RU  UK  EN
Статьи  >  Європейський день мов

Європейський день мов

Автор: 26.09.2014 | Европа
Починаючи з 2002 року 26 вересня відзначають Європейський день мов. Цей міжнародний день був проголошений Радою Європи 6 грудня 2001 в рамках Європейського року мов і підтриманий Європейським союзом.

Не варто плутати поняття «європейські мови» з офіційними мовами держав-членів Євросоюзу. Європейські мови включають в себе в тому числі і мови корінних народів і національних меншин, що не мають офіційного статусу і тому знаходяться на межі вимирання.

Більше 2/3 мов корінних народів Європи перебувають на межі зникнення. До них відносяться, наприклад, багато мов кельтської групи (ірландський, валлійський і т. П.). Тільки на території Росії під загрозою зникнення перебувають 136 мов.

Задача Європейського дня мов - привернути увагу громадськості до проблеми вивчення і освоєння різних мов з метою їх збереження. Крім того, вивчення мов підвищує рівень міжкультурного взаєморозуміння, допомагає глибше познайомитися з мовним і культурним розмаїттям Європи.

Нагадаємо, що в неділю, 28 вересня, в Києві пройде святкування Європейського дня мов. У приміщенні Британської Ради та Goethe-Institut, а також у дворі НаУКМА пройдуть пробні мовні уроки для дорослих та дітей, презентації навчання в Європі, покази європейського кінематографа, літературні дискусії, майстерні, конкурси, ігри та святковий концерт на завершення. Вхід на всі події вільний.

Вам это будет интересно:
Європейський день сусідів
В 2000 році в Парижі було прийнято рішення про введення в Європі нового свята – Дня сусідів.
У Києві відзначать день Европейських мов
Британська Рада в Україні, Goethe-Institut в Україні, Іспанське посольство, Польський інститут у Києві, Французький інститут в Україні та Чеський центр у Києві радо запрошують всіх долучитися до відзначення Європейського дня мов.
Акрополь визнали найкращою пам'яткою Європи
Афінський Акрополь визнаний кращою пам'яткою Європи. Про це свідчать результати престижної премії в області туризму WORLD TRAVEL AWARDS.
Мескіта і Собор Святого Петра очолили рейтинг головних об'єктів Європи
Туристичний портал TripAdvisor на основі відгуків туристів склав рейтинг найпопулярніших визначних пам'яток Європи.
Європейський день парків
Сьогодні 36 держав Європи відзначають День парків.
Закрыть
Outlook facebook page