RU  UK  EN
Статьи  >  Фестиваль Айстедвод в Уельсі

Фестиваль Айстедвод в Уельсі

Національний Айстедвод - це найстаріше, крупне і важливе свято валлійської культури та спадщини в світі. Воно присвячене пісні, поезії та в цілому кельтській культурі.

Традиційно воно проводиться в серпні. Тисячі валлійців з усього світу приїжджають в свою рідну країну на настільки важливе змагання бардів. Всього 150 тис. гостей щороку відвідують Айстедвод, багато з них залишаються жити в наметах на весь тиждень.

Фестиваль сходить до 1176 року, коли лорд Ріс ап Гріфід влаштував турнір поетів і музикантів у своєму замку Кардиган. Поступово Айстедвод перетворився на велике народне свято. Після періоду занепаду він відродився і з 1880 року проводиться майже щороку.

Фестиваль тісно пов'язаний зі Зборами бардів. Члени цього ордена - відомі як друїди - є письменниками, поетами, художниками, музикантами та іншими діячами мистецтв, які сприяли розвитку валлійської нації, мови та культури. Вони одягнені в кольорові шати, відповідні їх рангу. Задача Архідруіда - «коронувати барда», тобто вибрати кращого поета-імпровізатора, а потім «звести барда на трон» і присудити медаль. Церемонії друїдів відбуваються в колі каменів - якщо поблизу такого немає, то його викладають з підручних матеріалів. З 2005 року на фестивальному майданчику зводяться тимчасові круги з пластмасових каменів - на радість глядачам.

Шість тисяч учасників змагаються в основному наметі, але крім цього гостям пропонується ще багато можливостей подивитися що-небудь цікаве або самим взяти участь. Можна відвідати павільйони літератури, науки і техніки, театр, танцювальний зал, павільйон живої музики, «учительський» павільйон де вивчають і викладають валлійську мову, тисячі торгових палаток, де пропонується різноманітна їжа.

Вам это будет интересно:
День визволення Африки
25 травня відзначається День визволення Африки, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН.
Опубліковано перший прототип атласу
20 травня 1570 року було опубліковано перший прототип географічного атласу, розроблений південноірландським картографом Абрахамом Ортеліусом.
У цей день була запатентована газована вода
24 квітня 1833 в США була запатентована газована вода. Її творець - вчений Джозеф Прістлі, який довів процес фотосинтезу і творець звеселяючого газу.
Помер останній коргі королеви Великобританії Єлизавети II
Королева розводила коргі з 1944 року. Пізніше вона так їх полюбила, що собаки є навіть на офіційних фото королівської сім'ї.
Королева Єлизавета II відзначає 92-річний ювілей
Британській королеві Єлизаветі II, яка знаходиться на троні з 1952 року і є самим довго правлячим британським монархом в історії, 21 квітня виповнюється 92 роки.
День проліска в Англії
19 квітня в Великобританії зустрічають перше весняне свято День проліска.
Міжнародний день польоту людини в космос
12 квітня 1961 року Юрій Гагарін здійснив перший орбітальний політ навколо Землі. На честь цієї події у всьому світі святкують Міжнародний день польоту людини в космос.
День нарождення Джозефа Пулітцера
10 квітня - день народження засновника жовтої преси і знаменитої премії в галузі літератури та журналістики Джозефа Пулітцера.
У Римі пройде карнавал
Карнавал пройде не тільки в Венеції, але і в інших містах Італії, в тому числі і в столиці.
Національна галерея Праги буде працювати безкоштовно в ці вихідні
Цими вихідними, 3-го і 4-го лютого, Національна галерея в Празі буде працювати безкоштовно в усіх п'яти будинках музею. Все це в честь 222-ї річниці з часу заснування галереї.
Карнавал в Ліму
Маски, танці і традиційна музика - це все карнавал в Ліму, невеликому і затишному містечку на півдні Франції. Карнавал триває цілих три місяці, правда, виступи проходять тільки по вихідним.
Зимовий фестиваль форелі в Хвачхон в Південній Кореї
Зимовий фестиваль форелі в Хвачхон є прекрасним місцем, де можна насолодитися зимовою риболовлею. Щороку тисячі туристів приїжджають сюди, щоб і рибки поїсти, і на санчатах покататися.
Оголошено програму Венеціанського карнавалу
Дія розгортатиметься не тільки на воді, але і в повітрі. Церемонія відкриття відбудеться 28 січня двічі: о 18.00 з повтором о 20.00 на каналі Каннареджо.
Фестиваль Дунчжі в Китаї
Кожного року зимове сонцестояння припадає на період між 21 і 22 грудня. В день зимового сонцестояння найкоротший день і найдовша ніч у році. Після зимового сонцестояння дні стають довшими, а ночі коротшими.
Повний каталог картин Далі опублікували в Інтернеті
Фонд Гала-Сальвадор Далі опублікував на сайті останній, п'ятий розділ каталогу картин видатного художника.
Фестиваль врожаю вишні в ПАР
Місто Фіксбург виробляє близько 500 тонн вишні щороку, що складає близько 95% південноафриканського врожаю.
У Києві відкривається виставка німецького художника Маркуса Нідена
14 листопада відбудеться відкриття виставки «Мій український щоденник: малюнки та скульптури Маркуса Нідена».
У Лондоні кладовище стало пам'яткою архітектури
Єврейське кладовище Willesden на північному заході Лондона офіційно внесли до списку пам'яток архітектури, що охороняються державою. Ще два роки тому британська влада виділили 320 тисяч фунтів стерлінгів (більше $ 400 тисяч) на відновлення цвинтаря, яке фахівці називають рідкісним прикладом архітектури в стилі готичного Відродження.
Гонки автомобілів-ветеранів у Лондоні
У перші вихідні листопада на вулиці Лондона традиційно виїжджають старовинні автомобілі, щоб позмагатися не тільки в швидкості, але і в красі та грації.
Карибський фестиваль їжі і вина
Карибський фестиваль їжі і вина проходить в Теркс і Кайкос з 2011 року.
Закрыть
Outlook facebook page