RU  UK  EN
Статьи  >  Прем'єр Австралії проведе тиждень серед аборигенів

Прем'єр Австралії проведе тиждень серед аборигенів

Автор: 15.09.2014 | політика, Австралія
Прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт протягом тижня буде жити і працювати у віддаленому населеному пункті на Північній території, населеній корінними жителями країни, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Таким чином, Ебботт виконує однe зі своїх обіцянок, даних під час передвиборчої кампанії: проводити один тиждень на рік серед корінного населення Австралії. Прем'єр пояснював, що хоче почути думки і побажання  аборигенів з приводу умов життя в Австралії.

"226 років наш інтерес до аборигенів був в кращому випадку непостійним. Чому б зрештою прем'єр-міністру не присвятити повністю весь свій час корінним жителям, хоча б протягом тижня ", - так Ебботт повідомив про свої плани в традиційному зверненні до парламенту, присвяченому становищу аборигенів у країні.

Прем'єр-міністр протягом тижня буде жити в поселенні аборигенів на півострові Іст Арнем-ленд на півночі країни. При цьому Ебботт зазначив, що в разі будь-яких екстрених подій він може достроково повернутися до Канберри.

На думку Еббота, досі Австралія так і не змогла створити таку політику, яка скоротила б розрив між якістю життя корінного населення континенту та інших його мешканців. За його словами, положення корінних жителів країни залишатиметься "плямою на душі" австралійців.

Як зазначає видання The Washington Post, умови життя аборигенів Австралії знаходяться на рівні країни третього світу. За статистикою, тривалість життя аборигенів в середньому на 10,6 років коротше, ніж у інших громадян країни.


Вам это будет интересно:
День визволення Африки
25 травня відзначається День визволення Африки, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН.
День незалежності Східного Тимору
20 травня азійська держава Східний Тимор відзначає День відновлення незалежності.
Скачки на Кубок Мельбурна
Це найвідоміший захід Австралії. Кінні перегони, відомі як «стрибки, які зупиняють націю», і ставки на яких робить майже кожен австралієць.
День вомбата в Австралії
День вомбата - це неофіційне свято, що відзначається в Австралії щорічно 22 жовтня. Вперше його святкували в 2005 році.
Фестиваль Міжнародних Мистецтв в Мельбурні
Фестиваль в Мельбурні є одним з провідних заходів, присвячених мистецтву в Австралії, що представляють унікальні міжнародні події в області танцю, театру, музики й образотворчого мистецтва протягом 17 днів в жовтні кожного року. Цьогорічне святкування відбувається з 5 по 22 жовтня.
В Австралії туристи заселяються до апартаментів з піску
У місті Голд-Кост розташованому на березі Тихого океану вперше в світі побудований хостел з піску.
У Сингапурі вперше обрано жінку-президента
Сьогодні, 63-річна Халіма Якоб була автоматично визнана президентом без голосування через відсутність інших кандидатів.
Кращий ресторан світу відкрив філію в Австралії
Вечеря в відкритому 26 січня в Сіднеї філії датського ресторану Noma, неодноразово визнаного кращим у світі, обійшовся першим гостям закладу в 485 доларів (без урахування вартості напоїв), повідомляє The Daily Mail.
День народження Королеви в Австралії
9 червня в Австралії відзначають день народження королеви Великобританії Єлизавети ІІ.
День Мабо в Австралії
3 червня аборигени Австралії шанують пам'ять борця за їхні права і національного героя Едді Мабо, який домігся від влади країни визнання, що корінне населення має права на землю на материку.
День заснування Австралії
2 червня в найбільшому штаті Австралії святкують державне свято - День заснування.
109-річний австралієць рік в'язав светри для пінгвінів
Найстаріший австралієць - 109 річний Альфред Дейт - проводить свій час за в'язанням светрів для пінгвінів. Як пише The Telegraph, трикотажні вироби знадобилися Фонду допомоги пінгвінам на острові Філліп.
Австралія вперше візьме участь у «Євробаченні»
Австралія вперше візьме участь у музичному конкурсі «Євробачення», який пройде у Відні з 19 по 23 травня 2015 року.
Фольклорний фестиваль в Вудфорді
Вудфорд - це звичайнісінький містечко, розташоване на північ від Брісбена, за Сонячним Берегом, і примітне тільки красивими сільськими околицями. Однак у будь-якого австралійця, особливо молодше 40 років, слово «Вудфорд» обов'язково викличе асоціації з фольклорним фестивалем, що проходить там щорічно в середині літа (шість днів перед Новим роком).
В Австралії семирічна дівчинка виявила останки динозавра
Амбер Вілсон з Австралії випадково виявила останки вимерлого 100 мільйонів років тому іхтіозавра - далекого "родича" добре знайомих людині дельфінів.
Ділма Руссеф переобрана президентом Бразилії
Президентські вибори в Бразилії завершилися перемогою Ділми Руссефф, яка в другому турі отримала 51% голосів виборців.
Ево Моралес переобраний президентом Болівії
Після опрацювання майже 100% бюлетенів на виборах президента Болівії, що відбулися минулої неділі, лідирує нинішній глава держави Ево Моралес, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.
На Фіджі проходять перші після перевороту вибори
Фіджійци голосують на перших виборах, організованих в країні після військового перевороту 2006 року.
Фестиваль Гра в степу в Австралії
За останні десять років фестиваль «Play on the Plains» («Гра в степу») в Денілікуіне зайняв міцне місце в душах австралійців.
Дональд Туск очолить Європейську раду
Лідери країн-учасниць Євросоюзу обрали главою Європейської ради прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска.
Закрыть
Outlook facebook page