RU  UK  EN
Статьи  >  В Києві відбудеться «Тиждень австрійського кіно»

В Києві відбудеться «Тиждень австрійського кіно»

Автор: 19.03.2015 | кіно, Київ, Австрія
Фестиваль «Тиждень австрійського кіно» стартує в Києві 19 березня. Про це OUTLOOK повідомили в компанії Артхаус-Трафік.

Кіноогляд збирає найяскравіші та найбільш резонансні картини останніх років з Австрії. У 2015 році він відбудеться вже вчетверте.

Фестиваль відкриє сучасна постановка опери Моцарта «Так чинять усі жінки». Мінімалістична робота режисера Клауса Гута була вперше представлена глядачам на Зальцбурзькому фестивалі, одній із головних оперних подій світу. Гострих відчуттів до програми додасть австрійський фільм жахів «На добраніч, мамо». За сюжетом, двоє близнюків перестають впізнавати свою матір після пластичної операції. Соціальна драма «Тріщини в бетоні» Умут Дага розповість про звортоній бік європейського добробуту. Романтичним традиціям 19 століття присвячена мелодрама «Безтямне кохання». Головний герой – примхливий поет Генріх фон Кляйст, який мріє про самогубство з коханою жінкою. Крім того, на гостей «Тижня австрійського кіно» чекає добірка найкращих короткометражок з міжнародного фестивалю мультимедійних мистецтв ARS ELECTRONICA, який щороку проходить в австрійському Лінці і презентує найсучасніші візуальні технології.

Фільми будуть показані мовою оригіналу з українськими субтитрами. Організаторами фестивалю виступили Австрійський культурний форум і Райффайзен Банк Аваль. За підтримки кінофестивалів Ars Elecrtonica та Diagonale.

Вам это будет интересно:
У День вишиванки кияни зможуть проїхатися в метро безкоштовно
Акція буде діяти на шести станціях київського метрополітену.
У Києві «Батьківщина-мати» одягла вінок з маків
До Дня пам'яті і примирення монумент «Батьківщина-мати» в Києві прикрасили розкішним вінком з маків. Саме ця квітка є символом пам'яті про загиблих у Другій світовій війні.
У Києві відкрили представництво Баварії
Участь у церемонії взяли мер Києва Віталій Кличко, міністр закордонних справ Павло Клімкін та віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку та торгівлі Степан Кубів.
У Києві Московський міст перейменували на Північний
Київрада перейменувала Московський міст, повернувши йому проектну назву "Північний".
У Києві станцію метро "Петрівка" перейменували в "Почайна"
На пленарному засіданні Київської міської ради депутати підтримали перейменування станції метро "Петрівка".
У Києві відкривається виставка німецького художника Маркуса Нідена
14 листопада відбудеться відкриття виставки «Мій український щоденник: малюнки та скульптури Маркуса Нідена».
Національний день Австрійської республіки
26 жовтня відзначається Національний день Австрійської республіки.
У Києві відкрилася «Фантастична історія» хризантем
Майданчик Печерського ландшафтного парку в Києві з 4 по 23 жовтня буде зачаровувати своїх відвідувачів виставкою хризантем. На площі майже чотири тисячі квадратних метрів будуть створені десять тематичних інсталяцій з 25 тисяч різнокольорових хризантем.
У Києві представляють унікальні роботи величних художників з особистими автографами
З 20 вересня в Києві відкривається ексклюзивна виставка, в рамках якої будуть представлені об'єкти тиражного мистецтва, що являють собою відбиток на папері або металі з друкарської форми.
В музеї Тараса Шевченка відбудеться прем’єра польского фільму «Брати»
26 квітня о 18:00 у Національному музеї Тараса Шевченка за ініціативою галереї «КалитаАртКлуб» відбудеться київська прем’єра документального фільму «Брати» польського режисера Войцеха Староня.
Посли різних країн створять сквер миру
9 квітня в Національному ботанічному саду імені Гришка посли іноземних держав приєдняються до Міжнарожної ініціативи "Дерева миру". Окрім дипломатів в акції візьмуть участь активісти 132 міст та селищ України, а також представники 50 країн світу.
В Києві пройде тиждень австрійського кіно
«Тиждень австрійського кіно» стартує 14 квітня у Києві. Кіноогляд, що у 2016 році відбудеться уже вп’яте, збирає найяскравіші та найбільш резонансні картини останніх років з Австрії.
Наступного тижня в Україні стартує Тиждень іспанського кіно
Наприкінці березня у п’ятьох містах України стартує Тиждень іспанського кіно «CINEFIESTA».
В Україні починається фестиваль «Тиждень італійського кіно»
3 березня в Києві та інших містах України починається «Тиждень італійського кіно». У цьому році фестиваль, якій знайомить українського глядача з найяскравішими новинками сучасного кінематографа Італії, відбудеться ушосте. До програми увійшли фільми з конкурсної програми Венеційського і Каннського кінофестивалів.
В Інсбруку з'явилися лижні світлофори
Ідея незвичайних світлофорів прийшла після успіху віденських дорожніх установок на тему одностатевої любові, які були введені після конкурсу Євробачення-2015.
У Києві пройде фестиваль японського кіно
З 22 по 24 січня в київському кінотеатрі Кінопанорама пройде фестиваль японського кіно.
У Голлівуді відкриють парк Чарівний світ Гарі Поттера
Компанія Universal Studios Hollywood назвала офіційну дату відкриття нового тематичного парку.
У Відні відкривається Різдвяний ярмарок
Сьогодні, у столиці Австрії відкривається Різдвяний ярмарок.
У Португалії побудували кам'яний будинок з серіалу «Флінтстоуни»
На півночі Португалії в окрузі Брага побудували кам'яний будинок, зовні нагадує житло героїв мультсеріалу «Флінтстоуни». Як повідомляє The Daily Mail, спорудження розташовується між чотирьох гранітних валунів на висоті майже 800 метрів над рівнем моря.
У Києві пройде фестиваль сучасного кіно Угорщини
З 5 по 10 листопада в столичному кінотеатрі "Київ" пройде фестиваль сучасного кіно Угорщини. Фестиваль відбудеться за підтримки посольства Угорщини в Україні та продюсерського агентства "Артмедіа".
Закрыть
Outlook facebook page