RU  UK  EN
Статьи  >  Відвідай  >  Оттава is the capital of...

Оттава is the capital of...

Канада - не тільки дуже красива і мальовнича країна, а й ще і одна з найбільш розвинених в економічному плані держав планети. Оскільки багато тамтешніх міста на слуху, іноземці часто плутаються: яке ж місто все-таки столиця? Торонто? Ванкувер? Або, може, Монреаль? OUTLOOK знає не тільки відповідь на це питання, але і набагато більше, тому розповідає про те, чим живе Оттава, столиця Канади.

Історики сходяться на думці, що Оттава, розташована на північному березі однойменної річки, по якій проходить кордон між найважливішими канадськими провінціями Онтаріо і Квебек, стала в середині 19 століття компромісною столицею. А все тому, що саме ця територія була рівновіддаленою як від англомовної Канади, так і від франкомовній. Тому, для того щоб вся країна розвивалася рівномірно, було вирішено створити саме тут географічно зручний всім адміністративний центр, свого роду управлінське серце. І навіть сьогодні, після подорожі канадськими мегаполісами з їх хмарочосами, підземними містами і зашквальною урбаністикою, потрапляючи в Оттаву, трохи видихаєте і відчуваєш, що тут вільніше дихається, мало не як десь на периферії. Хоча багато в чому це оманливе враження, так як столиця - це дуже велике і високорозвинуте місто з мільйонним населенням. Швидше за все, причина цієї помилкової провінційності в кілька більш розміреному способі життя і величезним водних просторах на околицях - тут і річка, і озеро, і знаменитий канал Рідо. Додамо сюди ще сімдесят міських парків, відсутність пробок на дорогах, приємну розміреність і отримаємо ідеальне місто 21 століття - технологічний і при цьому воне потопає в зелені і свіжості.Фото tureks.ru

Оттава - лідер за рівнем життя навіть серед багатих канадських міст, і досягається це аж ніяк не тим фактором, що вона столиця і сюди стікаються всі грошові потоки. Канадська децентралізація - це те, що вивчають в університетах. Головне місто живе добре не тому, що головне, а тому, що є мозковим центром держави і вміє себе забезпечувати. Практично третина тутешніх жителів - люди з вищою освітою, тому Оттава не відчуває нестачі в інтелекті і креативності. Стартапи, високі технології, розвинене виробництво, міжнародні проекти - все це найважливіші статті бюджету. Завдяки всьому цьому середня сім'я в Оттаві заробляє приблизно 90 тисяч доларів на рік, що чимало навіть для міста з вельми високими цінами на все.

Дивіться також: Канберра is the capital of...

Найбільшим роботодавцем тут є держава - федеральний уряд охоче залучає на роботу не тільки досвідчених співробітників, але і молодь, тому місцеві соціальні установи надзвичайно сучасні, підлаштовуються під потреби і не відстають від передових тенденцій, скоріше, самі їх і задають. Крім добре оплачуваної роботи на державу, Оттава пропонує своїм жителям робочі місця в місцевій лікарні, університеті і приватних корпораціях, серед яких особливо виділяються транспортний гігант OC Transpo і телекомунікаційний гігант Bell Canada.Фото fairmontmoments.com

Що ще цікаво і незвично - велике значення для муніципалітету має і сільське господарство. Більш того, це місто - єдина в світі столиця, в центрі якої є діюча ферма - центральна експериментальна. Відносно сприятливий у порівнянні з іншими частинами країни клімат і збережені людиною природні умови дозволяють місцевим займатися ще й фермерством в мегаполісі, який вже понад двадцять років називають «північною Кремнієвої долиною», оскільки тут з'явилися важливі гравці IT-сектора, які наймають фахівців з усього світу. Багато в чому саме через це населення міста візуально дуже помолодшало - сьогодні, гуляючи по Оттаві, здається, що це місто молоді. Прямо зараз компанії, що займаються високими технологіями, з точки зору створення робочих місць впевнено замінюють торгові фірми, хоча «купи-продай» історично мало велике значення для міста.Фото les-suites.com

Оттава, яка в цьому році відзначає свій 150-річний ювілей, в наші дні, безумовно, є одним з найбільш передових і зручних для життя міст планети, впевнено дивиться в майбутнє. Вона приваблива і для туризму, адже, незважаючи на відносно молодий вік, тут легко можна провести і тиждень, кожен день знаходячи щось цікаве. Крім величних парків, барвистих річкових берегів і вражаючого каналу Рідо, столиця Канади може запропонувати своїм гостям пам'ятники архітектури, де змішуються британські та французькі традиції, арт-об'єкти, шопінг-моли, сучасні музеї і фантастичні ресторани з еко-продуктами (не забуваємо про сільське господарстві). Тутешні жителі беруть активну участь у життєдіяльності міста, тому щорічно тут проходять все нові фестивалі, заходи, внаслідок чого в Оттаву приїжджає все більше і більше мандрівників, щоб не тільки відпочити від Торонто і Монреаля, а й просто побачити іншу Канаду, трохи більше "канадську".

Головне фото tonkosti.ru

Вам это будет интересно:
Між небом і... водою: топ-5 найменших населених островів світу
Кожному з нас іноді хочеться втекти від міської суєти і залягти на дно десь далеко від усіх і всього. І краще нехай це буде там, де можна послухати шепіт хвиль, насолодитися легким бризом і назавжди подружитися з неймовірно гучною тишею, яка заглушає всі тривожні думки ...
Пробере до кісток: найкращі фестивалі мистецтва з криги та снігу
Кригу і сніг з давніх-давен люди використовували для створення різних фігур та об'єктів, і лише в 60-х роках минулого століття ця майстерність оформилася в цілий напрям, ставши частиною ленд-арту! Найбільше зимових шедеврів створюють на спеціалізованих фестивалях, про які ми розповімо нашим читачам.
Снігова королева позаздрила б. Кращі льодові готелі світу
Замість підлоги з підігрівом – ковзанка. Як альтернатива махровому халату – шапка-вушанка і пуховик. Відпочити у стилі «Північний полюс» пропонують еко-готелі та кафе в Канаді, Румунії і навіть спекотному Дубаї...Єкзотичними можуть бути готелі не тільки біля окену та тропічних пальм.
Ескімоські іглу. Що нам варто із снігу дім збудувати!
Крихітка-син до батька прийшов і пропонує втекти від мами і бабусі на Північний полюс? Тільки не треба трагічних промов про люті морози, суцільну темряву полярної ночі і голодних білих ведмедів! Змовницьки підморгніть сміливцю й запропонуйте справжню чоловічу справу – навчитися будувати іглу для ночівлі в краю вічної мерзлоти під час зимових канікул.
Засніжені вершини. Найкращі зимові курорти
З настанням холодних сезонів важливо не тільки кутатися у светри з оленями, пити какао і в черговий раз переглядати різдвяні комедії. Спорт ще ніхто не скасовував, тому Outlook розповідає про п’ять чудових гірськолижних курортів, де можна добряче збадьоритися і вилізти із зимової сплячки.
Ковзкі забави: Найкращі вуличні ковзанки світу
З криги зводять готелі і висікають фонтани з білим вином, роблять самовари і навіть гасові лампи. Фотографи пішли ще далі: призвичаїлись використовувати сухий лід для створення ефекту диму й туману в кадрі. Напередодні свят OUTLOOK підготував для вас добірку про найпопулярніші льодові арени світу.
Каїр is the capital of…
Курорти формату All Inclusive, піраміди і мумії – ось, либонь, і все, що спадає на думку, коли говориш про Єгипет. А тим часом це одна з найдавніших держав світу, а його столиця Каїр - не просто найбільше місто Близького Сходу й Африки з населенням у 19 мільйонів людей, це мегаполіс, котрий об’єднує в собі стародавні історичні пам’ятки і скляні хмарочоси, сміттєві звалища і дорогі магазини, незліченні багатства і кричущу бідність.
На ходу. Вулична їжа в різних країнах світу. Частина 2
Ви, бува, не зголодніли? Ну й чудово, адже ми продовжуємо нашу розповідь про найпопулярнішу вуличну їжу з усього світу. Налітай, поки гаряче! Почнемо з південно-азійської країни Сінгапур - багаті на вітаміни і мінерали морепродукти займають ключове місце в раціоні жителів ...
Озера, що змінюють уявлення про силу природи
Коли згадуєш слово «озеро», в голові з’являється перший-ліпший образ тихої затишної водойми, яку з усіх боків обіймають порослі травою береги. OUTLOOK зробив добірку найбільш вражаючих озер, котрі змінять ваше уявлення про це творіння природи. Кожному з них є чим дивувати, хай то нетиповий колір води чи лячна здатність умертвляти живі організми.
Тбілісі is the capital of ...
Кожне місто у світі має власне впізнаване обличчя, котре закарбовується у пам’яті мандрівників. Обличчя Тбілісі з часом дорослішає і кращає, набуває благородних європейських рис, при цьому не втрачаючи колоритних чортиків в очах…
Канадські хмарочоси: не тільки вгору, але і вниз
Навряд чи знайдеться така людина, котра б не скасувала свою зустріч чи прогулянку, побачивши не найкращу погоду за вікном, оскільки вдягатися, утеплятися, чекати на холоді транспорт – це цілий атракціон, і взагалі краще закутатися у плед і почитати книжку.
Історія однієї вулиці: Янг-Стріт
Люди, котрі вперше приїхали до Торонто, мають всі шанси попастися на вудочку місцевих сюрпризів. Наприклад, вам можуть запропонувати: «Чи не бажаєте доїхати до пункту призначення через вулицю Янг-Стріт?» А коли ви погодитесь на цю авантюру, вас перепитають: «Ви що, зібрались проїхати по всій вулиці?» І коли зніяковілий мандрівник вникне в деталі...
Бриджтаун is the capital of...
Помпезний міст, невеличкий місток чи проста дерев’яна кладочка завжди є символом чогось, що об’єднує. Ось і місто-міст Бриджтаун, столиця Барбадосу, яке отримало свою назву завдяки двом мостам, що пролягають через затоку Карлайл, об’єднує собою і в собі багато різноманітного, протилежного і, на перший погляд, непоєднуваного.
Символ Канади - Кленовий сироп. Що це таке і з чим його їдять?
Поряд з фаст-фудом, колою і пластівцями з молоком, продуктом, про який нав’язливо згадують мало не в кожному американському фільмі, є кленовий сироп. Ним «приправляють» млинці, оладки, кекси, тости... Загалом, все, що зроблено з борошна. На прилавки ж європейських супермаркетів він потрапив зовсім недавно, одразу загнавши в глухий кут покупців, які прагнуть скуштувати недоступні раніше страви з медово-деревним смаком, але не знають, як їх приготувати.
Канада: особливий колорит молодого урбана
Кажуть, головна пам’ятка Канади – її природа. Але природа – це зовсім не досягнення країни, а ось те, що її жителі побудували, звели і спорудили – відображення національного менталітету. Тому хочеться поговорити про найкращі урбаністичні місця Канади.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Протягом березня акредитовані в Україні посольства брали активну участь у культурному та соціальному житті, адаптованому під сучасні реалії. Тож пропонуємо вашій увазі їх добірку.
Ісламабад is the capital of…
Попри промовисту назву Ісламабад, мабуть, найбільш світське, космополітичне та вестернізоване місто мусульманського Пакистану, котре є ще й столицею цієї держави. І хоча Ісламабад важко зарахувати до щасливчиків, оскільки важливі стратегічні дороги завжди були в стороні, йому є чим вас здивувати. Чим і як він живе - далі в OUTLOOK.
Дім, який побудував…
«Халабуди» на деревах, землянки, схованки – що ми тільки не будували в дитинстві. На жаль, коли дорослішаєш, фантазія втрачається, і більшість із нас тепер живе в незручних сірих «коробках». Однак є люди, які самостійно створили житло своєї мрії.
А ви знали...?
Остання наша добірка новин у цьому році охоплює чарівні місця нашої планети, рукотворні шедеври, зроблені людьми,  самих таких великих людей, а також  нагадування, що допомога один одному - запорука щастя. 
Ашхабад is the capital of…
Розташований у південно-західній частині сучасного Туркменістану Ашгабат і його околиці – здавна дуже важлива для Середньої Азії торгова зона, котра остаточно оформилась у місто-фортецю наприкінці XIX століття. Назва теперішньої столиці має персидське походження і означає «місто кохання».
Закрыть
Outlook facebook page