RU  UK  EN
Статьи  >  На Мадейрі відкрився пляж для незрячих

На Мадейрі відкрився пляж для незрячих

На португальському острові Мадейра відкрився спеціальний пляж для людей з проблемами зору.

Як заявив журналістам представник мерії столиці автономії - міста Фуншал, піщана смуга, відома любителям відпочити в цьому райському куточку під ім'ям «пляж Формоза», з цього понеділка зможе надати інвалідам всі умови для морського відпочинку.

Співробітник мерії Фуншала Домінгуш Родрігеш, який відповідав за реалізацію цього проекту, зазначив, що підготовчі роботи велися близько півроку. Були протестовані різні ситуації, в яких могли б виявитися сліпі або слабозорі люди як у воді, так і на березі, і на кожну з них, як запевняє чиновник, творцями системи безпеки передбачений свою відповідь.

Він підкреслив, що одна з найбільших проблем, з якими стикаються інваліди, зайшовши в море - це дезорієнтація, тобто нездатність визначити, де знаходиться берег, а також відстань до нього. Це робить морські ванни надзвичайно небезпечними, і практично ніхто не наважується на подібні «подвиги» поодинці, повідомляє «Российская газета».

Тепер же перед тим, як зайти у воду, людині на руку буде вдягатися спеціальний браслет, обладнаний звуковими і вібраційними датчиками. На сьогоднішній день існує п'ять примірників пристрою. Представник мерії пояснив схему їх роботи.

На березі функціонує мережа передавачів, які відстежують розташування користувача браслета і подають на пристрій необхідну інформацію за допомогою певних звукових і тактильних сигналів. Контролювати користувача будуть і буї, що знаходяться на фіксованому відстані від берега.

Виходить, що інвалід нібито знаходиться в своєрідному периметрі безпеки, що робить його перебування у воді, з одного боку, контрольованим, а з іншого дає бажане відчуття свободи дій. У разі паніки чи іншої проблеми, яка виникне у воді, людина завжди зможе скористатися кнопкою тривоги, яка також розташована на браслеті, і тоді йому на допомогу прийде один з пляжних рятувальників, які на березі по моніторах контролюють загальну обстановку і місцезнаходження кожного з користувачів браслета .

Домінгуш Родрігеш також поділився тим, чому саме Мадейра була обрана як перший майданчик для тестування і реалізації цієї програми. Справа в тому, що, згідно зі статистикою, архіпелаг відвідує велика кількість літніх туристів, і не тільки з Португалії. Наявність можливості користуватися природними пляжами, не звертаючи уваги на проблеми із зором, зробить острова автономії ще більш привабливими в туристичному плані і підкреслить соціальну значимість будь-якого представника соціуму.

Вам это будет интересно:
День Людини Моря в Португалії
Назаре (Nazaré) - старовинне рибальське містечко на узбережжі Атлантичного океану, який інколи називають селищем або навіть селом. Пляжі міста по праву вважаються одними з кращих в Португалії.
Міжнародний день ромів
Сьогодні роми всього світу святкують своє національне свято - День циган.
Всесвітній день вечірок
Всесвітній день вечірок відзначається щорічно 3 квітня як синхронізоване глобальне масове святкування, присвячене поліпшенню світу і активного створення бажаної реальності.
Португалія відкрила двері ресторанів для тварин
У Португалії прийнятий закон, що дозволяє домашнім тваринам перебувати в ресторані або магазині, якщо власник закладу не проти.
Всесвітній день хіджабу
сесвітній день хіджабу - щорічна кампанія, спрямована на розвиток релігійної толерантності і розуміння. День був заснований в 2013 році жителькою Нью-Йорка Назмі Хан і відзначається щорічно 1 лютого.
ООН назвала кількість мігрантів у світі
Організація об'єднаних націй нарахувала в світі 258 млн мігрантів. Дані були опубліковані у всесвітній день мігрантів.
Португалія отримала титул найкращого туристичного напрямку 2017 року
Португалія стала переможцем великого фіналу World Travel Awards 2017, вигравши приз «Кращий туристичний напрямок у світі».
Визначено кращих знавців англійської мови в світі
Жителі Нідералндів визнані кращими знавцями англійської мови серед не-носіїв.
День поминання всіх покійних
Традиційно 2 листопада, слідом за Днем всіх святих, католицька церква відзначає День поминання всіх покійних вірних. На відміну від Дня всіх святих, це, перш за все, поминання померлих рідних і близьких.
Міжнародний день білої тростини
Міжнародне співтовариство позначило на календарях чимало знаменних і пам'ятних дат. У їх числі - Міжнародний день білої тростини. Це - не свято. Це - своєрідний знак біди, що нагадує суспільству про існування поруч людей з обмеженими фізичними можливостями, про допомогу і про солідарність.
Міжнародний день дівчаток
11 жовтня відзначається Міжнародний день дівчаток. Цю дату проголосила Генеральна Асамблея ООН на знак визнання прав дівчаток і унікальних проблем, з якими їм доводиться стикатися у всьому світі. Вперше день дівчаток відзначався в 2012 році і був присвячений актуальній для багатьох країн світу проблемі - дитячим шлюбам.
Всесвітній день психічного здоров'я
Всесвітній день психічного здоров'я відзначається в світі з 1992 року з ініціативи Всесвітньої федерації психічного здоров'я, з метою підвищення інформованості населення щодо проблем психічного здоров'я і способів його зміцнення, а також профілактики і лікування психічних розладів.
Всесвітній день житла
Щорічно в перший понеділок жовтня в системі міжнародних днів ООН відзначається Всесвітній день Хабітат (інший варіант назви українською - Всесвітній день житла). Він був заснований Генеральною Асамблеєю ООН в 1985 році і відзначається щороку починаючи з 1986 року.
Європейський день мов
Починаючи з 2002 року 26 вересня відзначають Європейський день мов. Цей міжнародний день був проголошений Радою Європи в рамках Європейського року мов і підтриманий Європейським союзом.
Міжнародний день миру
У 1981 році своєю резолюцією 36/67 Генеральна Асамблея ООН проголосила Міжнародний день миру (International Day of Peace) і встановила його святкування на третій вівторок вересня. Заснувавши цей День, Генеральна Асамблея присвятила його відзначенню та зміцненню ідеалів миру як всередині держав і народів, так і між ними.
Парламент Швеції зняв заборону на танці в барах і ресторанах
Шведським розважальним закладам відтепер не потрібна спеціальна ліцензія, щоб дозволяти відвідувачам спонтанні танці.
Сліпий петербуржець організував екскурсії з закритими очима
Житель Санкт-Петербурга Олексій Орлов, який втратив зір кілька років тому, організував екскурсії з закритими очима. Про це повідомляє місцевий інформаційний портал «Місто +». Під час прогулянки чоловік вчить туристів орієнтуватися по місту за запахами і звуками. Проект отримав назву «Відчутний Петербург».
Посли різних країн створять сквер миру
9 квітня в Національному ботанічному саду імені Гришка посли іноземних держав приєдняються до Міжнарожної ініціативи "Дерева миру". Окрім дипломатів в акції візьмуть участь активісти 132 міст та селищ України, а також представники 50 країн світу.
Міжнародний день дітей, хворих на рак
День дітей, хворих на рак відзначають 15 лютого щорічно багато країн планети. Ця дата вперше з'явилася в календарі в 2001 році з ініціативи Всесвітньої конфедерації батьків дітей, хворих на рак (ICCCPO).
Всесвітній день хворого
11 лютого жителі планети відзначають Всесвітній день хворого. Цей день присвячується підтримці людей, які страждають від різних захворювань. Також мета Всесвітнього дня хворого полягає в підвищення уваги суспільства до проблем хворих.
Закрыть
Outlook facebook page