RU  UK  EN
Статьи  >  В ООН дозволили створення автомобілів без водіїв

В ООН дозволили створення автомобілів без водіїв

ООН внесла доповнення у Віденську конвенцію про дорожній рух і ухвалила, що автоматично керовані засоби пересування допустимі, але за умови, що водій може зупинити їх у будь-який момент, повідомляє Euromag, посилаючись на OE24 .

За нововведення виступили Німеччина, Франція, Італія, Австрія, Бельгія .

Згідно конвенції 1968 року, водій зобов'язаний постійно контролювати свій транспортний засіб , що стосується як автомобілів, так і, наприклад, кінних екіпажів.

Повністю автоматизований транспорт стане реальністю ще не скоро : експерти прогнозують масове виробництво з 2020 року , проте водієві в такому авто все одно треба буде тримати руки на кермі

В останні роки активну роботу над створенням такого автомобіля ведуть великі корпорації. Подібні експерименти проводить it-гігант Google, також  Mercedes торік уже випробував повністю автоматизований S- Klasse на ділянці в 100 км від Манхайма до Пфорцхайма . Випробування пройшло успішно, автомобілю вдалося минути всі перешкоди за допомогою камер, датчиків і радарів.


Вам это будет интересно:
111 років назад вийшла перша в світі телепередача
Сучасне життя важко уявити без телебачення, так що дата 9 травня є воістину історичною в цій галузі.
Всесвітній день радіо
Всесвітній день радіо - молоде свято, вперше його відзначили лише в 2012 році. А рішення про його проведення ЮНЕСКО прийняла в 2011-му.
У Нідерландах з'являться банкомати для біткоіни
Перші автомати для обміну біткоінів з'явилися в Нідерландах. Апарати нового типу дозволяють внести кілька тисяч євро готівки для купівлі цінної криптовалюти, а також навпаки, отримати готівку після завершення транзакції.
Глобальний день миття рук
15 жовтня в багатьох країнах світу відзначається Всесвітній день миття рук. Завдання цієї кампанії - пропаганда миття рук з милом як ключового підходу до профілактики багатьох захворювань.
Президент Болівії запропонував увести «універсальне громадянство»
Президент Болівії Ево Моралес на 72 сесії Генеральної Асамблеї ООН вніс пропозицію про створення єдиного громадянства для всіх жителів Землі, вважаючи, що таким чином буде вирішена проблема нелегальної міграції.
У Парижі на Сені протестують літаючі автомобілі
Мер Парижа Анн Ідальго побажала, щоб Париж став першим містом світу, в якому з'являться незвичайні автомобілі. Головним їхнім завданням стане боротьба зі столичними пробками.
Австрійські дизайнери створили мобільний острів
Австрійська компанія Migaloo Private Submarines, яка спеціалізується на виробництві яхт, представила проект приватного плавучого острова.
Маленькому французові створили протез на 3D принтері
У Франції 6-річному хлопчикові створили протез на 3D принтері.
Між ОАЕ і Панамою запустять найдовший авіарейс у світі
Авіакомпанія Emirates Airline запустить найдовший у світі безпосадочний рейс. Як повідомляє Emirates 24/7, маршрут зв'яже Дубай і Панаму - столицю однойменної держави. Його довжина складе 13 808 кілометрів.
Міжнародний день світлофора
Міжнародний день світлофора відзначається 5 серпня на честь події, що відбулася в 1914 році.
Тадж-Махал обзавівся безкоштовним Wi-Fi для туристів
Мавзолей Тадж-Махал, який вважається найвідомішою в Індії пам'яткою, обзавівся безкоштовним Wi-Fi для туристів. Про це у своєму Twitter повідомив міністр інформаційних технологій Індії Раві Шанкар Прасад (Ravi Shankar Prasad).
В ОАЕ відкриють перший готель на сонячній енергії
Перший у світі готель, який буде повністю забезпечуватися електроенергією від роботи сонячних батарей, відкриють в Об'єднаних Арабських Еміратах в першій половині 2017 року. Про це повідомляється на сайті групи компаній InterContinental Hotels Group (IHG).
У Литві створили "розумне взуття"
Литовская компанія Ishuu Technologies розробила "розумне взуття" і тепер через краудфандинговий майданчик Indiegogo збирає гроші на його випуск.
Міжнародний день без інтернету
Як відомо, в низці святкових дат є таке свято, як День інтернету, але не варто обходити увагою і ще один, хоч і вельми незвичайне свято, - Міжнародний День без інтернету.
У Китаї відкрилася всесвітня інтернет-конференція
Всесвітня інтернет-конференція відкривається в середу в китайському місті Вужен. Захід проводиться китайським інтернет-регулятором за підтримки уряду КНР. Повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.
Всесвітній день пам'яті жертв дорожньо-транспортних аварій
В жовтні 2005 року, згідно з резолюцією Генеральної Асамблеї ООН, третю неділю листопада оголошено Всесвітнім днем пам'яті жертв дорожньо-транспортних аварій.
Керівників метро Москви зобов'язали їздити у підземці
Начальник метрополітену Москви Дмитро Пегов зобов'язав своїх заступників регулярно їздити на роботу в підземці.
В Голландії відкрилося шосе із розміткою, що світиться
Поблизу голландського міста Осс відкрилося автомобільне шосе, яке світиться вночі.
В Ізраїлі електронні дерева будуть роздавати інтернет
Ізраїльський стартап представив eTrees - електронні дерева, які переробляють сонячне світло в електрику.
В Люксембурзі запустили перший двоповерховий потяг
В Люксембурзі на рельси поставили перший двоповерховий потяг під назвою KISS.
Закрыть
Outlook facebook page