RU  UK  EN
Статьи  >  Відкрилася Віденська опера

Відкрилася Віденська опера

25 травня 1869 року були відкриті двері однієї з найкрасивіших архітектурних споруд світу – Віденської опери.

vienna-state-operabig1.jpgАвторами проекту тодішнього Імператорського і королівського придворного оперного театру стали архітектори Аугуст Сікард фон Сікардсбург та Едуард ван дер Нулл. На відкритті звучала опера Моцарта «Дон Жуан».

Віденська опера належить до числа володарів найкращої акустики і є однією з найкрасивіших будівель планети. Проте, окрім високих художніх стандартів, цей храм Мельпомени славиться своїми неймовірними інтригами: найвідоміші диригенти світу усі як один йшли звідси зі скандалом, не витримавши натиску віденської преси та вибагливої публіки. Одразу після відкриття нового театру примхливі віденці поставилися до нього з неприязню. Ван дер Нулл не міг стерпіти критики і покінчив із собою, а співавтор цієї роботи, фон Сікардсбург, через кілька місяців помер від серцевого нападу.

Минув час, і сьогодні будівля опери є предметом гордості австрійців. Раз на рік її сцена і паркет перетворюються на елітний танцювальний зал – тут проходить всесвітньовідомий Віденський оперний бал. У присутності президента Австрії більше ста пар дебютантів у довгих вечірніх сукнях і фраках танцюють вальс. Потрапити на цей чарівний захід досить складно – квитки, як правило, розпродані вже восени, і попит на них зростає з року в рік.

Вам это будет интересно:
День визволення Африки
25 травня відзначається День визволення Африки, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН.
Опубліковано перший прототип атласу
20 травня 1570 року було опубліковано перший прототип географічного атласу, розроблений південноірландським картографом Абрахамом Ортеліусом.
У цей день була запатентована газована вода
24 квітня 1833 в США була запатентована газована вода. Її творець - вчений Джозеф Прістлі, який довів процес фотосинтезу і творець звеселяючого газу.
Міжнародний день польоту людини в космос
12 квітня 1961 року Юрій Гагарін здійснив перший орбітальний політ навколо Землі. На честь цієї події у всьому світі святкують Міжнародний день польоту людини в космос.
День нарождення Джозефа Пулітцера
10 квітня - день народження засновника жовтої преси і знаменитої премії в галузі літератури та журналістики Джозефа Пулітцера.
В Бельгії навколо скандального вуличного ліхтаря з’явився будинок
Жителі бельгійського Кербергена як мінімум здивувалися появі на одній з вулиць міста будови, в яку «вріс» вуличний ліхтар.
Гонки автомобілів-ветеранів у Лондоні
У перші вихідні листопада на вулиці Лондона традиційно виїжджають старовинні автомобілі, щоб позмагатися не тільки в швидкості, але і в красі та грації.
Національний день Австрійської республіки
26 жовтня відзначається Національний день Австрійської республіки.
З Києва до Відня можна буде дістатись без пересадок
З 10 грудня австрійська федеральна залізниця запустить потяг, що курсуватиме маршрутом Київ-Відень через Львів та Будапешт.
Святослав Вакарчук прочитає лекції у Стенфордському університеті
Творчу відпустку фронтмен гурту«Океан Ельзи» Святослав Вакарчук проведе в престижному вузі США.
В Києві пройде тиждень австрійського кіно
«Тиждень австрійського кіно» стартує 14 квітня у Києві. Кіноогляд, що у 2016 році відбудеться уже вп’яте, збирає найяскравіші та найбільш резонансні картини останніх років з Австрії.
У Мілані проходить ярмарок вінілових платівок
Після завершення Експо в Мілані в Novegro відбудеться ще одна грандіозна подія: мова йде про пробудження ярмарки, яка протягом довгого часу була меккою для колекціонерів вінілових пластинок - Milano Vinile.
В Інсбруку з'явилися лижні світлофори
Ідея незвичайних світлофорів прийшла після успіху віденських дорожніх установок на тему одностатевої любові, які були введені після конкурсу Євробачення-2015.
Світова спадщина ЮНЕСКО поповнилося п'ятьма об'єктами
У 2015 році в список місць, що охороняються ЮНЕСКО, були внесені нові історично цінні локації.
У Відні відкривається Різдвяний ярмарок
Сьогодні, у столиці Австрії відкривається Різдвяний ярмарок.
Свято святої Сесилії в Мексиці
День святої Сесілії - це щорічне свято мексиканських музикантів - мар'ячі, відомих нині в усьому світі завдяки фільму Роберто Родрігеса «Відчайдушний».
Don't Stop Me Now: Названі пісні, що роблять людей щасливими
Нідерландський вчений Якоб Йола опублікував список пісень, які, на його думку, роблять людину щасливою.
Міжнародний день музики
1 жовтня щороку відзначається Міжнародний день музики. Це свято було засновано в 1975 році за рішенням ЮНЕСКО, вважається, що одним з ініціаторів створення подібного свята виступив композитор Дмитро Шостакович.
Австрійські дизайнери створили мобільний острів
Австрійська компанія Migaloo Private Submarines, яка спеціалізується на виробництві яхт, представила проект приватного плавучого острова.
Творіння Гауді стане музеєм
Барвистий будинок Вісенс в Барселоні в 2016 році стане музеєм.
Закрыть
Outlook facebook page