Посол ПАР в Україні прийняв участь у міні-фестивалі Південноафриканського вина
Всі гості заходу могли продегустувати кращі напої континенту, який славиться своїми виноградниками. Тутешні землі знаходяться на одному з найдавніших виноградарських ґрунтів у світі, деяким з них більше мільярда років! Різноманіття ґрунтів поєднується з різноманітністю кліматичних та географічних зон, що створюють багато можливостей для створення вишуканих напоїв.
Виноград був привезений сюди з різних країн, людьми різних національностей, і досвід кожного з них вніс свою лепту в унікальну історію південноафриканського виноробства.
В 1973 році був навіть прийнятий закон, що визнає і захищає якісні характеристики вина, властиві не тільки певним районам виробництва, але також різним сортам винограду і рокам урожаю. Південноафриканські виноградарські землі були класифіковані по регіонах, кожен з яких був розбитий на більш дрібні райони, палати, а також ділянки для виробництва помісних і одно-виноградниковых вин. Зараз в країні налічується кілька десятків винних районів.
Сьогодні Південна Африка – це динамічна країна надзвичайної різноманітності. Її виноробні традиції та історія загалом налічують понад три з половиною століття, поєднуючи стриману елегантність Старого світу з фруктовою насиченістю Нового. Країна впевнено входить у десятку серед виробників вин і постачає напої більш ніж в 50 країн. Різноманітні і неординарні вина ПАР є гідними представниками її унікального терруара, надзвичайного біологічного різноманіття. Так серед червоних сортів на території ПАР найбільшою популярність користуються: Каберне-Совіньйон, Мерло, Пінотаж, Піно Нуар, Шираз і багато інших! Не менша кількість сортів представлено і серед білих – Шардоне, Шенен Блан, Совіньон Блан, Віон.
Про те, як пройшла дегустації в Києві, дивіться у нашій галереї: