RU  UK  EN
Статьи  >  Глобальний день миття рук

Глобальний день миття рук

Автор: 15.10.2017 | здоров'я, ООН
15 жовтня в багатьох країнах світу відзначається Всесвітній день миття рук. Завдання цієї кампанії - пропаганда миття рук з милом як ключового підходу до профілактики багатьох захворювань.

Глобальний день миття рук був створений під час Всесвітнього тижня води, що проходила в Стокгольмі з 17 по 23 серпня 2008 року. Дата 15 жовтня була затверджена Генеральною Асамблеєю ООН в рамках Міжнародного року санітарії, яким був оголошений 2008. Незважаючи на офіційне визнання Організацією Об'єднаних Націй, Глобальний день миття рук не входить в систему міжнародних та всесвітніх днів ООН.

Початковою метою кампанії був зменшення рівня дитячої смертності від респіраторних та кишкових інфекцій. Згідно з результатами досліджень, таке просте і доступне гігієнічне дію, як миття рук з милом, здатне зменшити рівень смертності від цих інфекцій майже на 50%.

В організації акцій та заходів, присвячених Глобальному дню миття рук, за підтримки ООН беруть участь організації з 70 країн світу. Особливу увагу при організації приділяється країнам Азії, Африки та Південної Америки. Цільовою аудиторією більшості гігієнічних кампаній є в першу чергу школярі.

Вам это будет интересно:
Президент Болівії запропонував увести «універсальне громадянство»
Президент Болівії Ево Моралес на 72 сесії Генеральної Асамблеї ООН вніс пропозицію про створення єдиного громадянства для всіх жителів Землі, вважаючи, що таким чином буде вирішена проблема нелегальної міграції.
Міжнародний день «Лікарі світу за мир»
«Лікарі світу за мир» - це міжнародний день, який був запропонований організацією «Лікарі світу за запобігання ядерної загрози».
Всесвітній день боротьби з гепатитом
Щорічно 28 липня у багатьох країнах проводиться Всесвітній день боротьби з гепатитом.
Всесвітній день пам'яті жертв дорожньо-транспортних аварій
В жовтні 2005 року, згідно з резолюцією Генеральної Асамблеї ООН, третю неділю листопада оголошено Всесвітнім днем пам'яті жертв дорожньо-транспортних аварій.
Всесвітній день боротьби з пневмонією
Всесвітній день боротьби з пневмонією відзначається 12 листопада.
Міжнародний день пам'яті про работоргівлю і її ліквідацію
В системі міжнародних днів ООН 23 серпня відзначають Міжнародний день пам'яті про работоргівлю і її ліквідацію. Він був заснований Генеральною конференцією ЮНЕСКО в 1998 році.
Міжнародний день корінних народів світу
Міжнародний день корінних народів світу, що відзначається щорічно 9 серпня, встановлений в 1994 році Генеральною Асамблеєю ООН.
ВООЗ визнала поширення лихоманки Ебола надзвичайною ситуацією
Поширення вірусу смертельної лихоманки Ебола визнано Всесвітньою організацією охорони здоров'я надзвичайною ситуацією міжнародного значення.
Міжнародний день боротьби із вживанням наркотиків
26 червня по ініціативи ООН відзначається Міжнародний день боротьби із вживанням наркотиків та їх незаконним обігом.
Всесвітній день боротьби з опустелюванням і засухою
17 червня відзначається Всесвітній день боротьби з опустелюванням, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН.
Всесвітній день здорового травлення
29 травня з ініціативи Всесвітньої організації гастроентерологів відзначається День здорового травлення.
День миротворців ООН
29 травня відзначається Міжнародний день миротворців, проголошений 2003 року Генеральною асамблеєю ООН.
Міжнародний день біологічного різноманіття
У 2001 році Генеральна асамблея ООН оголосила 22 травня Міжнародним днем біологічного різноманіття.
В ООН дозволили створення автомобілів без водіїв
ООН внесла доповнення у Віденську конвенцію про дорожній рух і ухвалила, що автоматично керовані засоби пересування допустимі, але за умови, що водій може зупинити їх у будь-який момент, повідомляє Euromag, посилаючись на OE24 .
Закрыть
Outlook facebook page