RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Черговий проект Diplomatic Greetings. Зустрічає Посол Афганістану в Україні

Черговий проект Diplomatic Greetings. Зустрічає Посол Афганістану в Україні

Студенти Школи молодого українського дипломата при Інституті міжнародних відносин КНУ Тараса Шевченка та Національного Університету «Острозька Академія» побували з візитом в посольстві Ісламської Республіки Афганістан в Україні. Захід відбувся в рамках проекту OUTLOOK та ГДІП “Diplomatic Greetings”.

Сьогодні двері дипломатичної установи з радістю відкрив для тих, кому цікаво розвиватися умайбутньому у професії дипломата, Надзвичайний та Повноважний Посол Ісламської Республіки Афганістан в Україні Сардар Мохаммед Рахманогли. Пан Посол прибув очолити посольство до України у 2017 році. До цього займав високі пости в державних структурах Афганістану. Володіє 5 мовами. Вищу освіту здобув в Україні, тож вважає Україну своєю другою Батьківщиною і з особливим теплом говорить про її людей, про гостинність та щедрість душі українського народу.

Розмова зі студентами була на тему як стати успішним дипломатом; які якості потрібно в собі постійно вдосконалювати; як працювати дипломату, коли відомості у людей про твою країну в більшості пов‘язані з війною; як розвінчувати стереотипи; які надії покладають іноземні дипломати на нового Президента України та очільника профільного Міністерства.

Обговоренню двосторонніх стосунків між нашими державами також було приділено достатньо уваги і пан Рахманогли також зазначив, що вперше за 26 років дипломатичних відносин між Україною та Афганістаном, до столиці прибуде офіційна делегація на рівні Міністрів для обговорення планів та можливостей для розвитку торгівлі між країнами. Посол зазначив, що зараз в Афганістані працює більше 300 українських спеціалістів, вони демонструють високий рівень знань та професіоналізм. Афганська сторона з повагою ставиться до всіх працівників, належним чином оцінюючи їх працю. Тож пан Посол виразив побажання і в розвитку нових сфер співпраці, вбачаючи також можливість кооперації в газовій сфері, наприклад. Скарбами Афганістану називає запаси дорогоцінного каміння, літію та нафти.

5ce656e6b1d31.jpeg

На сьогодні в України проживає близько 15000 українців афганського походження, всі вони також в тій чи іншій мірі посильно працюють на покращення відносин між нашими країнами.

Студенти задавали питання, на які вони шукають відповіді на шляху до професії дипломата. По закінченню відкритого та неформального спілкування студенти мали екскурсію посольством та можливість поспілкуватися з іноземними дипломатами та співробітниками дипломатичної установи.

Довідково: У травні 2016 року OUTLOOK запустив проект Diplomatic greetings. Спочатку планувалося направити його на знайомство студентів - майбутніх культурологів, дипломатів, філологів - з особливостями культур і традицій різних країн світу за підтримки іноземних дипломатичних місій. Підвищений інтерес українців до нашої діяльності і заходів привів OUTLOOK до думки зробити проект доступним для більш широкої аудиторії. Починаючи з грудня 2017 року, заручившись підтримкою нашого постійного партнера - Генеральної дирекції з обслуговування іноземних представництв (ГДІП), ми продовжуємо спільно на постійній основі проводити заходи в рамках цього проекту.

Мета проекту: знайомство студентства та молоді, майбутніх культурологів, дипломатів, філологів з основами та особливостями дипломатичної служби зсередини, обмін досвідом між досвідченими дипломатами та молодими спеціалістами та дослідження українцями особливостей культур на тематичних заходах.

Заходи проекту Diplomatic Greetings щоразу різні за своїми форматами. Це і відкриті лекції послів іноземних держав, дегустації традиційних кухонь, майстер-класи, екскурсії в посольства, відвідування дипломатичних прийомів, культурно-мистецьких заходів, організованих дипломатичними місіями (концерти, кінопокази, виставки, національні свята, зустрічі з видатними особистостями інших країн, неформальні зустрічі з іноземним дипломатичним корпусом.

Нагадаємо, що в рамках нашого проекту вже брали участь Посли Грузії, Фінляндії, Туркменістану, Японії, Індонезії, Норвегії, Узбекистану, Посольство Пакистану в Україні.

Вам это будет интересно:
"Made in Slovenia". Відкриття виставки сучасного словенського дизайну
З 5 по 15 листопада пройде виставка "The Future of Living" ("Майбутнє життя"), організована у співпраці Посольства Республіки Словенія в Україні з Центром креативності Республіки Словенія та Музеєм історії міста Києва.
Відриття Скверу Мислителів у Харкові!
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбулось урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові, який символізує дружні відносини між Україною, Азербайджаном та Казахстаном.
«Школа молодого дипломата» з Харкова в проєкті Diplomatic Greetings
У понеділок, 18 жовтня, відбувся проєкт Diplomatic Greetings за участі членів "Школи молодого дипломата" при Харківській міській раді. Спікерами заходу стали Надзвичайний та Повноважний Посол України Олександр Сліпченко, Надзвичайний та Повноважний Посол Чорногорії в Україні пані Драгіца Понорац ...
Вручення вірчих грамот Президенту України новопризначеними главами місій
1 жовтня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти в Апостольського нунція, послів Держави Ізраїль та Латвійської Республіки.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Незважаючи на розпал літніх відпусток, багато культурних заходів за участі іноземних дипломатичних установ відбулось в серпні в Україні. Далі представляємо вашій увазі підбірку деяких з них.
Вручення вірчих грамот чотирма новопризначеними послами Президенту України
19 серпня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Ірландії, Федеративної Республіки Нігерія, Республіки Корея та Республіки Вірменія.
Національний день Бельгії-2021!
21 липня у Києві відбувся дипломатичний прийом з нагоди 190-ї річниці з дня присяги Леопольда Сакскобургського на вірність новій бельгійській конституції і обрання його першим монархом. Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Алекс Ленартс радо вітав гостей на урочистому заході, серед яких були присутні...
Покладання квітів з нагоди 297-го дня народження Махтумкулі Фрагі
25 травня, напередодні одночасно двох свят - Дня працівників культури та мистецтва та Дня поезії великого сина туркменського народу Махтумкулі Фрагі, у Києві за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Туркменістану відбулось покладання квітів до пам'ятника національному поету Туркменістану Махтумкулі Фрагі.
Золтан Кіш у Києві. Концерт за підтримки Посольства Угорщини в Україні
24 червня у Колонній залі імені М.В.Лисенка Національної філармонії України відбувся концерт Національного академічного духового оркестру України під диригуванням Олексія Вікулова. Солістом став лауреат міжнародних конкурсів, угорський тромбоніст та учасник всесвітньо відомого гурту Mnozil Brass Золтан Кіш.
29-а річниця заснування ГДІПу. Дипломати вітають!
5 червня 2021 року відбулось велике дипломатично-сімейне спортивне свято з нагоди 29-ї річниці заснування Генеральної дирекції у спортивно-дипломатичному клубі ДП «ГДІП», що на Трухановому острові.
В Києві відбувся концерт до Дня Республіки Азербайджан
27 травня у Колонній залі ім.В.Лисенка Національної філармонії України за підтримки Об'єднаної діаспори азербайджанців України з нагоди державного свята - Дня Республіки відбувся концерт Діалог дружби "Україна-Азербайджан". На заході були присутні Надзвичайні та Повноважні Посли Азербайджану, Туркменістану, Куби ...
Нагородження переможців 25-ї ювілейної загальнонаціональної премії «Людина року-2020»
22 травня 2021 року в залі Національної опери України відбулася ХХV ювілейна церемонія нагородження переможців загальнонаціональної програми «Людина року-2020» та володарів міжнародних та спеціальних премій програми.
Про національного лідера словами Посла Азербайджану Ельміри Ахундової
10 травня з нагоди 98-річчя Гейдара Алієва у Посольстві Азербайджану в Києві відбулась презентація першого тому "Під тягарем влади" тритомного роману-дослідження «Гейдар Алієв. Особистість і епоха» авторства Надзвичайного і Повноважного Посла Азербайджану в Україні, народної письменниці Ельміри Ахундової.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Квітень 2021 року - місяць святкування Великодня західного і східного обрядів, початок Рамадану, а також місяць активної роботи посольств у культурних та політичних напрямах. Добірка таких новин - далі у статті.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Протягом березня акредитовані в Україні посольства брали активну участь у культурному та соціальному житті, адаптованому під сучасні реалії. Тож пропонуємо вашій увазі їх добірку.
Традиції святкування NOWRUZ - розповідає Посол Туркменістану в Україні
Продовжуємо розповідати про традиції святкування Міжнародного дня NOWRUZ, який покликаний зміцнити відносини між державами і популяризувати історико-культурні традиції народів. І з цим нам допомагає Надзвичайний і Повноважний Посол Туркменістану в Україні Й.В.Тойли Атаєв.
Традиції святкування NOWRUZ - розповідає Посол Ірану в Україні
19 лютого 2010 року на 64-й сесії Генеральної Асамблеї ООН було ухвалено Резолюцію «Міжнародний день NOWRUZ». Відповідно до неї Генеральна Асамблея ООН закликає держави-члени «докладати зусиль для підвищення рівня інформованості щодо NOWRUZ та організовувати щорічні заходи до цього свята». Тому сьогодні OUTLOOK про традиції святкування NOWRUZ...
Дипломатія в умовах карантину. Відбулась церемонія вручення вірчих грамот Президенту України
4 березня Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у новопризначених послів В’єтнаму, Бразилії та Італії. У розмові із Главою держави, заступником керівника Офісу Президента Ігорем Жовквою та Міністром закордонних справ Дмитром Кулебою було визначено пріоритетні напрямки роботи.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Протягом лютого відбулась низка подій, які організували або до яких долучились іноземні представництва, акредитовані в Україні. Пропонуємо до вашої уваги підбірку деяких з них.
Визначені лауреати 25-ї ювілейної загальнонаціональної програми «Людина року – 2020»
Загальнонаціональна програма «Людина року» святкує свій 25-річний ювілей! Вже чверть століття проект зводить на зірковий п’єдестал справжніх лідерів незалежної України, які своїм професіоналізмом і яскравим талантом сприяють її прогресу, демонструють всьому світу безмежні можливості українського народу.
Закрыть
Outlook facebook page