RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  А ви знали...?

А ви знали...?

Фарби, які роблять картини незабутніми... Емоції, які додають скульптурам душі... Різнобарвна краса, створена природою... Про все ми хочемо вам сьогодні розповісти!

"Яскравість одягу виражає напруженість духу людей, які його носять"

Маріо Тестіно — британський фотограф перуанського походження. Один із найвідоміших модних фотографів світу. Багато працював для журналів Vogue, Vanity Fair, знімав найвідоміших людей світу, зокрема, принцесу Діану, співачку Мадонну.1280px-MG_1010-132_(1)_(1).jpgФото wikiwand.com

Але однією з найдивовижніших виставок Тестіно є «Alta Moda», яка вперше відкрилася в MATE - Museo Mario Testino в Лімі в 2013 році. Це результат п'ятирічного проекту, який досліджує як перуанські традиції, так і історію фотографії. На виставці демонструються портрети Тестіно перуанців, що живуть у гірському регіоні Куско, у святковому одязі. Традиційні костюми Перу виглядають настільки ж особистими, власноруч виготовленими, вишукано вишитими, задуманими і такими ж багатими на уяву, як творіння найкращих ательє високої моди.

Аккаунт у мережі Twitter nonstandard mcdonald's збирає фотографії «Макдоналдс» в самих незвичайних місцях. Ресторани знаходять в середньовічних замках, футуристичних будівлях і навіть в літаку. Є фотографії відкритих закладів, а є знімки з минулого. ElhfWiIW0AArY8m.jpgФото twitter.com

Читайте також: Історія бренду: McDonald's

Українська художниця Анжеліка Гончар за допомогою різних медіа демонструє історії людей, які пережили сильну фізичну та емоційну біль, але зуміли прийняти себе і полюбити своє тіло. 117398754_185955419580932_464211238120695101_o.jpgФото facebook.com/lika.alium/

Це інсталяції з різних частин тіла, кожна з яких представлена в процесі фізичного зникнення. Роботи дають нам розуміння того, наскільки вразливою є наша фізична оболонка. Всі скульптури із серії зроблені з недовговічного, тонкого матеріалу - гіпсового бинта, що символізує крихкість тіла. Художниця була моделлю для зняття зліпків, щоб на собі відчути ідею беззахисності і уразливості.

Неймовірний графічний дизайнер із Стамбулу - Мурат Юлдірім. Завдяки цьому використанню хутра для відтворення відомих картин, автору вдалось поєднати кольори в інноваційній та яскравій формі. Митець каже, що оскільки сучасне мистецтво стало цифровим, він перетворив усі свої улюблені витвори на 3D-мистецтво.The-Starry-Night-1.jpg
Фото artisticfuel.com

Тунель гліциній знаходиться в саду квітів Каваті Фудзі, розташованому в японському місті Кітакюсю Фукуока і є однією з визначних пам'яток міста. ee2873794d68ee7f2fde1950432e12a2.jpgФото pinterest.com

Гліцинія - це одна з найпопулярніших рослин Японії, яка нітрохи не поступається знаменитій сакурі. Вона відноситься до того ж роду деревних чагарників, як і виноград. Квітки гліцинії зібрані у великі суцвіття різного забарвлення: фіолетові, білі, сині, пурпурні або рожеві. Деякі сорти мають тонкий солодкуватий аромат.

Головне фото tourismontheedge.com

Вам это будет интересно:
Вічна любов. Пам’ятники коханню в Україні
Скільки важить кохання і чи можна виміряти його обсяг? А чи має воно центр ваги і як поводиться у спеку та в снігову заметіль? Певна річ, кохання ефірне і радше нагадує шалених метеликів, що несамовито танцюють у животі. Однак люди, котрі особливо глибоко відчувають, навчилися «творити кохання» і передавати його сенс у камені, дереві, металі для інших.
Де «запалюють» зірки
Мало що може зрівнятися з яскравим зоряним небом під акомпанемент тиші. Саме про зірки OUTLOOK і розповість, а точніше про місця, де на них відкривається найкращий вид. У Європі дивитися на зірки радять не де-небудь , а... в Словенії. Справа в тому, що ця невелика країна – одна з найчистіших у світі, а отже, й атмосфера тут не настільки забруднена смогом.
Колоритний континент. Красиві племена Африки
Повсякденне життя африканських племен може видаватися дивним навіть для мешканців цього континенту. І тільки природа і допитливі мандрівники лишаються наодинці з колоритом і незвичністю побуту етносів за межею мегаполіса.
Ломбард-стріт: вулиця, яку проковтнув удав
Пам’ятаєте, як Маленький принц учив бачити не капелюха, а слона, з’їденого удавом? Так от, у Сан-Франциско у вас є можливість побачити вулицю, частину котрої проковтнув удав. Змієподібна Ломбард-стріт заповзла майже до всіх путівників по Фріско.
Смачна Японія: скуштувати країну на зуб
Морозиво зі смаком конини, мариновані комахи, риба зі смертельною отрутою – японській кухні є чим дивувати, вражати й шокувати. І чесно кажучи, перелік цих страв не завжды сприяє апетитові. Але ми не женемося за екзотикою. Істинний гастротуризм – це спроба збагнути менталітет і відчути національний колорит через традиційну кухню...
Оце так сервіс! Японське таксі
Найперше, з чим має розібратися кожен турист, опинившись у новій країні – це із транспортною системою. Часто вона здається складною і заплутаною, і щоб збагнути її, потрібні тижні, а може, й місяці. Наша читачка Наталія Усенко побувала в Японії і ділиться своїми враженнями про найбільш комфортний і безпечний транспорт у світі.
Декілька граней багатогранного Бостона
Враження про це місто багато в чому залежить від того, де ви були до зустрічі з ним. Після Лос-Анджелеса Бостон може здатися дуже діловим і культурно насиченим, після Нью-Йорка – дещо провінційним і старомодним. Але в будь-якому разі він має яскраве та поважне обличчя массачусетського джентльмена.
Стражі морів: вражаючі маяки світу
Слово «маяк» викликає красиві асоціації: морські пригоди, шторми, величезні кораблі. І ми хочемо не розвіяти ці думки, а навпаки підкинути хмизу у вогонь. У світі їх безмежна кількість, вони вражають своєю красою та неповторніст. Сьогодні ділимося з вами п’ятіркою найдивовижніших маяків!
Між небом і... водою: топ-5 найменших населених островів світу
Кожному з нас іноді хочеться втекти від міської суєти і залягти на дно десь далеко від усіх і всього. І краще нехай це буде там, де можна послухати шепіт хвиль, насолодитися легким бризом і назавжди подружитися з неймовірно гучною тишею, яка заглушає всі тривожні думки ...
Перу. Місця сили
Ізраїль, Індія, Мекка – ці географічні точки дуже важливі для адептів різних релігій і не тільки: вирушивши туди у паломництво, можна звідати благодать і відчути найпотужнішу концентрацію енергії, навіть будучи невіруючим. Не території Південної Америки, у Перу, теж є свої місця сили. І саме про них пише наш читач і автор Ія Зайцева.
Йодль – музика австрійських гір
В Австрії з'явився незвичайний маршрут, його вибирають любителі вокального стилю йодлем. Бредуть туристи долиною Циллерталь, широка стежина звужується, відкриваючи шлях тільки для найзавзятіших, і звивиста доріжка веде вгору. Зазирають мандрівники до хижки, яка має форму дзвіночка, обходять стороною найбільший ріг, прямуючи туди, де альпійські пастухи вели неквапливі музичні бесіди зі своїм стадом.
Без Гранд Базару і мечетей: Стамбул музейний
Музейна програма під час подорожей найчастіше асоціюється з груповими походами, нудними експонатами й відчуттям, нібито втрачаєш з поля зору важливі «вуличні» пам’ятки. Звичайно, це не так, особливо якщо ти в такому унікальному з усіх сторін місті, як Стамбул, де і музеї вражають своїми концепціями.
Departure: Сатояма
У Японії є містечко, жителі якого дуже довіряють одне одному. Довіряють настільки, що п’ють воду з одного джерела, котре протікає через їхні оселі, ще й миють там посуд після їжі. Сатояма, що у перекладі означає ідеальне місце для життя в гармонії з природою, розташоване у північній префектурі Гіфу, ізольованій від решти світу гірськими вершинами і рисовими полями.
Зимові забави Василя та Маланки: карнавал по-українськи
Новий рік в Україні не завжди розпочинався з ялинки, а замість Діда Мороза і Снігуроньки в гості чекали пустунку Маланку і моторного парубка Василя, та й не самих, а з почтом. Усі навіженості сходили з рук: витівки ряджених несли в собі сакральний зміст, продиктований логікою міфу про поєдинок весни і зими.
Ми там були: Нью-Йорк, Вашингтон і Маямі
Так склалося, що в Америці дві столиці – офіційна і фактична. Київський контекстний менеджер Богдан Янчев побував в обох і розповів нам про дух цих міст, про їхні пам’ятки і про те, чим вони є в реальності. Гадаєте, Нью-Йорк просякнутий дорогими парфумами, а у Вашингтоні, окрім полежати на травичці біля Білого дому, і робити нічого? Ви помиляєтесь!
Пробере до кісток: найкращі фестивалі мистецтва з криги та снігу
Кригу і сніг з давніх-давен люди використовували для створення різних фігур та об'єктів, і лише в 60-х роках минулого століття ця майстерність оформилася в цілий напрям, ставши частиною ленд-арту! Найбільше зимових шедеврів створюють на спеціалізованих фестивалях, про які ми розповімо нашим читачам.
Ніч перед Різдвом і після
Різдво приходить, накидаючи теплий кожух на плечі. Ввечері воно приносить із собою м’яке світло першої вечірньої зірки, а зранку будить білим, але теплим сонцем. Якби про відчуття Різдва хтось запитав у бабці моєї прабабці, то, гадаю, її слова були б ідентичні моїм. Бо разом із мисочкою куті із рук у руки українські покоління передають і свої традиції.
Таксі по-нью-йоркському
Наступним героєм нашого циклу про міський транспорт-символ стало жовте таксі Нью-Йорка. Без цих яскравих і неймовірно маневрених машин просто неможливо уявити Велике Яблуко, а надто його центр – Мангеттен. Здається, що «шашечок» тут більше, ніж людей.
Новий рік у Стамбулі: гранат замість «Олів’є»
За стереотипами, Новий рік у Стамбулі – це сірість без снігу, а, отже, нудьга. OUTLOOK на власному досвіді перевірив, чи так це насправді, і тепер ділиться своїми враженнями. Звісно, якщо ми скажемо, що це свято відзначають у Туреччині так само, як і в Європі або Північній Америці – це буде перебільшенням.
Зимова казка: які міста найгарніше прикрашають до Нового року
До початку 2022 року лишилося зовсім обмаль часу, тому, якщо ви ще не вирішили, де саме будете відзначати найпопулярніше свято на нашій планеті, OUTLOOK пропонує свою добірку найбільш яскравих міст для святкування. У них всі бажання і мрії неодмінно збудуться!
Закрыть
Outlook facebook page