RU  UK  EN
Статьи  >  З фонду по боротьбі з Ебола вкрали мільйони доларів

З фонду по боротьбі з Ебола вкрали мільйони доларів

Автор: 18.02.2015 | наука, суспільство
Комісія з боротьби з корупцією в Сьєрра-Леоне виявила розкрадання з Національного фонду по боротьбі з епідемією Ебола, куди з усього світу стікалися кошти для локалізації поширення цього смертельного вірусу.

Минулого тижня міжнародна аудиторська перевірка виявила зникнення близько 14 млн доларів з рахунків фонду, повідомляє AFP.

У цьому злочині підозрюються 40 осіб. Серед них є чиновники міністерства охорони здоров'я Сьєрра-Леоне, Національного центру з боротьби з Ебола, а також бізнесмени та голови місцевих рад.

Глава антикорупційної комісії Джозеф Камара заявив, що це лише вершина айсберга і незабаром список буде розширено.

За офіційними даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, Ебола в країнах Західної Африки заразилися близько 21 тисяч осіб, загинули більше 8000. Число жертв продовжує зростати.

Вам это будет интересно:
Міжнародний день польоту людини в космос
12 квітня 1961 року Юрій Гагарін здійснив перший орбітальний політ навколо Землі. На честь цієї події у всьому світі святкують Міжнародний день польоту людини в космос.
Міжнародний день ромів
Сьогодні роми всього світу святкують своє національне свято - День циган.
Всесвітній день вечірок
Всесвітній день вечірок відзначається щорічно 3 квітня як синхронізоване глобальне масове святкування, присвячене поліпшенню світу і активного створення бажаної реальності.
Всесвітній день хіджабу
сесвітній день хіджабу - щорічна кампанія, спрямована на розвиток релігійної толерантності і розуміння. День був заснований в 2013 році жителькою Нью-Йорка Назмі Хан і відзначається щорічно 1 лютого.
ООН назвала кількість мігрантів у світі
Організація об'єднаних націй нарахувала в світі 258 млн мігрантів. Дані були опубліковані у всесвітній день мігрантів.
Знайшли останнього казахського єдинорога
Російські вчені виявили добре збережений череп сибірського єдинорога - вимерлого шерстистого ссавця Elasmotherium sibiricum з сімейства носорогових. Вік останків сягає 29 тисяч років. Про це пише видання Science Alert.
У Швеції почали друкувати частини тіла на 3D-принтері
Засновник стартапа Cellink Ерік Гатенхольм показав, що органи людини можна друкувати на спеціальному 3D-принтері.
Визначено кращих знавців англійської мови в світі
Жителі Нідералндів визнані кращими знавцями англійської мови серед не-носіїв.
День поминання всіх покійних
Традиційно 2 листопада, слідом за Днем всіх святих, католицька церква відзначає День поминання всіх покійних вірних. На відміну від Дня всіх святих, це, перш за все, поминання померлих рідних і близьких.
Національний день скам'янілостей в США
У США існує незвичайне свято, присвячене поширенню інформації про наукові та освітні важливості, яку представляють викопні останки. Це свято називається Національний день скам'янілостей, а святкують його в середині жовтня.
Міжнародний день білої тростини
Міжнародне співтовариство позначило на календарях чимало знаменних і пам'ятних дат. У їх числі - Міжнародний день білої тростини. Це - не свято. Це - своєрідний знак біди, що нагадує суспільству про існування поруч людей з обмеженими фізичними можливостями, про допомогу і про солідарність.
Міжнародний день дівчаток
11 жовтня відзначається Міжнародний день дівчаток. Цю дату проголосила Генеральна Асамблея ООН на знак визнання прав дівчаток і унікальних проблем, з якими їм доводиться стикатися у всьому світі. Вперше день дівчаток відзначався в 2012 році і був присвячений актуальній для багатьох країн світу проблемі - дитячим шлюбам.
Всесвітній день психічного здоров'я
Всесвітній день психічного здоров'я відзначається в світі з 1992 року з ініціативи Всесвітньої федерації психічного здоров'я, з метою підвищення інформованості населення щодо проблем психічного здоров'я і способів його зміцнення, а також профілактики і лікування психічних розладів.
Всесвітній день житла
Щорічно в перший понеділок жовтня в системі міжнародних днів ООН відзначається Всесвітній день Хабітат (інший варіант назви українською - Всесвітній день житла). Він був заснований Генеральною Асамблеєю ООН в 1985 році і відзначається щороку починаючи з 1986 року.
Європейський день мов
Починаючи з 2002 року 26 вересня відзначають Європейський день мов. Цей міжнародний день був проголошений Радою Європи в рамках Європейського року мов і підтриманий Європейським союзом.
Міжнародний день миру
У 1981 році своєю резолюцією 36/67 Генеральна Асамблея ООН проголосила Міжнародний день миру (International Day of Peace) і встановила його святкування на третій вівторок вересня. Заснувавши цей День, Генеральна Асамблея присвятила його відзначенню та зміцненню ідеалів миру як всередині держав і народів, так і між ними.
День ДНК
25 квітня 1953 року в британському журналі Nature була опублікована стаття вчених з Кембриджу Френсіса Кріка та Джеймса Уотсона, в якій вони описали своє революційне відкриття - дезоксирибонуклеїнову кислоту, відому як ДНК.
Парламент Швеції зняв заборону на танці в барах і ресторанах
Шведським розважальним закладам відтепер не потрібна спеціальна ліцензія, щоб дозволяти відвідувачам спонтанні танці.
Сліпий петербуржець організував екскурсії з закритими очима
Житель Санкт-Петербурга Олексій Орлов, який втратив зір кілька років тому, організував екскурсії з закритими очима. Про це повідомляє місцевий інформаційний портал «Місто +». Під час прогулянки чоловік вчить туристів орієнтуватися по місту за запахами і звуками. Проект отримав назву «Відчутний Петербург».
Посли різних країн створять сквер миру
9 квітня в Національному ботанічному саду імені Гришка посли іноземних держав приєдняються до Міжнарожної ініціативи "Дерева миру". Окрім дипломатів в акції візьмуть участь активісти 132 міст та селищ України, а також представники 50 країн світу.
Закрыть
Outlook facebook page