RU  UK  EN
Статьи  >  В Ашхабаді підписали меморандум про створення транспортного коридору Узбекистан-Туркменістан-Іран-Оман

В Ашхабаді підписали меморандум про створення транспортного коридору Узбекистан-Туркменістан-Іран-Оман

У столиці Туркменістану Ашхабаді завершилась Міжнародна конференція з транспорту і транзиту, в рамках якої відбулася чотиристороння зустріч з питання створення транспортного коридору Узбекистан-Туркменістан-Іран-Оман. Про це OUTLOOK повідомили в посольстві Туркменістану в Україні.

В ході зустрічі відбувся обмін думками з низки питань стосовно втілення в життя цього проекту і забезпечення ефективного функціонування нового транспортного коридору.

Програма конференції також включила чотиристоронню зустріч з питання створення транспортного коридору Афганістан-Туркменістан-Азербайджан-Грузія. Реалізація цього проекту, націленого на забезпечення нових можливостей для виходу країн-учасниць та інших держав регіону до світових ринків, одночасно покликана сприяти активізації торгово-економічних зв'язків на Євразійському просторі.

За словами організаторів, даний проект буде також сприяти соціально-економічному відродженню Афганістану, його підключенню до великим регіональним і міжнародним інфраструктурним проектам, таким, як ТРАСЕКА, інтеграції сусідньої країни у світову систему світогосподарських зв'язків.

25 квітня 2011 з ініціативи Президента Туркменістану Гурбангули Бердимухамедова в Ашхабаді було підписано Міжурядову угоду про створення транспортно-транзитного коридору «Середня Азія - Близький Схід». Транспортний коридор пройде по території Ірану і зв'яже країни Центральної Азії з іранськими портами в Перській і Оманській затоках.

Вам это будет интересно:
День незалежності Східного Тимору
20 травня азійська держава Східний Тимор відзначає День відновлення незалежності.
В Ашхабаді відбулася Нарада високого рівня на тему «На шляху до комплексної реалізації Глобальної контртерористичної Стратегії ООН в Центральній Азії»
В місті Ашхабаді відбулася Нарада високого рівня на тему «На шляху до комплексної реалізації Глобальної контртерористичної Стратегії ООН в Центральній Азії», а також була запущена третя фаза спільного проекту на підтримку Спільного плану дій для Центральної Азії (СПД).
День ахалтекінського скакуна в Туркменістані
Сьогодні в Туркменістані відзначають день ахалтекінського скакуна - національної гордості держави.
День незалежності Туркменістану
Головним національним святом Туркменістану є День незалежності. Відзначається він щорічно 27 жовтня в пам'ять про набуття Туркменістаном незалежності від Радянського Союзу в 1991 році.
Збірна Туркменістану утримує лідерство за кількістю завойованих медалей на V Азіаді
На V Азіатських іграх в закритих приміщеннях і з бойових мистецтв пройшли змагання у 12 видах спорту, які принесли Туркменським спортсменам ще 18 медалей, в тому числі 8 найвищого ґатунку. Збірна Туркменістану займає перше місце в загальномедальному заліку, маючи за підсумками змагань, що відбулися в своєму активі 193 нагороди, з яких 77 - золоті, 54 - срібні і 62 - бронзові.
Міжнародний день світлофора
Міжнародний день світлофора відзначається 5 серпня на честь події, що відбулася в 1914 році.
У Києві пройшов іспано-український журналістський форум
У четвер, 4 грудня, в КНУ ім Тараса Шевченка пройшов 4-й іспано-український форум для журналістів, організований посольством Іспанії в Україні.
Всесвітній день пам'яті жертв дорожньо-транспортних аварій
В жовтні 2005 року, згідно з резолюцією Генеральної Асамблеї ООН, третю неділю листопада оголошено Всесвітнім днем пам'яті жертв дорожньо-транспортних аварій.
Керівників метро Москви зобов'язали їздити у підземці
Начальник метрополітену Москви Дмитро Пегов зобов'язав своїх заступників регулярно їздити на роботу в підземці.
Поласувати азіатською кухнею кияни зможуть 8 листопада
Цієї суботи, 8 листопада, в Києві відбудеться фестиваль Азітской культури та кухні.
В Голландії відкрилося шосе із розміткою, що світиться
Поблизу голландського міста Осс відкрилося автомобільне шосе, яке світиться вночі.
Киянам покажуть японський фільм Дрезина
20 жовтня в Будинку освіти і культури Майстер-клас пройде показ драми "Дрезина" японського режисера Хирофумі Кавагуті. Про це повідомили в посольстві Японії в Україні.
В Люксембурзі запустили перший двоповерховий потяг
В Люксембурзі на рельси поставили перший двоповерховий потяг під назвою KISS.
Посол Іраку зустрівся з Міністром аграрної політики України
29 вересня 2014 року Надзвичайний і ‎Повноважний Посол Республіки Ірак в Україні пан Шорш Халід Саід зустрівся з Міністром аграрної політики та продовольства України паном Ігорем Швайкою в приміщенні профільного Міністерства.
У Британії відхилили будівництво аеропорту на Темзі
Урядова комісія Британії з питань авіаперевезень висловилася проти проекту з будівництва нового аеропорту на штучному острові на Темзі на схід від Лондона.
Напередодні Дня незалежності в Києві вишикується живий ланцюг
В суботу, 23 серпня, на Європейській площі три посольства - Литви, Латвії та Естонії організують акцію солідарності і створять символічний живий ланцюг з жителями Києва, тримаючи в руках стрічку кольору прапора України. Про це OUTLOOK повідомили в посольстві Латвії.
Ашгабад готується прийняти V Азіатські ігри в закритих приміщеннях і з бойових мистецтв
Столиця Туркменістану Ашгабад готується прийняти V Азіатські ігри в закритих приміщеннях і з бойових мистецтв, які пройдуть в 2017 році, повідомляють у посольстві Туркменістану в Україні.
Свято туркменської дині
Одним з національних свят Туркменістану є День туркменської дині.
У Японії проходить мегамарш вишиванок
Сьогодні, 28 червня, українці Японії та їхні друзі, зустрінуться на другому Мегамарші у вишиванках в Токіо, повідомляє посольство Японії в Україні.
Свято туркменського килима
25 травня відзначається День туркменського килима.
Закрыть
Outlook facebook page