RU  UK  EN
Статьи  >  Аргентина успішно запустила перший супутник в космос

Аргентина успішно запустила перший супутник в космос

Автор: 17.10.2014 | космос, Аргентина
ARSAT-1 - перший телекомунікаційний супутник Аргентини, побудований на території Латинської Америки з використанням місцевих технологій, був успішно запущений з космодрому Куру у Французькій Гвіані, повідомляє Associated Press.

На орбіту (висота 36 тисяч кілометрів) ARSAT-1 вивела ракета-носій Європейського космічного агентства «Аріан-5».

Президент Аргентини Крістіна Фернандес зазначила, що після запуску ARSAT-1 її країна увійшла в елітний клуб держав, здатних будувати комунікаційні супутники. Членами цього клубу також є Євросоюз, США, Росія, Індія, Китай, Ізраїль та Японія.

Геостанционарной супутник важить 2973 кілограма. На його виготовлення колективу з 500 вчених знадобилося сім років і 250 мільйонів доларів.

Супутник покликаний надавати послуги інтернету, цифрового телебачення і мобільного зв'язку для населення Аргентини, Чилі, Парагваю і Уругваю протягом найближчих 15 років. Крім того, очікується, що ARSAT-1 поліпшить зв'язок з віддаленими районами південної півкулі (зокрема, з вченими, які працюють на території Антарктиди).

За матеріалами: Lenta.ru

Вам это будет интересно:
Планета Сонячної системи названа на честь Таджикистану
Мала планета Сонячної системи названа на честь Таджикистану. Відповідний сертифікат президент національної академії наук цієї держави Фарход Рахімі вручив президенту країни Емомалі Рахмону під час уроку миру в місті Куляб, приуроченого до Дня знань.
Індійський космічний апарат вперше досяг Марса
Індійські вчені повідомляють, що автоматична міжпланетна станція "Мангаляан" досягла Марса, ставши першим апаратом з Індії, що успішно дістався до червоної планети.
В Аргентині з'явиться новий стадіон імені Папи Франциска
Аргентинський футбольний клуб, за який вболіває папа римський Франциск, заявив, що новий стадіон буде названий на честь понтифіка, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.
В Нікарагуа впав метеорит
В лісах на околиці столиці Нікарагуа міста Манагуа впав метеорит. Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі, посилаючись на заяву міської влади
Фестиваль танго в Буенос - Айресі
Сьогодні в столиці Аргентини стартує найбільший у світі фестиваль танго.
На цьому тижні на Землі можна буде спостерігати метеоритний дощ
Протягом місяця - з кінця липня до кінця серпня - над землею проноситься один з найяскравіших і потужних метеорних потоків - Персеїди. Пік зорепаду очікується в ніч з 12 на 13 серпня.
В Аргентині суд зобов'язав батьків читати дітям Маленького принца
Аргентинський суддя зобов'язав чоловіка і дружину, які подали на розлучення, приходити в суд разом зі своїми дітьми і читати всесвітньо відому повість Антуана де Сент-Екзюпері "Маленький принц", а також іншу літературу про етику та моральність, повідомляє аргентинське видання DyN.
Людина вперше ступила на поверхню Місяця
21 липня 1969 року людина вперше ступила на поверхню Місяця. Цією людиною став Ніл Армстронг, командир американського корабля «Аполлон-11».
Українські вчені вперше вивели наносупутник на орбіту
Молоді вчені з НТУУ «КПІ» створили і вивели на орбіту перший наносупутник «PolyITAN-1», повідомляє прес-служба університету.
День травневої революції в Аргентині
25 травня в Аргентині відзначають одне з найбільших свят – День нації, або День пам’яті травневої революції.
Міжнародний день космосу
21 травня 1998 року американський астронавт Ендрю Томас, перебуваючи на борту російської орбітальної станції «Мир», оголосив цю дату Міжнародним днем космосу.
Свято винахідників в Аргентині
Починаючи з 1986 року в Аргентині щороку 29 вересня відзначають День винахідника.
Закрыть
Outlook facebook page