RU  UK  EN
Статьи  >  Відвідай  >  Між небом і... водою: топ-5 найменших населених островів світу

Між небом і... водою: топ-5 найменших населених островів світу

Кожному з нас іноді хочеться втекти від міської суєти і залягти на дно десь далеко від усіх і всього. І краще нехай це буде там, де можна послухати шепіт хвиль, насолодитися легким бризом і назавжди подружитися з неймовірно гучною тишею, яка заглушає всі тривожні думки ...

Але є на нашій планеті пестунчики долі, яким пощастило жити в подібних місцинах повсякчас і називати їх своєю домівкою... Як показує практика, число любителів острівного відлюдництва стрімко зростає, особливо серед сильних світу сього. Купуючи маленькі незаселені острови, вони перетворюють їх на такі собі витвори мистецтва. Про деякі з них ми вам сьогодні й розповімо!

Острів Серця, США

У США неподалік міста Олександрії-Бей є Острів Серця з вельми романтичною історією. Далекого 1900 року мільйонер Джон Болт купив острів і звів на ньому замок для себе та коханої Луїзи. Однак після її смерті острів було кинуто напризволяще, тому порожні кімнати замку регулярно грабували. Потрібно було якось давати раду проблемі, і, врешті-решт, уряд викупив острів.Фото borongaja.com

Відтоді тут і нині панує любов – закохані з усіх куточків Сполучених Штатів долають неабиякий шлях, аби повінчатися саме на цьому острові. Але, крім усього іншого, на Острові Серця міститься і не надто романтична інстанція – американська митниця. Оскільки острів є прикордонною територією США, тут є і прикордонна служба для відвідувачів.5c9a78108b32e.jpegФото paththroughhistory.iloveny.com

Острів «Цілком достатньо місця», Канада

На одному з островів архіпелагу Тисячі островів стоїть химерний будиночок. Ба більше, він займає абсолютно всю територію острівця, і це при тому, що складається всього з однієї кімнатки. Малесеньке гніздечко «звило» в 1950-х роках подружжя Сайзленд, яке давно мріяло про затишну місцину, де можна проводити вихідні та відпустку. Не дивно, що в пари виникла ідея усамітнитися так кардинально, адже неподалік їхнього острівця лежить вищезгаданий Острів Серця, який, мабуть, і послужив прикладом для наслідування. Хоч масштаби будиночка важко порівняти з просторим замком Болт, проте ідея не менш приваблива.hub-island1.jpgФото nypost.com

Лорето, Італія

Цей приватний острів, що простягнувся серед озера Ізео, в Північній Італії, з давніх-давен вабить своєю окремішністю і таємничістю. З 5 до 16 століття він був прихистком для ченців, котрі облаштували тут свій монастир. Пізніше острів безліч разів переходив з рук у руки, в різний час тут побудували готичний замок, маленький порт і декілька маяків. Крім того, висаджено чудовий зелений парк. Нині острів перебуває у приватній власності. З огляду на цей факт, помилуватися ним можна, хіба що пропливаючи поряд на катері, але краєвид того вартий. Оскільки острівець маленький, його можна добре роздивитися й на відстані. Також у довколишніх водах можна зайнятися дайвінгом або порибалити (тут водиться форель і щука).c6607f5c35be3bde00103a109a2b5f80_6fb44e3a.jpgФото visitbergamo.net

Данбар, Гондурас

Маленький острівець Данбар – певно, найзагадковіший острів у світі. Існує легенда, що сотні років тому пірат на ім'я Чорна Борода сховав у його печерах скарб. Також подейкують, що власник майбутньої вілли ще до початку будівництва виявив в одній з печер безліч доколумбівських керамічних виробів. Утім, коштовності поки нікому не вдалося знайти... Але одна людина все ж має на цьому острові власний скарб – віллу, зведену на купі каміння. Майже три роки тривало будівництво триповерхового особняку, оточеного рукотворним дубовим лісом. І сумлінна праця виправдала себе: зараз віллу використовують як готель, особливо її вподобали дайвери. До послуг гостей на цьому маленькому клаптику суші посеред хвиль є безліч водних розваг.7e84a342093c497820252ac94aaa668e.jpgФото travel.padi.com

Мон-Сен-Мішель, Франція

На північно-західному узбережжі Франції є унікальний острів, де височіє фортеця Мон-Сен-Мішель. Абатство, назване на честь святого Михаїла – найбільш відвідувана пам'ятка у Франції, окрім Ейфелевої вежі. Туристи помічають архітектурний комплекс ще здалеку, тільки наближаючись до острова. Не дивно, адже абатство розкинулося на самісінькій вершині скелі та має просто приголомшливий вигляд. Грандіозну споруду на острові почали зводити ще в далекому 10 столітті. Процес тривав аж п'ятсот років, але вже в 12 столітті це місце стало центром паломництва західноєвропейського регіону. Нині на острові живе понад шість десятків людей. Вони організовують діяльність абатства, ведуть господарство та працюють на землі.Hand-Luggage-Only-8-3.jpgФото handluggageonly.co.uk

Читайте також: Абатство Мон-Сен-Мішель: побачити і закохатися

Головне фото cntraveller.com

Вам это будет интересно:
Departure: Киргизстан
Киргизстан прозвали Швейцарією Середньої Азії. Гори, річки, водоспади, печери, перевали і зелені луки – нітрохи не поступаються за естетикою європейським. Тотальне освоєння території гостями держави тільки починається. І поряд зі стрімким будівництвом готелів, для проживання все ще пропонуються звичайні юрти, які підкреслюють тутешній природний і ментальний колорит.
Міста у скелях: іспанське видання
Збудувати поселення на рівнині – чи велика премудрість? Зовсім інша справа, коли місцевість норовлива і непоступлива, хоч і складається всуціль із уступів й узвиш. Люди століттями намагалися перемогти рельєф і сказати своє слово в гірському містобудуванні. Та лише ті, кому вдалося знайти із Землею спільну мову, змогли створити справжні романи в камені.
Мистецтво топіарію
Коли я, ще маленька дівчинка, вперше провела рукою по стрижених кущах, мою долоню дряпнули гострі краї гілок, а в ніс вдарив стійкий аромат туї. Зачарована, я довго не могла відірвати погляд від конусів, куль і квадратів, що оточили мене у парку невеличкого курортного містечка. Мені здавалося, нібито я потрапила в казку і серед листя неодмінно розгледжу усмішку Чеширського Кота.
Свята краса! Що приховують найвідоміші абатства світу?
Що ви уявляєте, коли чуєте слово «абатство»? Впевнена, більшість в першу чергу згадають про Вестмінстер. А якщо я скажу, що насправді це вже не абатство? Так що ж робить ці середньовічні споруди особливими? Давайте розбиратися на прикладі споруд з різних країн Європи.
Найкрасивіші костьоли світу: Чарівність і божественна сила
Архітектура храмів має багату, цікаву, а часом і неоднозначну історію. Часто саме з будівництва храмів, архітектура котрих вирізнялася особливою педантичністю і хитромудрістю, розпочиналися новаторства і закладалися основи течій в архітектурному мистецтві. Сьогодні розглядаємо і насолоджуємося найяскравішими у своїй красі зразками костьолів.
Олесунн: Там, де починається норвезька казка
Газета «The Times» визнала Олесунн найкрасивішим містом Норвегії. І недарма! Примхливе море, заворожлива північна природа, знамениті фіорди, казкові різнокольорові будиночки у стилі «ар-нуво», а також легендарна Дорога тролів приваблюють охочих побачити вражаючі дикі пейзажі або ж стати господарем маяка Мольє!
Де «запалюють» зірки
Мало що може зрівнятися з яскравим зоряним небом під акомпанемент тиші. Саме про зірки OUTLOOK і розповість, а точніше про місця, де на них відкривається найкращий вид. У Європі дивитися на зірки радять не де-небудь , а... в Словенії. Справа в тому, що ця невелика країна – одна з найчистіших у світі, а отже, й атмосфера тут не настільки забруднена смогом.
Ломбард-стріт: вулиця, яку проковтнув удав
Пам’ятаєте, як Маленький принц учив бачити не капелюха, а слона, з’їденого удавом? Так от, у Сан-Франциско у вас є можливість побачити вулицю, частину котрої проковтнув удав. Змієподібна Ломбард-стріт заповзла майже до всіх путівників по Фріско.
Декілька граней багатогранного Бостона
Враження про це місто багато в чому залежить від того, де ви були до зустрічі з ним. Після Лос-Анджелеса Бостон може здатися дуже діловим і культурно насиченим, після Нью-Йорка – дещо провінційним і старомодним. Але в будь-якому разі він має яскраве та поважне обличчя массачусетського джентльмена.
Стражі морів: вражаючі маяки світу
Слово «маяк» викликає красиві асоціації: морські пригоди, шторми, величезні кораблі. І ми хочемо не розвіяти ці думки, а навпаки підкинути хмизу у вогонь. У світі їх безмежна кількість, вони вражають своєю красою та неповторніст. Сьогодні ділимося з вами п’ятіркою найдивовижніших маяків!
"Le Grand Louvre"
В найбільш знаному музеї світу, французькому Луврі, було впершо відкрито двері для публіки в 1793. Хоча й до цього ця будівля була відома далеко за межами Франції. Тільки от використовувалась вона далеко не в таких піднесених цілях, як зараз.
Скульптури Ватикану: історія та філософія
«Маленька країна, одначе з великою місією» – саме під таким девізом 11 лютого 1929 Латеранськими угодами між Італією і Святим Престолом Ватикан був визнаний суверенною територією. Цей пакт відчинив двері перед цікавими, які сторіччями обмінювалися плітками про те, «що ж зберігають замки Ватикану?»
Якщо в тебе 10 доларів і ти в Римі
Сьогодні OUTLOOK продовжує одну із своїх найбільш популярних рубрик розповіддю про те, як можна витратити десять вічно зелених і приємних кишені й оку у Вічному місті, в який щорічно стікаються натовпи туристів і який не перестає дивувати кожного щасливця, який побував тут! Повірте, столиці Італії є, чим вас здивувати!
Ми там були: Нью-Йорк, Вашингтон і Маямі
Так склалося, що в Америці дві столиці – офіційна і фактична. Київський контекстний менеджер Богдан Янчев побував в обох і розповів нам про дух цих міст, про їхні пам’ятки і про те, чим вони є в реальності. Гадаєте, Нью-Йорк просякнутий дорогими парфумами, а у Вашингтоні, окрім полежати на травичці біля Білого дому, і робити нічого? Ви помиляєтесь!
Птахам хочеться тепла. Де зимують птахи
У дитинстві я міг годинами дивитись на небо, розглядаючи вервечки птахів, які відлітали у вирій. Для дитини це було справжньою магією. І нехай сьогодні на моїй книжковій полиці майже не зосталось книжок про чародійство, подорожі крилатих до тепла, в надії перезимувати, не залишають мене байдужим.
Пробере до кісток: найкращі фестивалі мистецтва з криги та снігу
Кригу і сніг з давніх-давен люди використовували для створення різних фігур та об'єктів, і лише в 60-х роках минулого століття ця майстерність оформилася в цілий напрям, ставши частиною ленд-арту! Найбільше зимових шедеврів створюють на спеціалізованих фестивалях, про які ми розповімо нашим читачам.
Таксі по-нью-йоркському
Наступним героєм нашого циклу про міський транспорт-символ стало жовте таксі Нью-Йорка. Без цих яскравих і неймовірно маневрених машин просто неможливо уявити Велике Яблуко, а надто його центр – Мангеттен. Здається, що «шашечок» тут більше, ніж людей.
Снігова королева позаздрила б. Кращі льодові готелі світу
Замість підлоги з підігрівом – ковзанка. Як альтернатива махровому халату – шапка-вушанка і пуховик. Відпочити у стилі «Північний полюс» пропонують еко-готелі та кафе в Канаді, Румунії і навіть спекотному Дубаї...Єкзотичними можуть бути готелі не тільки біля окену та тропічних пальм.
Зимова казка: які міста найгарніше прикрашають до Нового року
До початку 2022 року лишилося зовсім обмаль часу, тому, якщо ви ще не вирішили, де саме будете відзначати найпопулярніше свято на нашій планеті, OUTLOOK пропонує свою добірку найбільш яскравих міст для святкування. У них всі бажання і мрії неодмінно збудуться!
Ескімоські іглу. Що нам варто із снігу дім збудувати!
Крихітка-син до батька прийшов і пропонує втекти від мами і бабусі на Північний полюс? Тільки не треба трагічних промов про люті морози, суцільну темряву полярної ночі і голодних білих ведмедів! Змовницьки підморгніть сміливцю й запропонуйте справжню чоловічу справу – навчитися будувати іглу для ночівлі в краю вічної мерзлоти під час зимових канікул.
Закрыть
Outlook facebook page