RU  UK  EN
Статьи  >  Середньовічний тиждень на Готланді

Середньовічний тиждень на Готланді

З 3 по 10 серпня на шведському острові Готланд проходить найбільший середньовічний фестиваль.

Приблизно в 90 км на схід від материкової Швеції посеред Балтійського моря лежить Готланд - найбільший острів Швеції. Залюднений з доісторичних часів, Готланд був основним торговельним центром вікінгів, а пізніше Ганзейської ліги. В 1361 датський король Вальдемар Аттердаг і його добре озброєна армія захопили Готланд і увірвалися в місто Вісбю. На згадку про цю подію на Готланді проводиться Середньовічна тиждень.

Вісбю - це головне місто Готланда і один з найкраще збережених середньовічних бастіонів в світі. Стіна, яка оточує внутрішній місто, побудована в ХII-ХIII ст. Вона досягає більше 3 км в довжину і налічує 36 веж. Усередині петляють мальовничі бруковані вулички, де розташовано більше 200 казкових середньовічних будинків, лавок і старовинних церков. Під час Середньовічного тижня сюди приїжджає близько 150 тис. осіб одягнених в середньовічні костюми, відтворені настільки точно, наскільки це можливо.

Жителі Готланда підходять до справи дуже грунтовно - деякі навіть відвідують вечірні курси шиття середньовічного одягу в довгі зимові вечори. Під час фестивалю проводяться лекції та заняття реконструкторів, щоб бажаючі могли достовірно розігрувати різні історичні події, включаючи саме навалу 1361 року.

Ринок барвистий і привабливий - тут удосталь продають ювелірні прикраси, одяг і зброю. Ви можете скуштувати смачну і автентичну середньовічну їжу, послухати музику, подивитися виставу вуличного театру, поаплодувати жонглерам і блазнями, повправлятися у стрільбі з лука.

Вам это будет интересно:
День визволення Африки
25 травня відзначається День визволення Африки, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН.
Опубліковано перший прототип атласу
20 травня 1570 року було опубліковано перший прототип географічного атласу, розроблений південноірландським картографом Абрахамом Ортеліусом.
У цей день була запатентована газована вода
24 квітня 1833 в США була запатентована газована вода. Її творець - вчений Джозеф Прістлі, який довів процес фотосинтезу і творець звеселяючого газу.
Міжнародний день польоту людини в космос
12 квітня 1961 року Юрій Гагарін здійснив перший орбітальний політ навколо Землі. На честь цієї події у всьому світі святкують Міжнародний день польоту людини в космос.
День нарождення Джозефа Пулітцера
10 квітня - день народження засновника жовтої преси і знаменитої премії в галузі літератури та журналістики Джозефа Пулітцера.
У Швеції вводять екологічний податок для авіапасажирів
Влада Швеції збираються ввести податок для авіапасажирів, які вилітають з країни. Переплата за кожен переліт складатиме до € 39.
Карнавал в Ліму
Маски, танці і традиційна музика - це все карнавал в Ліму, невеликому і затишному містечку на півдні Франції. Карнавал триває цілих три місяці, правда, виступи проходять тільки по вихідним.
Зимовий фестиваль форелі в Хвачхон в Південній Кореї
Зимовий фестиваль форелі в Хвачхон є прекрасним місцем, де можна насолодитися зимовою риболовлею. Щороку тисячі туристів приїжджають сюди, щоб і рибки поїсти, і на санчатах покататися.
Фестиваль Дунчжі в Китаї
Кожного року зимове сонцестояння припадає на період між 21 і 22 грудня. В день зимового сонцестояння найкоротший день і найдовша ніч у році. Після зимового сонцестояння дні стають довшими, а ночі коротшими.
Фестиваль врожаю вишні в ПАР
Місто Фіксбург виробляє близько 500 тонн вишні щороку, що складає близько 95% південноафриканського врожаю.
Гонки автомобілів-ветеранів у Лондоні
У перші вихідні листопада на вулиці Лондона традиційно виїжджають старовинні автомобілі, щоб позмагатися не тільки в швидкості, але і в красі та грації.
Карибський фестиваль їжі і вина
Карибський фестиваль їжі і вина проходить в Теркс і Кайкос з 2011 року.
Фестиваль повітряних куль в Сазі
Що ви знаєте про Японію? Якщо ваші знання обмежені тільки суші і квітучою сакурою, то ви будете здивовані, що в цій країні проходить один з найкращих фестивалів повітроплавання в світі. Це Міжнародний фестиваль повітряних куль в Сазі, на який з'їжджаються не тільки пілоти, а й туристи з усіх країн.
Ярмарок верблюдів у Індії
Кілька десятків тисяч верблюдів, тисячі торговців у колоритних національних костюмах і безкраї піски Великої індійської пустелі - це не що інше, як Pushkar Mela, або Ярмарок верблюдів в Пушкарі. Щорічно цей ярмарок привертає близько 40 тисяч відвідувачів, вона триває 5 днів і включає в себе безліч цікавих і захоплюючих заходів.
Фестиваль морських гребінців в Нормандії
Нормандія - справжній рай для шанувальників морепродуктів. У цій історичній області Франції, а точніше в її регіоні Нижня Нормандія, щорічно проходить Фестиваль морських гребінців. Зазвичай дні фестивалю припадають на кінець жовтня - початок листопада
В Амстердамі відбувається фестиваль Cinekid
Cinekid - це найбільший фестиваль кіно, телебачення і нових медіа для дітей від 4 до 14 років. Він проводиться з 1986 року в столиці Нідерландів, Амстердамі, під час осінніх шкільних канікул.
В Індії проходить фестиваль вогнів Дівалі
Дівалі, що на санскриті означає «вогненне гроно» - фестиваль вогнів, повсюдно відзначається в Індії і що символізує перемогу світла над темрявою, добра над злом. Доводиться на початок місяця Картік (жовтень-листопад) і святкується протягом п'яти днів.
Міжнародний фестиваль білого трюфеля
Під час проведення фестивалю історичний центр міста заповнюється найвідомішими кухарями та гурманами зі всього світла, готовими витратити свої гроші на делікатесні білі трюфелі.
Яблучний фестиваль у Нормандії
У Нормандії, де виробляють знамениту яблучну горілку кальвадос і не менш знаменитий сидр, яблукам навіть присвячений спеціальний фестиваль. Яблучний фестиваль в Нормандії проходить в місті Вімутье і привертає щорічно натовпи шанувальників цих фруктів.
Фестиваль каштанів у Хорватії
Щорічно в Хорватії в місті Ловран і оточуючих його селах Лігане і Добричі проводиться протягом трьох жовтневих уїк-ендів фестиваль Марунада - фестиваль, присвячений каштанам-Марун. Каштани цього сорту вважаються одними з кращих у світі і ростуть тільки в хорватському регіоні Кварнер, де і розташоване місто Ловран.
Закрыть
Outlook facebook page