RU  UK  EN
Статьи  >  На Канарських островах стартує фестиваль кайтсерфінгу

На Канарських островах стартує фестиваль кайтсерфінгу

Автор: 07.11.2014 | спорт, Іспанія
Міжнародний фестиваль кайтсерфінгу в Іспанії - це барвисте спортивне свято, яке проходить щорічно, протягом трьох днів, в найближчі до 8 листопада вихідні, на одному з Канарських островів.

Кайтсерфінг (kitesurfing) або кайтінг - відносно молодий вид спорту, але він вже зібрав під свої знамена сотні тисяч прихильників по всьому світу. Kite - перекладається, як «повітряний змій», а Surfing - «катання на хвилі». Суть цього виду спорту полягає в тому, щоб ковзати по хвилях на дошці за великим повітряним змієм (кайтом), основою є рух під дією сили тяги, що розвивається утримуваним і керованим спортсменом кайтом

В Іспанії кайтсерфінг теж дуже активно розвивається, і в тому числі, завдяки клімату. Адже Іспанія вважається одним з кращих місць в Європі для заняття цим видом спорту - білі піщані пляжі Середземноморського узбережжя до Піренейського півострова, де дмуть постійні сильні вітри, - ідеальні умови для кайтсерфінгу.

Багато цікавих кайт спотів Іспанії зосереджені на Канарських островах, з яких найвідоміші - Тарифу, Фуертавентура, Тенеріфе, Гран Канарія, заливши Росес.

Одне з таких найбільш привабливих для кайтсерфінгу місць - острів Фуертевентура (Fuerteventura), де щороку в листопаді дмуть атлантичні пасати, і саме сюди, на кращий острівної пляж в Корралехо, збираються команди кайтсерферов з усього світу, щоб взяти участь у фестивалі.

Традиційно він починається в п'ятницю. Це день «вільного польоту», коли учасники демонструють свої кайти, а глядачі можуть помилуватися красою і оригінальністю дизайну ширяють зміїв. Наступний фестивальний день - субота - день серйозних і захоплюючих змагань майстрів-кайтсерферов, які показують свою майстерність, складні трюки і обов'язкові елементи. Це, мабуть, самий видовищний день фестивалю. Але не забувають організатори і про підростаюче покоління, можливо майбутніх кайтсерферов. Тому неділю - сімейний день, коли більшість заходів присвячено дітям. Хлопчики та дівчатка різного віку можуть тут навчитися робити повітряних зміїв, щоб в кінці свята запустити їх в небо.

Вам это будет интересно:
Збірна України завоювала повний комплект медалей чемпіонату Європи з карате
Золото і срібло на рахунку жіночої частини команди, бронза у представника чоловічої збірної.
Сарагоса перетворилася в галерею під відкритим небом
Сьогодні можна з упевненістю сказати, що Сарагоса задає тон міському мистецтву і сучасній культурі в Іспанії.
На Балеарських островах заборонять пластик
Влада Балеарского архіпелагу в Іспанії (куди входять Майорка, Менорка і Ібіца) планують позбутися від пластикового сміття до 2020 року.
В Іспанії відкриється музей пива
У 2019 році в Севільї відкриється музей пива, який займе одне з двох будівель фабрики CRUZCAMPO.
Скачки на Кубок Мельбурна
Це найвідоміший захід Австралії. Кінні перегони, відомі як «стрибки, які зупиняють націю», і ставки на яких робить майже кожен австралієць.
Нью-Йоркський марафон
Марафон міста Нью-Йорка - один з чотирьох найбільших марафонів світу. Більше 40 тис. Учасників у супроводі десятків тисяч родичів і знайомих прибувають на Стейтен-Айленд.
День іспанської мови
День іспанської мови, що відзначається сьогодні, потрапив до календаря міжнародних дат з ініціативи департаменту Організації об'єднаних націй зі зв'язків з громадськістю. У 2010 році цей підрозділ виступив із пропозицією заснувати свята для кожної з шести офіційних мов ООН.
Паралімпійська футбольна збірна України виборола світове чемпіонство
Фінал Чемпіонату світу з футболу в Аргентині завершився перемогою української команди над іранською з рахунком 1:0.
Наступного тижня в Україні стартує Тиждень іспанського кіно
Наприкінці березня у п’ятьох містах України стартує Тиждень іспанського кіно «CINEFIESTA».
Свято зустрічі весни Фальяс в Іспанії
Фальяс - свято весни, який щорічно проводиться з 15 по 19 березня в іспанській провінції Валенсія. Його назва походить від латинського fax, що в перекладі означає «факел». Як і всі національні торжества, фестиваль Фальяс іспанці відзначають на широку ногу.
В ізраїльській пустелі проведуть фестиваль йоги
В ізраїльській пустелі Арава з 5 по 7 листопада пройде фестиваль йоги. Як повідомляє інтернет-журнал RTourNews.ru, майстер-класи проведуть кращі викладачі Ізраїлю та спеціально запрошені вчителі з інших країн.
Італієць з'їхав на лижах по вулкану
Клаудіо Ланзафаме, 28-річний лижний інструктор спустився на лижах по схилу вулкана.
Іспанських школярів навчатимуть кориді
Міністерство освіти Іспанії запропонувало ввести в школах вивчення кориди як факультативного заняття.
50 тисяч китайців одночасно зайнялися гімнастикою
У 15 містах китайськіої провінції Хенань 50 тисяч чоловік вранці в неділю, 18 жовтня, одночасно зайнялися національною гімнастикою тай-чи, яка також є бойовим мистецтвом.
Найкрасивіша у світі лавка знаходиться в Іспанії
Сама по собі лавка - звичайна, але місце, де вона стоїть дивовижне. І це створює неймовірно магічну атмосферу - на скелястому морському узбережжі Лойба (Ла Корунья-), звідки нам відкривається пишність синьою безодні.
У Сан-Паулу на футбольному стадіоні одружилися 400 пар
У бразильському Сан-Паулу на місцевому футбольному стадіоні пройшло весілля для бідних. У церемонії одруження взяли участь майже 400 пар.
Створено найдорожчі у світі парфуми
Іспанський нішевий парфумерний бренд Cuarzo The Circle представив найдорожче парфумерне творіння в світі.
Творіння Гауді стане музеєм
Барвистий будинок Вісенс в Барселоні в 2016 році стане музеєм.
Шаолиньский фестиваль бойових мистецтв
Сьогодні в китайському місті Чженчжоу стартує Шаолиньский фестиваль бойових мистецтв.
На честь Сервантеса назвуть зірку
Деякі знаменитості можуть похвалитися своєю власною зіркою на Голлівудській алеї слави. Іспанці ж придумали щось більш грандіозне для своєї літературної зірки.
Закрыть
Outlook facebook page