RU  UK  EN
Статьи  >  Міжнародний день боротьби із вживанням наркотиків

Міжнародний день боротьби із вживанням наркотиків

26 червня по ініціативи ООН відзначається Міжнародний день боротьби із вживанням наркотиків та їх незаконним обігом.

Ця дата була проголошена в 1987 році з метою створення міжнародного суспільства, вільного від зловживання наркотиками. 

За даними управління ООН з наркотиків і злочинності, за останній рік у світі різко зросло виробництво опіуму. Цей скачок обумовлений тим, що вже третій рік поспіль в Афганістані збільшується виробництво опіумного маку. 

У своїй щорічній доповіді відомство ООН також попереджає про збільшення кількості нових синтетичних наркотиків. Починаючи з 2009 року їх число подвоїлося. 

Історія боротьби з розповсюдженням наркотиків або, принаймні, спроб якось контролювати їх обіг налічує вже більше 100 років. За даними ООН, число споживачів наркотиків у світі становить від 3,3% до 6,5% від усього населення Землі. Ці цифри відносяться до людей у віці від 15 до 64 років, які хоча б раз на рік вживали наркотики. Щорічно 211 тисяч чоловік гинуть через наркотики, причому групу найбільшого ризику складають молоді люди. 

На глобальному рівні найпоширенішим наркотиком є канабіс - цей термін об'єднує всі похідні конопель, такі як марихуана, гашиш і деякі інші.

Вам это будет интересно:
Глобальний день миття рук
15 жовтня в багатьох країнах світу відзначається Всесвітній день миття рук. Завдання цієї кампанії - пропаганда миття рук з милом як ключового підходу до профілактики багатьох захворювань.
Президент Болівії запропонував увести «універсальне громадянство»
Президент Болівії Ево Моралес на 72 сесії Генеральної Асамблеї ООН вніс пропозицію про створення єдиного громадянства для всіх жителів Землі, вважаючи, що таким чином буде вирішена проблема нелегальної міграції.
Міжнародний день «Лікарі світу за мир»
«Лікарі світу за мир» - це міжнародний день, який був запропонований організацією «Лікарі світу за запобігання ядерної загрози».
Всесвітній день боротьби з гепатитом
Щорічно 28 липня у багатьох країнах проводиться Всесвітній день боротьби з гепатитом.
Time удостоїв борців з Ебола званням Людина року
Борці з лихоманкою Ебола удостоєні звання «Людина року» за версією журналу Time. Про це повідомляється на сайті видання.
Всесвітній день пам'яті жертв дорожньо-транспортних аварій
В жовтні 2005 року, згідно з резолюцією Генеральної Асамблеї ООН, третю неділю листопада оголошено Всесвітнім днем пам'яті жертв дорожньо-транспортних аварій.
Всесвітній день боротьби з пневмонією
Всесвітній день боротьби з пневмонією відзначається 12 листопада.
В госпіталі Браселони з'явився робот-хірург
В Клінічному госпіталі Барселони з'явився новий «співробітник»: перший в Іспанії робот, який робить можливим проведення операцій на органах травлення (шлунково-кишкового тракту) за допомогою всього одного отвору.
Вручена Нобелівська премія в галузі медицини
Лауреатами Нобелівської премії в області медицини і фізіології в 2014 році стали Джон О'Кіф, Мей-Брітт Мозер і Едвард Мозер. Головної премії в галузі науки вони удостоїлися за роботи, що пролили світло на те, як мозок орієнтується в просторі.
Міжнародний день пам'яті про работоргівлю і її ліквідацію
В системі міжнародних днів ООН 23 серпня відзначають Міжнародний день пам'яті про работоргівлю і її ліквідацію. Він був заснований Генеральною конференцією ЮНЕСКО в 1998 році.
Міжнародний день корінних народів світу
Міжнародний день корінних народів світу, що відзначається щорічно 9 серпня, встановлений в 1994 році Генеральною Асамблеєю ООН.
ВООЗ визнала поширення лихоманки Ебола надзвичайною ситуацією
Поширення вірусу смертельної лихоманки Ебола визнано Всесвітньою організацією охорони здоров'я надзвичайною ситуацією міжнародного значення.
Всесвітній день боротьби з опустелюванням і засухою
17 червня відзначається Всесвітній день боротьби з опустелюванням, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН.
Всесвітній день здорового травлення
29 травня з ініціативи Всесвітньої організації гастроентерологів відзначається День здорового травлення.
День миротворців ООН
29 травня відзначається Міжнародний день миротворців, проголошений 2003 року Генеральною асамблеєю ООН.
Міжнародний день біологічного різноманіття
У 2001 році Генеральна асамблея ООН оголосила 22 травня Міжнародним днем біологічного різноманіття.
В ООН дозволили створення автомобілів без водіїв
ООН внесла доповнення у Віденську конвенцію про дорожній рух і ухвалила, що автоматично керовані засоби пересування допустимі, але за умови, що водій може зупинити їх у будь-який момент, повідомляє Euromag, посилаючись на OE24 .
Закрыть
Outlook facebook page