері, запрошував усіх відчути дух паризького Монмартру.

Не залишили нікого байдужими і запальні танці Бразилії, Мексики, Грузії, Греції. Корейський національний танок з віялами зарядив всіх національним колоритом.

За знайомство учасників фестивалю з класичною музикою України та Іраку відповідав у цей вечір оркестр Київ-Класик під керівництвом маестро Германа Макаренка.

Також на OUTLOOK World Culture Festival можна було власноруч створити картину на воді, опанувавши ази турецького мистецтва Ебру, і навчитися «вирощувати» барвисті польські букети з паперу. Працював в залі японський каліграф Хітоші Накамура, який подарував кожному гостю ієрогліфічне побажання від країни Висхідного сонця.

Завершив свято виїзд фірмового торта і розіграш лотереї. Три щасливчики вечора отримали косметичні набори від мережі магазинів нішової парфумерії та косметики ЖАН Niche Concept. Ощасливив чарівну гостю вечора головний приз лотереї 10000 гривень для вибору прикраси на свій смак в Diamond Club Boutique. Бутік виступив ексклюзивним ювелірним партнером заходу. Diamond Club Boutique - це концептуальний магазин, який об'єднав як вироби нішевих ювелірних будинків, класичні ювелірні прикраси з діамантами, так і роботи знаменитих українських ювелірів.

Фестиваль відбувся за підтримки дипломатичних місій та посольств зарубіжних держав, а також за сприяння Державного підприємства «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв».

Захід відвідали Надзвичайні і Повноважні Посли закордонних держав в Україні серед яких Посли Аргентини, Іраку, Малайзії, Молдови, Пакистану, Палестини, Португалії, Узбекистану, Японії та представники дипломатичних місій з 30 країн світу, представники державних органів та бізнесових кіл.

OUTLOOK World Culture Festival - це перший великий захід, організований інтернет-виданням про світ theoutlook.com.ua. Протягом року OUTLOOK буде проводити дні національних культур країн, з якими Україна має дипломатичні відносини, тематичні кінопокази, міжкультурні майстер-класи та тренінги, арт-діалоги, дегустації, зустрічі з особистостями, гідними уваги, благодійні проекти.

Фестиваль OUTLOOK World Сulture Festival буде проводиться щорічно, як підсумкова подія діяльності проекту за цей період. Анонси всіх майбутніх подій можна буде відстежувати на сайті.

Побачити першу частину фотозвіту барвистого фестивалю дружби і взаєморозуміння можна в нашій галереї:

Вам это будет интересно:
Колоритний континент. Красиві племена Африки
Повсякденне життя африканських племен може видаватися дивним навіть для мешканців цього континенту. І тільки природа і допитливі мандрівники лишаються наодинці з колоритом і незвичністю побуту етносів за межею мегаполіса.
Смачна Японія: скуштувати країну на зуб
Морозиво зі смаком конини, мариновані комахи, риба зі смертельною отрутою – японській кухні є чим дивувати, вражати й шокувати. І чесно кажучи, перелік цих страв не завжды сприяє апетитові. Але ми не женемося за екзотикою. Істинний гастротуризм – це спроба збагнути менталітет і відчути національний колорит через традиційну кухню...
Йодль – музика австрійських гір
В Австрії з'явився незвичайний маршрут, його вибирають любителі вокального стилю йодлем. Бредуть туристи долиною Циллерталь, широка стежина звужується, відкриваючи шлях тільки для найзавзятіших, і звивиста доріжка веде вгору. Зазирають мандрівники до хижки, яка має форму дзвіночка, обходять стороною найбільший ріг, прямуючи туди, де альпійські пастухи вели неквапливі музичні бесіди зі своїм стадом.
Пробере до кісток: найкращі фестивалі мистецтва з криги та снігу
Кригу і сніг з давніх-давен люди використовували для створення різних фігур та об'єктів, і лише в 60-х роках минулого століття ця майстерність оформилася в цілий напрям, ставши частиною ленд-арту! Найбільше зимових шедеврів створюють на спеціалізованих фестивалях, про які ми розповімо нашим читачам.
Царство льоду і снігу. Фестиваль Харбін
Щоб серед наших читачів не ставало забагато сумних і плаксивих людей, що лічать дні до літа чи бодай до теплої весни, OUTLOOK розповідає як мінімум про один привід полюбити холодний сезон всім серцем. І привід цей – вирушити в китайське місто Харбін і на власні очі побачити фантастичний за своїм розмахом фестиваль льоду і снігу.
Харківський Дипломатичний Клуб святкує першу річницю створення!
23 грудня у стінах Харківського Дипломатичного клубу пройшов новорічний Гала-вечір на честь річниці його створення. Учасниками заходу стали народні депутати, керівники структур міста й області та громадськх організацій, губернатори, почесні консули, керівники ВНЗ, та інші почесні гості.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
Не зламай язика. Найбільш складні діалекти світу
Кажуть, чим простіше, тим краще, але чи так це? Ми знаємо, що не всі народності сповідують цей принцип. OUTLOOK знайшов найбільш дивніі, складні і важко вимовляючі мови світу і хоче поділитися цим з читачами.
"Made in Slovenia". Відкриття виставки сучасного словенського дизайну
З 5 по 15 листопада пройде виставка "The Future of Living" ("Майбутнє життя"), організована у співпраці Посольства Республіки Словенія в Україні з Центром креативності Республіки Словенія та Музеєм історії міста Києва.
Відриття Скверу Мислителів у Харкові!
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбулось урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові, який символізує дружні відносини між Україною, Азербайджаном та Казахстаном.
«Школа молодого дипломата» з Харкова в проєкті Diplomatic Greetings
У понеділок, 18 жовтня, відбувся проєкт Diplomatic Greetings за участі членів "Школи молодого дипломата" при Харківській міській раді. Спікерами заходу стали Надзвичайний та Повноважний Посол України Олександр Сліпченко, Надзвичайний та Повноважний Посол Чорногорії в Україні пані Драгіца Понорац ...
У Харкові відкриють Сквер Мислителів на знак дружніх відносин між Україною, Азербайджаном та Казахстаном
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбудеться урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові. Меценатом проєкту став Почесний консул Казахстану у Харкові, Емін Наджафлі.
Вручення вірчих грамот Президенту України новопризначеними главами місій
1 жовтня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти в Апостольського нунція, послів Держави Ізраїль та Латвійської Республіки.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Незважаючи на розпал літніх відпусток, багато культурних заходів за участі іноземних дипломатичних установ відбулось в серпні в Україні. Далі представляємо вашій увазі підбірку деяких з них.
Кінофестиваль "ОКО" встановлює рекорд
До Національного реєстру рекордів України внесуть унікальний етнографічний артоб'єкт, який створили в Болграді в рамках Міжнародного етнографічного кінофестивалю "ОКО".
Замість візка – човен: знамениті плавучі ринки
Магазини, супермаркети, ринки – всі ці місця невід’ємна частина життя будь-якої людини на нашій планеті. Здавалося б, що в них незвичайного – кругом усе схоже, хіба що товари і ціни різняться в залежності від країни чи міста. Насправді все не зовсім так – до деяких базарів слід діставатися вплав… Про них ми і розповімо.
Стартує online-едиція Міжнародного Етнографічного Кінофестивалю ОКО
З 11 по 18 вересня на сайті кінофестивалю okofilmfest.com.ua відбудуться покази конкурсних стрічок на етнографічну та антропологічну тематику.
64-ий Національний День Малайзії!
31 серпня малазійці у всьому світі відзначають Національний День. Темою цьогорічного свята стала «Малайзійська турбота» (“Malaysia Care”), що уособлює діяння малайзійців, притаманну їм турботу та гостинність.
Оголошено онлайн та офлайн програми кінофестивалю "ОКО"
Менш ніж за місяць розпочнеться друга едиція Міжнародного етнографічного кінофестивалю «ОКО», який зібрав у свою програму документальні стрічки з усього світу, і мовою кіно розповідатиме про звичаї, обряди, традиції, релігії та культуру різних країн та народів.
Міжнародна акція до Дня Державного Прапора та 30-ї річниці Незалежності України від проєкту OUTLOOK, МЗС та NARODNYI DIM UKRAINA
За організації та ініціативи Міністерства закордонних справ України, Народного дому «Україна» та проєкту OUTLOOK у співпраці з українськими громадами за кордоном відбулася міжнародна акція з відзначення Дня Державного Прапора та 30-ї річниці Незалежності України.
Закрыть
Outlook facebook page