День Людини Моря в Португалії
Містечко давно славиться традиційними костюмами, які носять рибалки. Дружини рибалок традиційно носять головні хустки і розшиті фартухи поверх семи фланелевих спідниць різних кольорів. Ці наряди можна побачити і сьогодні в дні міських свят і фестивалів. Серед традицій морських свят, яких тут чимало, особливе місце займає День Людини Моря - масове гуляння з музикою і танцями. У програму обов'язково включається костюмована процесія яскраво одягнених рибальських шхун, а на березі організовуються конкурси, танці, різні розважальні шоу. Неодмінною умовою свята є рясні кулінарні бенкети, в першу чергу, зі стравами з риби і морепродуктів. Дивно, що саме привезена з Норвегії риба тріска, бакаляу стала найпопулярнішою в національній кухні. Кажуть, з неї готують від 150 до 300 страв. А найсмачнішою вважається robolo - вовчий окунь, а також pargo, sargo і tamboril - морський чорт і peixe espada - меч-риба. І дуже важливі соуси, які відіграють значну роль у всій португальської кухні.
За матеріалами calend.ru