RU  UK  EN
Статьи  >  Відвідай  >  Зимова казка: які міста найгарніше прикрашають до Нового року

Зимова казка: які міста найгарніше прикрашають до Нового року

До початку 2022 року лишилося зовсім обмаль часу, тому, якщо ви ще не вирішили, де саме будете відзначати найпопулярніше свято на нашій планеті, OUTLOOK пропонує свою добірку найбільш яскравих міст для святкування. У них всі бажання і мрії неодмінно збудуться!

Мабуть, кожна людина бодай раз бачила голлівудський фільм про Новий рік і Різдво, дія якого відбувається в Нью-Йорку. Дивлячись на яскраві вітрини, жовті таксі, що неквапливо курсують з містянами, які вибирають подарунки, ковзанки в Центральному парку, дуже складно бодай на мить не уявити і себе там – на вулицях Великого Яблука. Як кажуть досвідчені туристи, все, що ми бачимо в кіно, не просто красива картинка і вигадка сценаристів: Нью-Йорк справді прекрасний на Новий рік. Серце свята – Манхеттен і легендарна площа Таймс-сквер, куди, здається, виходить весь мегаполіс, щоб просто неба випити пару келихів шампанського і подивитися на салют, що відображається в десятках хмарочосів. Атмосферу створюють сотні Санта-Клаусів, ялина в Рокфеллер-центрі, прикрашена 30 тисячами вогнів, і вуличні шоу. Для тих, хто не любить великі скупчення народу, чудовими локаціями для святкування стануть просторий Центральний парк і прогулянкові катери на Гудзоні, звідки відкриваються просто фантастичні краєвиди цього міста, що гуляє на повну. Незважаючи на те, що грудень у Нью-Йорку доволі холодний, місцеві жителі і туристи разом створюють таку атмосферу, котра зігріє абсолютно всіх.mts-beyond-times-square-on-new-years-eve-new-york.jpgФото manhattanhoteltimessquare.com

Для тих людей, яким на Новий рік хочеться змінити зиму на літо, у нас теж є чудовий варіант святкування, але потрібно переміститися на інший кінець Землі і потрапити у Бангкок! Саме в грудні-січні тут стоїть прекрасна комфортна погода, коли вологість і задуха відступають, а приємне тепло лишається. Чудова тайська вулична їжа, море екзотичних фруктів, вечірки на пляжах і дешевизна – ось що приваблює людей з усього світу зустріти свято саме тут.NYE-Bangkok-shutterstock_524887834.jpgФото amazingthailand.com.au

Хоча у тайців є свій Новий рік, вони максимально толерантно ставляться до традиції святкувати в ніч проти першого січня. Тому на бангкокських вулицях панує дружня атмосфера, а саме місто з гірляндами, місцевими пахощами, снігом із хлопавок, нарядними пальмами й ілюмінаціями має вигляд дещо сюрреалістичний, оскільки ані снігу, ані холоду немає і близько. Таке місто, нібито і нарядне, та надто вже незвичне, без оленів і саней, просто не може не запам’ятатися. Вулиці центру Бангкока загалом виглядають як ідеальна локація для цілорічного фестивалю, але до Нового року місцеві жителі, щоб потішити гостей із Заходу, роблять їх особливо красивими і прикрашеними.

Читайте также: Новий рік у Стамбулі: гранат замість Олів'є

Утім, не будемо забувати і про стареньку Європу, де до Нового року особливо трепетне ставлення, оскільки це не просто свято-вечірка чи міський фестиваль – це можливість відпочити від метушні і порадуватися домашньому затишку. Практично всі європейські столиці мають особливий шарм наприкінці грудня, але й серед них є найбільш нарядні, куди так і хочеться вирушити. Датська столиця Копенгаген починає готуватися до Різдва і Нового року ще на самому початку листопада, коли перші фасади будинків прикрашають гірляндами, а у барах наливають особливе темне і солодкувате пиво. Далі буквально день за днем місто перетворюється на ідеальну локацію для зйомки казок: вогнів і ліхтарів на вулицях стільки, що навіть вечорами все чудово видно, майже як на сонці. Найкрасивіше місце Копенгагена – Ратушна площа, де головну ялину країни «запалює» особисто мер столиці. Що цікаво, згідно зі старовинною традицією, це дерево датчанам дарують їхні сусіди норвежці. Гуляючи святковим Копенгагеном, мимоволі згадуєш твори Ганса Крістіана Андерсена та інші скандинавські казки, адже «працюють» не лише очі, але й інші органи – повсюди пахне мигдалем, корицею і випічкою. Вулиці і площі час від часу радують ярмарками і шатрами, де наливають традиційний «глогг».Tivoli-Fyrværkeri Jul-11801_0.jpgФото visitdenmark.com

Яскравість і красу Східної Європи представляє, звісно, Прага – місто, нібито з фентезі-картинки, прекрасне будь-якої пори року, ну а під Новий рік – і поготів. Чорна готична чеська столиця з жовтими вікнами – один з найпопулярніших зимових напрямків, оскільки нас тут чекають чудова погода, ароматна кухня, приємні ціни – чого ще бажати? Карлів міст, Старомістська площа, вулички Старого міста – все оповиває містян і гостей затишком і добром. Ангелятка, що сурмлять у свої труби, вуличні музиканти і театральні трупи, дизайнери і декоратори – ці люди створюють святковий настрій, підкріплений найсвіжішим пивом, котре під гарячі страви після приємної прогулянки дуже добре йде і у морозну погоду, не тільки влітку.prague-christmas-markets.jpgФото pragueexperience.com

Наостанок максимально врівноважений варіант, якщо говорити про температуру – вічний і прекрасний Рим, котрий не перетворює Новий рік на пляжну вечірку, але й ламає стереотипи про обов’язкові сніг, оленів і Санта-Клауса. При цьому в італійців, що наряджають свою столицю з особливим трепетом, є свій Дід Мороз – червонощокий Баббо Натале, котрий активно закликає всіх веселитися. Новорічний Рим з його апельсиновими деревами, прикрашеними гірляндами і вогниками, звісно, рве всі шаблони – нібито і зима, але все-таки середземноморська. Комфортна для прогулянок погода, галасливі і нескінченні італійські застілля, геніальна архітектура, підсвічена ілюмінаціями і салютами, – загалом всі дороги ведуть самі знаєте куди!where-to-celebrate-new-years-eve-2020-in-rome-c.jpgФото inyourpocket.com

Головне фото twinpalmshotelsresorts.com

Вам это будет интересно:
Свята краса! Що приховують найвідоміші абатства світу?
Що ви уявляєте, коли чуєте слово «абатство»? Впевнена, більшість в першу чергу згадають про Вестмінстер. А якщо я скажу, що насправді це вже не абатство? Так що ж робить ці середньовічні споруди особливими? Давайте розбиратися на прикладі споруд з різних країн Європи.
Найкрасивіші костьоли світу: Чарівність і божественна сила
Архітектура храмів має багату, цікаву, а часом і неоднозначну історію. Часто саме з будівництва храмів, архітектура котрих вирізнялася особливою педантичністю і хитромудрістю, розпочиналися новаторства і закладалися основи течій в архітектурному мистецтві. Сьогодні розглядаємо і насолоджуємося найяскравішими у своїй красі зразками костьолів.
Де «запалюють» зірки
Мало що може зрівнятися з яскравим зоряним небом під акомпанемент тиші. Саме про зірки OUTLOOK і розповість, а точніше про місця, де на них відкривається найкращий вид. У Європі дивитися на зірки радять не де-небудь , а... в Словенії. Справа в тому, що ця невелика країна – одна з найчистіших у світі, а отже, й атмосфера тут не настільки забруднена смогом.
Ломбард-стріт: вулиця, яку проковтнув удав
Пам’ятаєте, як Маленький принц учив бачити не капелюха, а слона, з’їденого удавом? Так от, у Сан-Франциско у вас є можливість побачити вулицю, частину котрої проковтнув удав. Змієподібна Ломбард-стріт заповзла майже до всіх путівників по Фріско.
Декілька граней багатогранного Бостона
Враження про це місто багато в чому залежить від того, де ви були до зустрічі з ним. Після Лос-Анджелеса Бостон може здатися дуже діловим і культурно насиченим, після Нью-Йорка – дещо провінційним і старомодним. Але в будь-якому разі він має яскраве та поважне обличчя массачусетського джентльмена.
Між небом і... водою: топ-5 найменших населених островів світу
Кожному з нас іноді хочеться втекти від міської суєти і залягти на дно десь далеко від усіх і всього. І краще нехай це буде там, де можна послухати шепіт хвиль, насолодитися легким бризом і назавжди подружитися з неймовірно гучною тишею, яка заглушає всі тривожні думки ...
Скульптури Ватикану: історія та філософія
«Маленька країна, одначе з великою місією» – саме під таким девізом 11 лютого 1929 Латеранськими угодами між Італією і Святим Престолом Ватикан був визнаний суверенною територією. Цей пакт відчинив двері перед цікавими, які сторіччями обмінювалися плітками про те, «що ж зберігають замки Ватикану?»
Якщо в тебе 10 доларів і ти в Римі
Сьогодні OUTLOOK продовжує одну із своїх найбільш популярних рубрик розповіддю про те, як можна витратити десять вічно зелених і приємних кишені й оку у Вічному місті, в який щорічно стікаються натовпи туристів і який не перестає дивувати кожного щасливця, який побував тут! Повірте, столиці Італії є, чим вас здивувати!
Ми там були: Нью-Йорк, Вашингтон і Маямі
Так склалося, що в Америці дві столиці – офіційна і фактична. Київський контекстний менеджер Богдан Янчев побував в обох і розповів нам про дух цих міст, про їхні пам’ятки і про те, чим вони є в реальності. Гадаєте, Нью-Йорк просякнутий дорогими парфумами, а у Вашингтоні, окрім полежати на травичці біля Білого дому, і робити нічого? Ви помиляєтесь!
Пробере до кісток: найкращі фестивалі мистецтва з криги та снігу
Кригу і сніг з давніх-давен люди використовували для створення різних фігур та об'єктів, і лише в 60-х роках минулого століття ця майстерність оформилася в цілий напрям, ставши частиною ленд-арту! Найбільше зимових шедеврів створюють на спеціалізованих фестивалях, про які ми розповімо нашим читачам.
Таксі по-нью-йоркському
Наступним героєм нашого циклу про міський транспорт-символ стало жовте таксі Нью-Йорка. Без цих яскравих і неймовірно маневрених машин просто неможливо уявити Велике Яблуко, а надто його центр – Мангеттен. Здається, що «шашечок» тут більше, ніж людей.
Ковзкі забави: Найкращі вуличні ковзанки світу
З криги зводять готелі і висікають фонтани з білим вином, роблять самовари і навіть гасові лампи. Фотографи пішли ще далі: призвичаїлись використовувати сухий лід для створення ефекту диму й туману в кадрі. Напередодні свят OUTLOOK підготував для вас добірку про найпопулярніші льодові арени світу.
Гетто світу: «Маленька Італія» Нью-Йорка
Переїжджаючи до нової країни, люди найчастіше селяться поряд з такими ж емігрантами. Це досить зручно: недороге житло, роботу можна знайти прямо на місці, та й мову вчити не обов’язково – довкола всі свої. Так виникають національні гетто. Маленька Італія – один із найбільш мальовничих кварталів Нью-Йорка.
Що вони їдять: кухня Риму
OUTLOOK часто розповідає про кухні народів світу, але, коли йдеться про Італію, писати про країну загалом було б злочином. Кожен з її двадцяти регіонів – це окремий світ зі своїми тонкощами і спеціалітетами. І нехай звання гастрономічної столиці Італії носить Болонья, її офіційній столиці Риму теж є чим похизуватися.
Ми там були: Прага
Прага… Вона, романтична і декадансна, сумна і весела, піднесена і духовна, відбивається у помахах крил відгодованих чайок на Карловому мосту, в дзеркальних калюжах Влтави… Такої думки креативний копірайтер Маша Гольдман, котра якось провела там кілька днів.
Усе велике починається з малого: Арт-проекти ентузіастів
Багато місць, відомих сьогодні на весь світ, було створено купкою ентузіастів без грошей і сторонньої допомоги. Ці люди жили ідеями і робили все, щоб втілити їх у реальність. Офіційною датою появи стріт-арту вважається 1942 рік, розпал Другої світової війни. Саме тоді один креативний працівник детройтської фабрики на прізвище Кілрой почав писати фразу «Kilroy was here»
Кордони не перешкода: найбільш відомі анклави світу
Сьогодні OUTLOOK подорожує по найцікавішим з точки зору географії та адміністративного управління містам і країнам, які є анклавами, повністю розташовуючись на територіях інших держав.
Каньйони: Глибокі й довгі
Коли як не заказ підкорювати вершини, долати моря і дертись по скелях? Найчастіше люди докладають величезних зусиль, аби все життя насолоджуватися комфортом. Однак іноді наша душа вимагає романтики, тому OUTLOOK розповість вам про сім неповторних каньйонів.
Пляжі й античність – римське передмістя Остія
Стародавній, сповнений красот і пам’яток Рим щороку приваблює понад 30 мільйонів туристів. Побачити на власні очі Колізей, сунути руку у Вуста істини і кинути монетку у фонтан Треві – мрія будь-якого мандрівника. Але мало кому відомо, що лише в 30 кілометрах від столиці є не менш приваблива і поки що не окупована туристами Остія...
Музеї, що лікують
«Мені, будь ласка, еліксир від головного болю, настоянку на корені мандрагори, пігулки від серця і трохи морфіну…» – приблизно так зверталися до аптекарів пацієнти кілька століть тому. А ті готували різноманітні бовтанки і суміші у фармакологічних лабораторіях, які знаходилися прямо в сусідніх кімнатах.
Закрыть
Outlook facebook page