RU  UK  EN
Статьи  >  Відвідай  >  Незвичайний спорт: Найбільш відомі регати світу

Незвичайний спорт: Найбільш відомі регати світу

Регата – це змагання екіпажів вітрильних яхт. Ми підготували для вас добірку найбільш крутих, знаменитих, дорогих, а інколи навіть небезпечних вітрильних фестивалів світу, які, звичайно, змусять понервувати будь-кого, але точно нікого не залишать байдужими. Ми відчалюємо, приєднуйтесь!

Aberdeen Asset Management Cowes Week – найдавніша й одна з наймасштабніших регат планети – вітрильний фестиваль тривалістю 7 днів.

Створення: Перші перегони за Золотий кубок вартістю £ 100 відбулися 1826 року усього з сімома яхтами під прапором Королівського яхт-клубу (котрий пізніше став The Royal Yacht Squadron в 1833 году). Наступного року король Георг IV висловив своє схвалення цієї події і представив свій Кубок Короля (він не розігрувався потім до 1939 року). Ця гонка стала відома як Cowes Regatta.

Коли? 10-17 серпня 2019 року.

Маршрут: Англія, Каус. Прибережні перегони у протоці Солент.

Умови участі: Допускаються учасники, що не мають досвіду дитячої вітрильної школи.Фото tmc-lux.ru

JP Morgan Round the Island Race – щороку в ній змагаються найбільш знамениті і титуловані яхтсмени з усього світу. Ця гонка не вирізняється довжиною маршруту, але вона неймовірно складна й одна із найкрасивіших. До 2000 яхт мають обійти довкола острова Уайт, що біля південного узбережжя Англії.

Створення: Організатором регати виступає один із найвідоміших яхтових клубів – Island Sailing Club (Яхтовий Клуб Острова). Перша регата відбулася 1931 року.

Коли? 28-30 червня 2019 року.

Маршрут: Акваторія – Солент, Англія.

Умови участі: Усі охочі. Досвід не потрібен, головне бажання.Фото d22gohfi3zyqfs.cloudfront.net

Дивіться також: Wimbledon: Витоки британських традицій

Bart’s Bash – регата, не згадати яку було б злочином, адже вона потрапила в Книгу рекордів Гіннеса як найдовша.

Створення: Всесвітня регата пам’яті британського яхтсмена Ендрю Сімпсона (Andrew James Simpson), котрий трагічно загинув при аварії катамарана під час підготовки до 34-го розіграшу America’s Cup.

Коли? 14-15 вересня 2019 року.

Маршрут: Протяжність має становити мінімум один кілометр з однією точкою старту і фінішу.

Умови участі: Взяти участь у перегонах мають змогу всі охочі.Фото bandboat.files.wordpress.com

Rolex Sydney Hobart Yacht Race – це, либонь, найбільш атмосферний і складний із 600-мильних оффшорних перегонів.

Створення: 1944 року ситуація на Тихоокеанському флоті явно складалася на користь союзників, Австралії вже не загрожували японські війська. Яхтсмени із Сіднея започаткували яхт-клуб Cruising Yacht Club of Australia (CYCA), щоб якнайскоріше поновити перервані на час війни вітрильні перегони.

Коли? Другий день після Різдва (з 25 грудня 2019 до 2 січня 2020).

Маршрут: Прохват вздовж Австралії, Басової протоки й узбережжя острова Тасманії.

Умови участі: Майже всі види яхт, головна умова до них – довжина не менш ніж 9 і не більш ніж 30 метрів, обов’язково мати документи про підготовку виживання у морі й океані.Фото marinamag.com

Volvo Ocean Race – знаменита командна навколосвітня регата, яку вважають головною подією у світі вітрильного спорту. За напругою боротьби, спортивним інтересом, кількістю людей, що слідкують за нею, фінансовою складовою регату Volvo Ocean Race можна порівняти з Формулою 1.

Створення: Уперше ця подія відбулася 1973 року (до 1997 року регата мала назву Уїтбред), зараз її стабільно проводять що два роки.

Коли: 17 грудня 2019 - 30 грудня 2019 року

Маршрут: Newport, Gothenburg, Lisbon, Auckland, Cape Town, Alicante, Cardiff, The Hague, Hong Kong.

Умови участі: Беруть участь тільки яхти класу Вольво 70.Фото prworksuk.files.wordpress.com

У цьому виді спорту ви можете все: відпочивати, милуватися пейзажами, що пропливають поруч, або ж брати участь у керуванні яхтою, отримуючи нові навички і пізнаючи себе із зовсім іншого боку. Навчатися ніколи не пізно, а участь у перегонах – чудовий вид активного відпочинку. Отже, відпочивайте з користю і яскравими враженнями!

Головне фото vestikavkaza.ru

Вам это будет интересно:
Четвертий міжнародний турнір із гольфу «Ambassador’s Cup»
Гольф-турнір «Ambassador’s Cup» - спортивне змагання для дипломатичних гостей, яке уже кілька років поспіль організовує ДП «ГДІП» спільно із гольф-центром “Kozyn”.
"Козлодрання"
«Дерти козла руками» – національна забава таджицьких чоловіків, яка, втім, користується величезною популярністю у всій Центральній Азії. Як правило, потягати того самого козла збирається кілька десятків, а то й сотня спритних вершників. Товкотнеча під час видовища виходить така, що люди падають з коней, втрачають свідомість і навіть калічаться.
Гра аристократів. Крикет
Вищий світ Англії та крикет – майже як чай з молоком. Можуть існувати й порізно, та разом все-таки «смачніше». А якщо ви досі плутаєте крикет, крокет і крокети, не хвилюйтеся – зараз все пояснимо.
В Києві пройшов Кубок дипломатичних місій із бігових лиж – 2018
В Києві у Парку Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського" відбулися четверті щорічні змагання з бігових лиж для дипломатів і всіх охочих, організаторами яких були Український гірськолижний клуб спільно з посольствами Швейцарії, Австрії, Норвегії та Швеції, за підтримки однієї з найбільших українських фабрик бігових лиж Fischer.
Азіада-2017 у фото
OUTLOOK побував в Ашхабаді і стежив за відкриттям і ходом масштабного свята спорту - V Азіатських ігор в закритих приміщеннях і з бойових мистецтв, які подарували насправді видовищну феєрію всім гостям. По завершенню змагань турнірна таблиця вшановує безумовних переможців - господарів заходу. Команда Туркменістану завоювала 245 нагород, з яких 89 золотих, 70 срібних, 86 бронзових.
ЕКСКЛЮЗИВНЕ ВІДЕО: Відкриття в Ашхабаді V Азіатських ігор в закритих приміщеннях і з бойових мистецтв - Азіади-2017
17 вересня в столиці Туркменістану урочисто відкрилися V Азіатські ігри в закритих приміщеннях і з бойових мистецтв - спортивні змагання, що проводяться кожні чотири роки під егідою Олімпійської ради Азії і під керівництвом Міжнародного олімпійського комітету. Церемонія відкриття наймасштабнішого спортивного турніру в усьому регіоні пройшла в присутності більше 45 тисяч глядачів, що зібралися на Олімпійському стадіоні, серед яких були глави держав, знакові світові політики, імениті спортсмени, зірки шоу-бізнесу, представники світових ЗМІ. Команда українського інтернет-видання про світ OUTLOOK вирушила до Туркменістану висвітлювати Азіади-2017 та представляє вашій увазі барвистий відео-ролик, який допоможе вам перейнятися атмосферою цієї дивовижної події!
ЕКСКЛЮЗИВ: Відкриття в Ашгабаті V Азійських ігор у закритих приміщеннях і з бойових мистецтв – Азіади-2017
У неділю, 17 вересня, символічно о 20:17 за місцевим часом у столиці Туркменістану урочисто було відкрито V Азійські ігри в закритих приміщеннях і з бойових мистецтв – спортивні змагання, котрі проводять кожні чотири роки під егідою Олімпійської ради Азії та під керівництвом Міжнародного олімпійського комітету. Команда українського інтернет-видання про світ OUTLOOK публікує перший свій матеріал про цю подію.
«ЗА ГОДИНУ ДО» кінських перегонів
Скачки на конях завжди були важливою частиною життя світського суспільства. Це свого роду урочистий прийом, де знатні люди можуть позмагатися в елегантності, стилі і навіть трохи химерності. Але в той же час скачки - це один з найскладніших видів спорту, який вимагає особливої підготовки, посилених тренувань, трепетного догляду за тваринами. OUTLOOK пощастило поспостерігати, як проходить підготовка до заїзду ...
ВІДЕО: Азіада-2017 Туркменістані
З 17 по 27 вересня в Туркменістані пройде Азіада-2017 - п'яті Азіатські ігри з бойових мистецтв і змагань в приміщеннях. Ашхабад, як місце проведення змагань, був обраний в Кувейті 19 грудня 2010 року. Місто першим в Середньоазіатському регіоні, яке отримало право на проведення Азіатських ігор. До програми увійшли змагання з 21 виду спорту. Змагання пройдуть з шахів, футзалу, тенісу, муай таю (тайський бокс), самбо, курашу, джиу-джитсу, боулінгу, велогонок на треку, плавання в 50-метровому басейні, легкої атлетики, важкої атлетики (пауерліфтинг), баскетболу, тхеквондо ( WTF), спортивних танців, кікбоксингу, конкуру, боротьбі на поясах, спортивній боротьбі (греко-римська та вільна), більярду та туркменської національної боротьби.
Відбувся дружній Кубок Дипломатичних місій з бігових лиж
У київському парку ім. Сікорського пройшли треті щорічні змагання з бігових лиж для дипломатів і всіх бажаючих. Змагання були командні та індивідуальні, з різними дистанціями для любителів і професійних спортсменів.
«ЗА ГОДИНУ ДО» боксерського поєдинку
OUTLOOK продовжує свою серію матеріалів «За годину до»! І вчора нам вдалося потрапити на один з очікуваних фанатами професійного боксу поєдинків - бій між інтерконтинентальним чемпіоном за версією WBO у важкій вазі українцем Олександром Усиком і його суперником - південноафриканським боксером Джонні Мюллером!
Американський футбол: спорт не для слабаків.
Літо – найкращий час не тільки, щоб освоїти новий вид спорту, але й кинути виклик самому собі, випробувавши на міцність, стійкість і витривалість. А отже, зазіхнути можна навіть на таку непросту гру, як американський футбол. Перш ніж з головою зануритися в цей захопливий адреналіновий раж, Outlook пропонує вашій увазі трохи теорії і дивовижних фактів про головне хобі Нового Світу.
Wimbledon: Витоки британських традицій
Завершився Wimbledon 2014 - третій у цьому сезоні турнір серії Великого шолома. Його історія містить у собі тисячі зіграних сетів і... не меншу кількість цікавих фактів.
Біля мікрофона – Віктор Вацко
До Міжнародного дня спортивного журналіста український коментатор Віктор Вацко розповів OUTLOOK про свою професію, «таємні» ігри у футболі і чому після деяких репортажів він не може заснути до 5-ї ранку.
Посол Азербайджану в Україні про перші Європейські олімпійські ігри
Рівно рік лишається до старту перших в історії Європейських олімпійських ігор, які пройдуть в азербайджанській столиці Баку. І вчора, за сприяння Посольства Азербайджану в Україні, було проведено захід, покликаний розповісти представникам ЗМІ про підготовку до цих масштабних змагань.
Більше ніж клуб – футбол по-каталонськи
Якщо розкадрувати історію футбольної «Барселони» на моменти, якими можна похвалитися, у неї будуть вагомі підстави зазнатися. OUTLOOK вирішив заглибитися в історію команди та обвести маркером імена «винуватців» її майже безпрецедентного успіху. Тільки за сезон 2008/2009 вона зібрала всі можливі значні клубні трофеї, а за її протистоянням з мадридським «Реалом» світ щоразу спостерігає з екзальтованим тремтінням.
Закрыть
Outlook facebook page