RU  UK  EN
Статьи  >  У Бельгії відзначають 100-річчя битви за Льєж

У Бельгії відзначають 100-річчя битви за Льєж

Автор: 04.08.2014 | історія, Бельгія
Представники 50 країн зібралися у валлонському Льєжі, щоб вшанувати пам'ять загиблих в ході облоги цього міста, що почалася рівно сто років тому, повідомляє Русская служба Би-би-си.

Паралельно з Валлонією, поминальна служба пройде в кафедральному соборі шотландського Глазго, а також у Вестмінстерському абатстві, де з такої нагоди прочитають молитву німецькою мовою.

На понеділок також заплановано урочистий захід на військовому меморіалі у бельгійському Монсі - центрі провінції Ено, де британські та німецькі війська зустрілися вперше з початку Першої світової війни.

Битва за Льєж між Бельгією та Німеччиною стала першим боєм Першої Світової війни, де брали участь німецькі війська. Штурм Льєжа німецькими загонами тривав 11 днів: до 16 серпня 1914 всі міські форти були взяті, а бельгійський командувач генерал Жерар Леман був поранений і потрапив у полон в несвідомому стані.

За матеріалами: Русская служба Би-би-си.

Вам это будет интересно:
День визволення Африки
25 травня відзначається День визволення Африки, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН.
Опубліковано перший прототип атласу
20 травня 1570 року було опубліковано перший прототип географічного атласу, розроблений південноірландським картографом Абрахамом Ортеліусом.
У цей день була запатентована газована вода
24 квітня 1833 в США була запатентована газована вода. Її творець - вчений Джозеф Прістлі, який довів процес фотосинтезу і творець звеселяючого газу.
Бельгієць виграв у лотерею 17 млн євро
Житель Бельгії виграв 17 мільйонів євро в європейській лотереї EuroMillions.
Міжнародний день польоту людини в космос
12 квітня 1961 року Юрій Гагарін здійснив перший орбітальний політ навколо Землі. На честь цієї події у всьому світі святкують Міжнародний день польоту людини в космос.
День нарождення Джозефа Пулітцера
10 квітня - день народження засновника жовтої преси і знаменитої премії в галузі літератури та журналістики Джозефа Пулітцера.
У бельгійському барі встановили сигналізацію на келихи
В одному з барів Брюгге встановили сигнальні датчики на пивні келихи, щоб відвідувачі перестали їх красти. За словами власника закладу, всього за рік мисливці за класичним пивним посудом винесли з його бару більше 4000 келихів.
Принцем карнавалу у Фландрії вперше став чоловік з інвалідністю
24-річний Алекс де Кегель, що страждає на дитячий церебральний параліч, отримав звання принца традиційного карнавалу в бельгійському місті Алст (Фландрія).
В Бельгії навколо скандального вуличного ліхтаря з’явився будинок
Жителі бельгійського Кербергена як мінімум здивувалися появі на одній з вулиць міста будови, в яку «вріс» вуличний ліхтар.
Гонки автомобілів-ветеранів у Лондоні
У перші вихідні листопада на вулиці Лондона традиційно виїжджають старовинні автомобілі, щоб позмагатися не тільки в швидкості, але і в красі та грації.
Світова спадщина ЮНЕСКО поповнилося п'ятьма об'єктами
У 2015 році в список місць, що охороняються ЮНЕСКО, були внесені нові історично цінні локації.
У Бельгії туристам запропонують половити креветок на конях
У Бельгії туристи зможуть долучитися до місцевої забави - кінного промислу креветок в Оостдюнкерке, який проходить з квітня по вересень.
Вперше за 100 років продадуть рідкісний коштовний камінь
Рідкісний дорогоцінний камінь з однієї із самих найбільших колекцій світу, що став причиною десятирічного розбрату всередині однієї родини і побував в руках завзятих гравців і аристократів, виставлений на продаж вперше за столітній період.
ООН підтвердила знищення храму Бела в Сирії
Знімки з супутника підтверджують знищення одного з головних пам'ятників античності в Сирії - храму Бела - бойовиками терористичного угрупування «Ісламська держава».
День мрії в США
День 28 серпня відомий в Сполучених Штатах Америки під неофіційною назвою «День мрії». Саме в цей день в 1963 році Мартін Лютер Кінг виголосив свою найвідомішу промову - «У мене є мрія» («I have a dream»).
День незалежності Молдови
27 серпня 1991 року Парламент Республіки Молдови ухвалив Декларацію про незалежність, наслідуючи приклад прибалтійських країн, Грузії, Вірменії та України. Через кілька годин після прийняття документа незалежність Молдови визнала Румунія.
На Таймс-сквер десятки пар повторили поцілунок моряка і медсестри
Сотні пар зібралися на Таймс-сквер у Нью-Йорку, щоб повторити поцілунок моряка і медсестри, відображений на даній площі фотографом Альфредом Ейзенштадт, в День перемоги над Японією.
У Брюсселі з'являться велотаксі
У Брюсселі з'явиться велотаксі, для початку міська влада вирішила обмежитися десятьма таксі, з часом їх стане більше.
Середньовічний тиждень на Готланді
З 3 по 10 серпня на шведському острові Готланд проходить найбільший середньовічний фестиваль.
Фестиваль Айстедвод в Уельсі
Національний Айстедвод - це найстаріше, крупне і важливе свято валлійської культури та спадщини в світі. Воно присвячене пісні, поезії та в цілому кельтській культурі.
Закрыть
Outlook facebook page