RU  UK  EN
Статьи  >  У Швеції вводять екологічний податок для авіапасажирів

У Швеції вводять екологічний податок для авіапасажирів

Автор: 03.04.2018 | Швеція
Влада Швеції збираються ввести податок для авіапасажирів, які вилітають з країни. Переплата за кожен переліт складатиме до € 39.

Розмір екологічного податку відрізнятиметься і складе від € 6 до € 39 в залежності від аеропорту вильоту і кінцевої точки. Звільнять від оплати лише більшість транзитних пасажирів і дітей до двох років.

«Метою податку є мінімізація викидів вуглецю, до яких призвело радикальне збільшення авіаперевезень», - розповіла міністр клімату Швеції Ізабелла Ловіна. Влада розраховує, що таким чином зможуть зменшити вплив авіаперевезень на клімат.

Згідно з даними шведської газети Dagens Nyheter, 53% жителів країни підтримали новий податок. Противники закону пропонували в якості альтернативи зобов'язати авіакомпанії використовувати біопаливо.

За матеріалами 34travel.me

Вам это будет интересно:
Парламент Швеції зняв заборону на танці в барах і ресторанах
Шведським розважальним закладам відтепер не потрібна спеціальна ліцензія, щоб дозволяти відвідувачам спонтанні танці.
У Швеції знову побудований Крижаний готель
У Юккас'ярві, селі в декількох милях на схід від Кируна, власники місцевого готелю почали готуватися до зимового льодовому фестивалю в березні вже зараз: щоб створити найхолоднішу готель у світі, їм довелося зібрати близько 5000 тонн льоду з річки Турне.
Знамениті шеф-кухарі відкрили лавки на ринку Стокгольма
Знамениті шведські кухарі відкрили продуктові крамниці на ринку Стокгольма з метою продавати страви високої кухні у форматі фаст-фуд.
У Швеції виявили найстарішу ялину в світі
Якщо прогулятися по національному парку Фулуфьеллет (округe Даларна, центральна Швеція), то на одній з місцевих гір можна зустріти Старого Тікко, 9550-річну ялину.
«Макдоналдс» запропонував відвідувачам люксові гамбургери
У меню ресторанів швидкого харчування «Макдоналдс» у Швеції з'явилося нове блюдо - гамбургер Maestro Classic. Щоб його спробувати, як повідомляє Luxurylaunches, необхідно забронювати столик в одному із закладів мережі.
Експерти назвали Швецію найгіршою країною для дружби
За даними опитування, проведеного HSBC, одним з найбільших фінансових конгломератів у світі, Швеція опинилася на третьому місці за привабливістю еміграції після Сінгапуру і Нової Зеландії.
У Швеції з'явився готель у формі літаючої тарілки
Концепція готелю у вигляді будинку на дереві не нова, проте, готельний номер готелю Treehotel, виконаний у вигляді НЛО, виходить за рамки звичайного уявлення про таких готелях.
Фестиваль раків в Мальме
Приводом як слід посвяткувати служить період, який наступає у другій половині серпня, у цей час закінчується заборона на ловлю раків у шведських водоймах, і якщо комусь пощастить отримати запрошення на Фестиваль раків, то відмовлятися не слід ні в якому разі!
Середньовічний тиждень на Готланді
З 3 по 10 серпня на шведському острові Готланд проходить найбільший середньовічний фестиваль.
З квартири Астрід Ліндгрен зроблять музей
У Стокгольмі з'явиться музей-квартира знаменитої дитячої письменниці Астрід Ліндгрен.
У Швеції місто перенесуть на 3 км
Неймовірний проект планують реалізувати в Швеції, тут збираються перенести на інше місце ціле місто.
Національний день в Швеції
6 червня в Швеції відзначається одночасно два державних свята - національний день, присвячений першому королю країни і день прапора.
Відкривається кулінарний фестиваль Смак Стокгольма
З сьогоднішнього дня і цілий тиждень жителі Стокгольма і його гості будуть насолоджуватися смачною їжею - в місті стартує кулінарний фестиваль.
Закрыть
Outlook facebook page