RU  UK  EN
Статьи  >  Всесвітній день охорони навколишнього середовища

Всесвітній день охорони навколишнього середовища

5 червня, згідно з постановою Генеральної асамблеї ООН відзначається міжнародний день охорони навколишнього середовища.

я дата була заснована в 1972 році під час Стокгольмської конференції. Вона покликана привернути увагу людства до проблем екології.

Цього дня також було прийнято декларацію, що містить 26 принципів, якими повинні керуватися всі держави у своїй діяльності. Кожен з принципів спрямований на охорону природи і раціональне використання її ресурсів. У декларації вперше було проголошено, що охорона та оздоровлення навколишнього середовища для нинішніх і майбутніх поколінь є першорядним завданням людства.

Всесвітній день навколишнього середовища супроводжується барвистими видовищами: вуличними мітингами, парадами велосипедистів, "зеленими" концертами, конкурсами творів і плакатів у школах, посадкою дерев, а також кампанією з регенерації відходів і прибирання території.

Вам это будет интересно:
Всесвітній день черепахи
23 травня за ініціативою Американського товариства порятунку черепах відзначається Всесвітній день, присвячений цій тварині, що символізує мудрість і довголіття.
День проліска в Англії
19 квітня в Великобританії зустрічають перше весняне свято День проліска.
Міжнародний день ромів
Сьогодні роми всього світу святкують своє національне свято - День циган.
Всесвітній день вечірок
Всесвітній день вечірок відзначається щорічно 3 квітня як синхронізоване глобальне масове святкування, присвячене поліпшенню світу і активного створення бажаної реальності.
У Японії свято цвітіння сакури Ханами
«Ханами» перекладається c японської як «милування квітами». Це - національна традиція. Навесні, коли зацвітає сакура, майже все населення Японії спрямовуються в парки, щоб насолодитися цим приголомшливим за красою видовищем.
Міжнародний день полярного ведмедя
Щорічно 27 лютого відзначається інтернаціональний екологічне свято - Міжнародний день полярного ведмедя. Ініціатором цього природного свята виступає організація Polar Bears International (PBI) - міжнародна організація, яка бореться за збереження популяції полярних (білих) ведмедів.
Всесвітній день хіджабу
сесвітній день хіджабу - щорічна кампанія, спрямована на розвиток релігійної толерантності і розуміння. День був заснований в 2013 році жителькою Нью-Йорка Назмі Хан і відзначається щорічно 1 лютого.
ООН назвала кількість мігрантів у світі
Організація об'єднаних націй нарахувала в світі 258 млн мігрантів. Дані були опубліковані у всесвітній день мігрантів.
Вулкан Таранакі в Новій Зеландії отримав права людини
Вулкан Таранакі в Новій Зеландії отримав права людини з ініціативи місцевої влади, як повідомляє The Guardian.
Обрані країни з кращою якістю повітря
Жителі Ірландії та Чехії більше всього завдоволені якістю повітря у власних країнах.
Визначено кращих знавців англійської мови в світі
Жителі Нідералндів визнані кращими знавцями англійської мови серед не-носіїв.
День поминання всіх покійних
Традиційно 2 листопада, слідом за Днем всіх святих, католицька церква відзначає День поминання всіх покійних вірних. На відміну від Дня всіх святих, це, перш за все, поминання померлих рідних і близьких.
Міжнародний день білої тростини
Міжнародне співтовариство позначило на календарях чимало знаменних і пам'ятних дат. У їх числі - Міжнародний день білої тростини. Це - не свято. Це - своєрідний знак біди, що нагадує суспільству про існування поруч людей з обмеженими фізичними можливостями, про допомогу і про солідарність.
Міжнародний день дівчаток
11 жовтня відзначається Міжнародний день дівчаток. Цю дату проголосила Генеральна Асамблея ООН на знак визнання прав дівчаток і унікальних проблем, з якими їм доводиться стикатися у всьому світі. Вперше день дівчаток відзначався в 2012 році і був присвячений актуальній для багатьох країн світу проблемі - дитячим шлюбам.
Всесвітній день психічного здоров'я
Всесвітній день психічного здоров'я відзначається в світі з 1992 року з ініціативи Всесвітньої федерації психічного здоров'я, з метою підвищення інформованості населення щодо проблем психічного здоров'я і способів його зміцнення, а також профілактики і лікування психічних розладів.
Всесвітній день тварин
Міжнародний конгрес прихильників руху на захист природи, що проходив у Флоренції в одна тисяча дев'ятсот тридцять одна році вирішив щорічно відзначати 4 Всесвітній октября день тварин. Це рішення знайшло широку підтримку, і нині таке свято як Всесвітній день тварин відзначають у різних країнах світу щорічно
Всесвітній день житла
Щорічно в перший понеділок жовтня в системі міжнародних днів ООН відзначається Всесвітній день Хабітат (інший варіант назви українською - Всесвітній день житла). Він був заснований Генеральною Асамблеєю ООН в 1985 році і відзначається щороку починаючи з 1986 року.
Всесвітній день моря
Всесвітній день моря - один з міжнародних свят в системі Організації Об'єднаних Націй.
Європейський день мов
Починаючи з 2002 року 26 вересня відзначають Європейський день мов. Цей міжнародний день був проголошений Радою Європи в рамках Європейського року мов і підтриманий Європейським союзом.
Міжнародний день миру
У 1981 році своєю резолюцією 36/67 Генеральна Асамблея ООН проголосила Міжнародний день миру (International Day of Peace) і встановила його святкування на третій вівторок вересня. Заснувавши цей День, Генеральна Асамблея присвятила його відзначенню та зміцненню ідеалів миру як всередині держав і народів, так і між ними.
Закрыть
Outlook facebook page