RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Experience: Григорій Решетник

Experience: Григорій Решетник

Автор: 04.07.2017 | experience
Прокидаючись вранці і вмикаючи телевізор, наш будинок наповнюється позитивом, енергією і завзятим сміхом тих, хто по той бік екрану займається тим, щоб кожен наш день був легшим і веселішим. Часом глядачеві здається, що світ телебачення - це суцільне свято і фестиваль, але дуже часто за нашим хорошим настроєм та безтурботним днем стоїть кропітка і часом занадто відповідальна робота ... Сьогодні історією свого успіху з нашими читачами ділиться телеведучий Григорій Решетник.

Прокидатися вранці мене мотивують мої діти. Щоранку старший син Ваня розповідає, як планує провести свій день. Вони мотивують мене і заряджають своїм позитивом на весь день. Спасибі їм величезне за те, що у мене два таких прекрасних будильника.

Сподіваюся, моє найбільше досягнення ще попереду. Я досить амбітна молода людина. Думаю, що завжди чогось прагнутиму. Постійно ставлю нові цілі, будую плани. І втілюю їх у життя. Причому іноді сам процес цікавіший за результат. Важливо не забувати жити, отримувати задоволення. Це і є успіх. Ніколи не варто казати собі: «Я досягнув максимуму, пора зупинитися». Треба боятися цієї вершини, але водночас прагнути до неї. До провалів намагаюся ставитися спокійно. Колись я програв близько 15 кастингів. Іноді мені навіть радили змінити професію. Але це не збивало мене зі шляху. Довіряв своєму чуттю і професіоналізму, багато працював над собою. З кожною поразкою ставав дедалі впевненішим та успішнішим. І врешті-решт одержав запрошення у проекти, які зробили мене затребуваним і популярним. Без провалів не буває удач.

Десять років тому порадив би собі бути більш упевненим. Тоді, вступивши до університету на спеціальність «Диктор і ведучий телепрограм», не був певен, що це моя професія. Коли спілкуюся зі студентами на майстер-класах, намагаюся донести до них, що життя прекрасне, світ цікавий. Потрібно вірити у свої сили і любити себе. Замолоду мені цього бракувало, я фокусувався на своїх комплексах, переживав через невдачі. П'ять років тому я б дав собі пораду працювати ще більше та інтенсивніше. Розвиватися в різних напрямах. Я маю режисерські та продюсерські задатки – це мені цікаво, варто було приділити цьому більше уваги. Рік тому рекомендував би захопитися чимось, знайти своє хобі. Зараз такими є мої майстер-класи, тренінги. Люблю ділитися своїм досвідом і знаннями з людьми, які хочуть розвиватися.

Моя робота – це та справа, яку я просто обожнюю. Так, вона складна, але неймовірно захоплива. Завжди намагаюся знаходити більше плюсів, ніж мінусів. Дуже радий, що в мене така приємна професія, яка дає можливість спілкуватися з цікавими особистостями, реалізовувати свій потенціал, отримувати фідбек, чути слова захоплення, усвідомлювати, що ти робиш світ кращим.

Мені пощастило, я йшов до свого успіху доволі плавно і поступово. І слава Богу. Знаю людей, на яких популярність звалюється блискавично і просто збиває їх з ніг. Вони не контролюють себе, ламають долі, розлучаються з коханими людьми, сваряться з друзями. Це відчуття потрібно вміти контролювати. Популярністю, безумовно, варто насолоджуватися, радіти їй, не бути скромним, але завжди відчувати землю під ногами.

Я багато цікавлюся телебаченням. Вважаю, якщо людина присвятила себе якійсь справі, вона має бути повністю віддана своїй професії. Дивлюся багато телепрограм, знаю ведучих. Найголовніша помилка –- невпевненість у собі, брак органічності. Буває, що початківці намагаються наслідувати більш іменитих колег. Засмучує непрофесіоналізм. Знаєте, ось коли занадто рано людина потрапила на телебачення. Ми свого часу роками бились за те, щоб опинитися в ефірі – телеканалів і програм було не так багато. Зараз, коли сила-силенна теле- та інтернет-ресурсів, легко потрапити на екран, однак не всі охочі реально готові до цього.

Мрію досконало вивчити англійську. Мені хотілося б легко спілкуватися з міжнародними партнерами, колегами. Іноді надходять пропозиції, пов'язані з англійською мовою, і доводиться їх відсікати. Багато разів брався за цю справу, проходив курси. Але через лінь і розслабленість або, навпаки, завантаженість на роботі, не доводив справу до кінця. Зараз у пошуку викладача. Регулярно займаюся спортом, щоб мати належний вигляд. Працюю над технікою мови. Загалом ніколи не припиняю вдосконалюватися.

Мене завжди надихає родина, батьки. Не хочу бути слабким, знаходжу в собі сили аналізувати ситуації і рухатися далі. Не накручую себе, не заганяю в депресії. Вдячний долі за те, що маю надійний тил. Спасибі моїй коханій дружині, рідним, дітям, які завжди вірять у тата. Це мене окрилює, заради них я готовий на будь-які звершення.

Кожна людина боїться публічних виступів. І на своїх майстер-класах я приділяю особливу увагу способам подолання переживань перед виходом на сцену. Тут, як то кажуть, клин клином вибивають. Щоб не хвилюватися, потрібно регулярно практикуватися в цьому. Звикати до аудиторії, атмосфери. З кожним разом ви будете нервуватися дедалі менше. Особисто я покладаюся на свій досвід і професіоналізм. Моє спілкування з публікою стає щоразу більш спокійно-пізнавальним. Отримую задоволення, виступаючи перед різними аудиторіями. У перші хвилини кожна людина на сцені відчуває страх. Але, якщо вона добре готувалася і знає, про що говоритиме, за мить хвилювання зникає. Ви завжди будете органічні, якщо матимете впевненість у собі і своїх діях. Не бійтеся робити перший крок. Запевняю вас, з кожною спробою ви будете досконалішими і більш професійними.

Я завжди був вельми творчою людиною. Любив сцену, виступи, концерти, часто брав участь у всіляких шкільних постановках. Закінчив театральну студію, грав у театрі, навчаючись в університеті. Мріяв, що колись-таки буду публічною людиною і виступи на сцені стануть моєю роботою. Шалено радий, що мрія здійснилася. У телебачення закохався школярем, тоді саме з'явилися перші комерційні телеканали. Українські телевізійники стали закуповувати американські та європейські формати, адаптувати їх під наші стандарти. Це було справжнім дивом. Нічого більш захопливого і цікавого, здавалося, не існувало. Телебачення як наркотик – затягує. Дуже складно «вистрибнути» з цієї гарної залежності.

Займаюся спортом, щоб бути в добрій формі. Читаю книжки вголос, щоби прислухатися до своєї вимови, голосу, дикції. Регулярно ходжу на різні кастинги. Це як тренінг, іспит для творчої людини, де тобі ставлять різні завдання і дивляться, як ти з ними справляєшся. Загалом я завжди досить критично до себе ставлюся. Постійно аналізую свою творчу діяльність, питаю думки у професіоналів. Не боюся конструктивної та відвертої критики.

Вважаю, якщо людина займається якоюсь справою, то має бути в неї закохана. Я закоханий в телебачення і дивлюся безліч програм: українських та іноземних. Цікавлюся новими тенденціями, форматами. Дивлюся на роботу інших телеведучих, щось черпаю для себе. На жаль, нині на українському телеринку не надто багато нових проектів. Але я вірю, що цей період мине, і ми побачимо новий прорив українського ТБ. Буду радий стати причетним до цього злету.

Так, я вважаю себе успішним. Мені пощастило працювати в найбільш рейтингових проектах країни. Наші програми дивляться мільйони людей. При цьому хвороби зоряного характеру мене обійшли стороною. Завжди усвідомлюю, що треба спокійно ставитися до своєї популярності та успіху. Гарна кар'єра – це кар'єра, яка постійно перебуває в динаміці, прогресі. Навіть якщо ви рухається не семимильними кроками, а плавно й поступово. Найгірше, коли настає стан застою і стабільності. Це дзвіночок, що кар'єра заходить у глухий кут.

На моє глибоке переконання, в сучасному світі, де є безліч інформаційних ресурсів, кожен може спробувати себе в цій сфері. Вести власну програму, блог у соціальних мережах. Але, щоб досягти успіху, слід невпинно працювати над собою. Приділяти увагу акторській майстерності, ораторському мистецтву, працювати з голосом, дикцією. Слід відвідувати всілякі курси, здобувати освіту. Сучасний телеведучий – це різнобічна особистість, яка цікавиться багатьма сферами життя, може аргументувати і відстояти власну точку зору. Одне слово, це особистість, до якої тягнуться, прислухаються, чия думка цікава людям.

Завжди намагаюся контролювати свої емоції і внутрішні переживання, не зриватися на інших. Зайва емоційність свідчить про твою слабкість і непрофесійність. Бувають різні ситуації і моменти. Якщо я неправий, завжди перепрошую, роблю висновки і намагаюся не потрапляти в подібні історії.

Так чи інакше, перед ефіром або виступом хвилювання є завжди. За телеведучим стоїть робота величезної команди. Це велика відповідальність – не підвести людей, які здолали неабиякий шлях. З часом і досвідом переживань, звісно, стає менше. Зазвичай хвилювання триває всього кілька хвилин. Справжній професіонал мусить уміти опановувати власні емоції і приємно дивувати своєю роботою.

Мені здається, я можу впоратися з будь-якою професією, якщо вона мені цікава. У дитинстві я дуже захоплювався великими машинами, сільськогосподарською технікою: тракторами, комбайнами. Я міг задивлятися на них годинами. Мріяв стати далекобійником або фермером. Напевно, ця пристрасть генетично передалася моєму старшому синочкові Вані. Він теж любить гратися з машинками, має цілу колекцію тракторів і самоскидів. Десь у глибині душі мене приваблює хірургія. Мені здається, лікарі можуть творити дива, але разом з тим на них лежить колосальна відповідальність за життя і здоров'я інших людей.

Намагаюсь розвиватися в різних напрямах творчої діяльності. Проводжу майстер-класи з ораторської майстерності, ділюся знаннями, досвідом. Деякі проекти я веду як продюсер, доводилося працювати і режисером на майданчику. Іноді я режисирую сценки для своїх учнів. У роботі телеведучого теж мрію про нові вершини. Хочу вести масштабні, масові проекти, корисні суспільству. Люблю свою професію.

Бажаю всім професійного зростання, балансу між сім'єю і кар'єрою. І удачі! Будьте найкращими!

Вам это будет интересно:
Experience: Усама Кафа
OUTLOOK продовжує свою рубрику Experience, де наші читачі можуть дізнатись про кар'єрні секрети й отримати бізнес-поради від сучасних ТОП-менеджерів. Цього разу наш співрозмовник – бізнесмен, ресторатор і засновник food-мережі «L'KAFA Group»! Про те, як місце для зустрічей з друзями переросло в ресторан, що найважливіше в підборі персоналу і чим корисна критика, нам розповів Усама Кафа.
Expirience: Ігор Назаров
За сприяння Європейської Бізнес Асоціації та її проекту «Hopes and Fears» THEOUTLOOK.COM.UA продовжує серію матеріалів «EXPERIENCE», з якої ви дізнаєтеся секрети кар'єрного успіху від топових управлінців сучасного бізнесу. Своєю історією з представниками компаній, що є членами Європейської Бізнес Асоціації, і нашими читачами поділився директор компанії Brown-Forman Ukraine Ігор Назаров. До портфеля українського представництва компанії входять такі добре відомі бренди преміального алкоголю, як " Jack Daniel’s ", "Finlandia" та "El Jimador".
Experience: Ірина Данилевська
Напередодні 36-ої сесії Ukrainian Fashion Week THEOUTLOOK.COM.UA продовжує серію матеріалів «Experience», з якої ви дізнаєтеся секрети кар'єрного успіху від топових менеджерів сучасності та актуальні факти про розвиток їхньої сфери діяльності. Сьогодні спеціально для вас представляємо ще одного професіонала – засновника UFW Ірину Данилевську.
Experience: Петро Чернишов
THEOUTLOOK.COM.UA за підтримки Європейської Бізнес Асоціації та її проекту «Hopes and Fears» продовжує серію матеріалів «EXPERIENCE», з якої ви дізнаєтеся секрети кар'єрного успіху від топових менеджерів сучасності.
Experience: Володимир Лавренчук
THEOUTLOOK.COM.UA за підтримки Європейської Бізнес Асоціації та її проекту "Hopes and Fears" розпочинає нову серію матеріалів «EXPERIENCE», з якої ви дізнаєтеся секрети кар'єрного успіху від топових менеджерів сучасності.
Закрыть
Outlook facebook page