RU  UK  EN
Статьи  >  Нідерланди святкують День Святого Томаса

Нідерланди святкують День Святого Томаса

Автор: 21.12.2015 | свято, нідерланди
21 грудня в Нідерландах відзначається День Святого Томаса. Так голландці прозвали апостола Фому.

У цей самий короткий і темний день в році, школярі востаннє йдуть до школи перед Різдвяними канікулами. Варто сказати, що ніч на 22 грудня, ще називають "ніччю двох хлібів». Вона отримала таку назву тому, що пекарі встигають випекти дві партії хліба замість однієї. Серед сьогоднішньої продукції - знаменита різдвяна випічка у вигляді зірочки.

Існує повір'я, нібито Різдво приходить разом зі святим Томасом, тому голландці намагаються завершити свої приготування до свята до 21 грудня. На вечерю збирається вся родина. Традиційні страви - копчені свинячі ніжки, кров'яні ковбаси.

У місцевих школах в цей день не прийнято спізнюватися. Вчителі та учні намагаються прийти якомога раніше, щоб написати своє ім'я на дошці. Того, хто виявиться останнім, ще довго будуть називати «сонним Томасом».

Ми вирішили перейняти голландську традицію і знайти в редакції свого «сонного Томаса» (см.відео). Радимо і вам перевірити: хто приходить пізніше за всіх?

Вам это будет интересно:
Європейський день сусідів
В 2000 році в Парижі було прийнято рішення про введення в Європі нового свята – Дня сусідів.
Всесвітній день черепахи
23 травня за ініціативою Американського товариства порятунку черепах відзначається Всесвітній день, присвячений цій тварині, що символізує мудрість і довголіття.
День Ататюрка, молоді та спорту в Туреччині
19 травня в Туреччині відзначають День молоді та спорту, присвячений першому президенту республіки Мустафі Кемалю Ататюрку.
День конституції в Норвегії
17 травня в Норвегії відзначають двохсоту річницю незалежності від Данії і День конституції.
День біографів
16 травня 1763 року в одному з книжкових магазинів Лондона відбулася зустріч відомого літературного критика, автора тлумачного англійського словника Семюела Джонсона з Джеймсом Босуеллом, у результаті якої народився один із найвідоміших життєписів в історії, а світ отримав ще одне свято – Міжнародний день біографа.
День незалежності Парагваю
14 і 15 травня в латиноамериканській державі Парагвай відзначають день незалежності.
Міжнародний день хумус
Хумус - це популярна в країнах Близького Сходу закуска з нутового пюре. Останнім часом він стає все популярнішим і в інших країнах, особливо серед вегетаріанців і прихильників безглютенової дієти. Існує навіть Міжнародний день хумус, який відзначається 13 травня.
Національний день млинів в Нідерландах
Щорічно в другу суботу травня в Нідерландах відзначається цікаве свято - Національний день млинів. В цей день свої двері для відвідувачів відкривають понад 600 млинів країни, і кожен бажаючий може познайомитися ближче з цим символом Нідерландів.
Анфестірія на Кіпрі
Свято квітів на Кіпрі або Анфестірія - це не просто свято, а данина поваги незвичайним багатствам природи цього острова.
Фестиваль квітів у Хіросімі
Щороку на початку травня в Хіросімі влаштовують яскравий фестиваль, який присвячений тільки квітам. Це знаменитий Фестиваль квітів в Хіросімі, на який з'їжджається подивитися понад півтора мільйона людей щороку.
Фестиваль папуги у Франції
Фестиваль папуги проводиться у Верхній Гаронні в перші вихідні травня, починаючи з п'ятниці, і збирає близько 40 лучників, одягнених в середньовічний одяг. Вони повинні потрапити з лука в семи кілограмового папуги, поставленого на верхівку 45-метрової щогли. Стрілок, якому вдасться збити птицю, стає королем свята.
День леї на Гаваях
1 травня жителі Гавайських островів відзначають День леї - квіткових гірлянд, які є одним із символів Гаваїв і незмінним атрибутом зустрічі на острів гостей.
Вальпургієва ніч
Сьогодні після опівночі на Землю опуститься Вальпургієва ніч - згідно з легендою, сама таємнича і містична ніч в році.
Міжнародний день охорони праці
28 квітня відзначається Міжнародний день охорони праці. Ця дата була проголошена в 2003 році в пам'ять про людей, загиблих на робочому місці.
День любові в Грузії
15 квітня відзначається щорічно День любові в Грузії. Заснувати це свято, присвячене закоханим, в якості альтернативи відомому західному святу під назвою День святого Валентина запропонував грузинському парламенту Бесик Чубінідзе - місцевий діяч шоу-бізнесу.
Панамериканский день
Сьогодні 35 країн Північної і Південної Америки святкують Панамериканський день.
Міжнародний день ромів
Сьогодні роми всього світу святкують своє національне свято - День циган.
Міжнародний день дитячої книги
Починаючи з 1967 року за ініціативою і рішенням Міжнародної ради з дитячої книги щорічно 2 квітня, в день народження великого казкаря з Данії Ганса Християна Андерсена, весь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги.
День сміху
День дурня або День сміху - це міжнародне свято, що відзначається в усьому світі 1 квітня. У цей день прийнято розігрувати рідних, друзів і просто знайомих, або жартувати над ними.
День Пакистану
День Пакистану, відомий також як День пакистанської резолюції або Республіканський день в Пакистані і святкується 23 березня, - це національне свято Пакистану.
Закрыть
Outlook facebook page