RU  UK  EN
Статьи  >  Картини Гітлера продали з аукціону за 391 тис. євро

Картини Гітлера продали з аукціону за 391 тис. євро

Аукціонний дім Auktionshaus Weidler в Нюрнберзі продав 14 акварелей, які ймовірно були створені Адольфом Гітлером з 1908 по 1922 рік, повідомляє в понеділок британська телерадіомовна корпорація Бі-бі-сі.

Роботи пішли з молотка за 391 тис. євро (майже $ 450 тис.). Найдорожчим виявився малюнок замка Нойшвайнштайн в Баварії - цю акварель купив інвестор з Китаю за 100 тис. євро.

Аукціонний дім не став розкривати імен покупців, зазначивши лише, що це люди, які цікавляться високим мистецтвом.

Нюрнберзький аукціонний дім вже не вперше виставляє на торги картини Гітлера. Незважаючи на те, що художню цінність робіт експерти оцінюють вкрай низько, за картини нерідко віддають великі суми.

До створення нацистської партії Адольф Гітлер мріяв стати художником. За своє життя він створив близько трьох тисяч творів, основну частину яких складали малюнки олівцем.

Багато в Німеччині критикують Auktionshaus Weidler за продаж твори нацистського лідера. Аукціоністи у відповідь заявляють, що всі претензії слід висувати власникам картин.

Пропаганда нацизму в Німеччині заборонена, однак закон не перешкоджає продажу картин Гітлера, так як вони не містять заборонених символів і не вихваляють нацистську партію та ідеологію.

Вам это будет интересно:
Народився Омар Хайям
18 травня 1048 року народився видатний перський поет, філософ, математик і астролог, а також автор безлічі афоризмів Омар Хайям.
Королева Єлизавета II відзначає 92-річний ювілей
Британській королеві Єлизаветі II, яка знаходиться на троні з 1952 року і є самим довго правлячим британським монархом в історії, 21 квітня виповнюється 92 роки.
Міжнародний день польоту людини в космос
12 квітня 1961 року Юрій Гагарін здійснив перший орбітальний політ навколо Землі. На честь цієї події у всьому світі святкують Міжнародний день польоту людини в космос.
День нарождення Джозефа Пулітцера
10 квітня - день народження засновника жовтої преси і знаменитої премії в галузі літератури та журналістики Джозефа Пулітцера.
У Римі пройде карнавал
Карнавал пройде не тільки в Венеції, але і в інших містах Італії, в тому числі і в столиці.
Національна галерея Праги буде працювати безкоштовно в ці вихідні
Цими вихідними, 3-го і 4-го лютого, Національна галерея в Празі буде працювати безкоштовно в усіх п'яти будинках музею. Все це в честь 222-ї річниці з часу заснування галереї.
Оголошено програму Венеціанського карнавалу
Дія розгортатиметься не тільки на воді, але і в повітрі. Церемонія відкриття відбудеться 28 січня двічі: о 18.00 з повтором о 20.00 на каналі Каннареджо.
Повний каталог картин Далі опублікували в Інтернеті
Фонд Гала-Сальвадор Далі опублікував на сайті останній, п'ятий розділ каталогу картин видатного художника.
У Києві відкривається виставка німецького художника Маркуса Нідена
14 листопада відбудеться відкриття виставки «Мій український щоденник: малюнки та скульптури Маркуса Нідена».
Святослав Вакарчук прочитає лекції у Стенфордському університеті
Творчу відпустку фронтмен гурту«Океан Ельзи» Святослав Вакарчук проведе в престижному вузі США.
У Києві представляють унікальні роботи величних художників з особистими автографами
З 20 вересня в Києві відкривається ексклюзивна виставка, в рамках якої будуть представлені об'єкти тиражного мистецтва, що являють собою відбиток на папері або металі з друкарської форми.
День короля в Нідерландах
26 квітня в Нідерладни вперше відзначать День короля.
Мистецтвознавці перевірять горища Франції на предмет шедеврів
На горищі будинку на півдні Франції виявили полотно, яке можливо належить пензлю італійського художника Караваджо і оцінюється в 135 млн доларів. Через кілька днів після знахідки провідний мистецтвознавець Мікаель Санто закликав місцевих жителів поритися на своїх горищах в пошуках ще однієї картини художника, яка могла стати виграшем у лотереї XVII-го століття і пізніше зникла.
У Неаполі врятована єдина в Італії робота Бенксі
Робота Бенксі "Мадонна з рушницею" врятована, завдяки скляній вітрині. Як пише портал "Італія по-русски", це єдине творіння самого знаменитого вуличного художника в Італії.
Вчені встановили особу Бенксі
Вчені з Лондонського університету королеви Марії встановили особу вуличного художника, який ховається під псевдонімом Бенксі, пише The Independent Художника насправді звуть Робін Ганнінг, розповів один з дослідників. Він навчався в одній з державних шкіл Брістоля.
У Швейцарії відкриють музей Чарлі Чапліна
Засновники повідомили, що, нарешті, після 15 років планування, цієї весни буде відкрито музей Чарлі Чапліна. Дата відкриття - 17 квітня.
Фотограф з Ірландії продав світлину картоплі за $ 1 млн
47-річний Кевін Ебоші, який знімав свого часу Джонні Деппа і Стівена Спілберга, зробив свою історичну фотографію нічим не примітного овоча в 2010 році.
Серфер з Нової Зеландії врятував принца Данії
В австралійському місті Голд-Кост серфінгіст з Нової Зеландії Нік Малкольм врятував життя спадкоємцю принцу Данії Крістіану. Інцидент стався в австралійському штаті Квінсленд під час відпочинку королівської сім'ї на пляжі Мермейд у четвер, 17 грудня, повідомляє 7 news.
Названі самі приголомшливі театри світу
Експерти американського порталу Thrillist визначили 15 світових театрів, які дивують своєю архітектурою.
Каплиця Королівського коледжу засяяла яскравими світловими орнаментами
Цифровий художник Мігель Шевальє прикрасив каплицю Королівського коледжу в Кембриджі неймовірними вітражами і переливами.
Закрыть
Outlook facebook page