RU  UK  EN
Статьи  >  У Києві відзначать день Европейських мов

У Києві відзначать день Европейських мов

Автор: 22.09.2014 | Київ, Европа
Британська Рада в Україні, Goethe-Institut в Україні, Іспанське посольство, Польський інститут у Києві, Французький інститут в Україні та Чеський центр у Києві радо запрошують всіх долучитися до відзначення Європейського дня мов.

28 вересня у приміщенні Британської Ради та Goethe-Institut за адресою вул.Волоська 12/4, а також у дворі НаУКМА пройдуть пробні мовні уроки для дорослих та дітей, презентації навчання в Європі, покази європейського кінематографу, літературні дискусії, майстерні, конкурси, ігри протягом дня та святковий концерт на завершення. Вхід на всі події вільний.

Вперше Європейський день мов був організований у 2001 році Радою Європи в рамках Європейського року мов. Європейська комісія та Європейський центр із вивчення живих мов беруть активну участь в організації заходів у цей день.

Мета Європейського дня мов – привернути увагу аудиторії до мов, якими розмовляють у Європі, поширювати культурне та лінгвістичне різноманіття та заохочувати до вивчення мов протягом всього життя.

У Європейському Союзі нараховують 24 офіційні мови, близько 60 регіональних та мов меншин, та більше 175 мов, якими розмовляють емігранти. Існує близько 6 000 - 7 000 мов у світі, більшістю з яких розмовляють в Азії та Африці. Щонайменше половина мешканців планети розмовляє двома або й більше мовами, або розуміють дві або більше мови.

Вам это будет интересно:
Європейський день сусідів
В 2000 році в Парижі було прийнято рішення про введення в Європі нового свята – Дня сусідів.
У День вишиванки кияни зможуть проїхатися в метро безкоштовно
Акція буде діяти на шести станціях київського метрополітену.
У Києві «Батьківщина-мати» одягла вінок з маків
До Дня пам'яті і примирення монумент «Батьківщина-мати» в Києві прикрасили розкішним вінком з маків. Саме ця квітка є символом пам'яті про загиблих у Другій світовій війні.
У Києві відкрили представництво Баварії
Участь у церемонії взяли мер Києва Віталій Кличко, міністр закордонних справ Павло Клімкін та віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку та торгівлі Степан Кубів.
У Києві Московський міст перейменували на Північний
Київрада перейменувала Московський міст, повернувши йому проектну назву "Північний".
У Києві станцію метро "Петрівка" перейменували в "Почайна"
На пленарному засіданні Київської міської ради депутати підтримали перейменування станції метро "Петрівка".
У Києві відкривається виставка німецького художника Маркуса Нідена
14 листопада відбудеться відкриття виставки «Мій український щоденник: малюнки та скульптури Маркуса Нідена».
У Києві відкрилася «Фантастична історія» хризантем
Майданчик Печерського ландшафтного парку в Києві з 4 по 23 жовтня буде зачаровувати своїх відвідувачів виставкою хризантем. На площі майже чотири тисячі квадратних метрів будуть створені десять тематичних інсталяцій з 25 тисяч різнокольорових хризантем.
У Києві представляють унікальні роботи величних художників з особистими автографами
З 20 вересня в Києві відкривається ексклюзивна виставка, в рамках якої будуть представлені об'єкти тиражного мистецтва, що являють собою відбиток на папері або металі з друкарської форми.
Посли різних країн створять сквер миру
9 квітня в Національному ботанічному саду імені Гришка посли іноземних держав приєдняються до Міжнарожної ініціативи "Дерева миру". Окрім дипломатів в акції візьмуть участь активісти 132 міст та селищ України, а також представники 50 країн світу.
Наступного тижня в Україні стартує Тиждень іспанського кіно
Наприкінці березня у п’ятьох містах України стартує Тиждень іспанського кіно «CINEFIESTA».
У Києві пройде фестиваль японського кіно
З 22 по 24 січня в київському кінотеатрі Кінопанорама пройде фестиваль японського кіно.
У Києві пройде фестиваль сучасного кіно Угорщини
З 5 по 10 листопада в столичному кінотеатрі "Київ" пройде фестиваль сучасного кіно Угорщини. Фестиваль відбудеться за підтримки посольства Угорщини в Україні та продюсерського агентства "Артмедіа".
Посольство Литви подарувало Києву Янгола доброти
На балконі Національного музею Тараса Шевченка в Києві встановили європейський символ миру і доброти Скульптуру киянам та гостям Києва подарувало Посольство Литви.
У Києві відбудеться концерт мексиканської гітаристки Рози Марії Робінзон
Посольство Мексики в Україні має честь запросити українських слухачів на сольний концерт для класичної гітари визнаної мексиканської виконавиці, Рози Марії Робінзон, який відбудеться у середу 29 липня о 19:00 у Будинку Вчителя (вул. Володимирська 57, Київ).
У Києві демонтують скульптуру Їжачок у тумані
Їжачок у тумані, що полюбився киянам, виїде зі свого місця у сквері на вул. Рейтарській вже після 10 липня.
В Києві відбудеться «Тиждень австрійського кіно»
Фестиваль «Тиждень австрійського кіно» стартує в Києві 19 березня. Про це OUTLOOK повідомили в компанії Артхаус-Трафік.
У Києві стартує Тиждень італійського кіно
Сьогодні, 4 березня, у Києві стартує п'ятий проект «Тиждень італійського кіно», який познайомить українського глядача з найяскравішими новинками сучасного кінематографа Італії. Про це ПЕРСПЕКТИВИ повідомили організатори компанія Артхаус-Трафік.
У Києві запустили проект Енергоефективні школи
У Київській спеціалізованій школі №196 відбулося святкове дійство з нагоди урочистого запуску проекту «Енергоефективні школи», який реалізується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку» за фінансової підтримки компанії ДТЕК.
У Києві пройшов іспано-український журналістський форум
У четвер, 4 грудня, в КНУ ім Тараса Шевченка пройшов 4-й іспано-український форум для журналістів, організований посольством Іспанії в Україні.
Закрыть
Outlook facebook page