RU  UK  EN
Статьи  >  В Ашхабаді відбулася Нарада високого рівня на тему «На шляху до комплексної реалізації Глобальної контртерористичної Стратегії ООН в Центральній Азії»

В Ашхабаді відбулася Нарада високого рівня на тему «На шляху до комплексної реалізації Глобальної контртерористичної Стратегії ООН в Центральній Азії»

Автор: 02.05.2018 | Туркменістан
В місті Ашхабаді відбулася Нарада високого рівня на тему «На шляху до комплексної реалізації Глобальної контртерористичної Стратегії ООН в Центральній Азії», а також була запущена третя фаза спільного проекту на підтримку Спільного плану дій для Центральної Азії (СПД).

Даний захід було організовано Міністерством закордонних справ Туркменістану і Регіональним центром ООН по превентивній дипломатії для Центральної Азії (РЦПДЦА), за участю Заступника Генерального секретаря ООН, Глави Контртерористичного управління ООН Володимира Воронкова, Спецпредставника Генерального Секретаря ООН по Центральній Азії, Глави Регіонального Центру ООН по превентивній дипломатії для Центральної Азії Наталії Герман, заступників міністрів закордонних справ держав Центральної Азії, а також відповідних регіональних структур ООН.

Як відомо, перша і друга фази проекту було здійснено в період 2010-2017 рр. і присвячені розгляду чотирьох основних напрямків Глобальної стратегії для складання рекомендацій з розробки СПД, який є першим у своєму роді і був прийнятий в Ашхабаді в грудні 2011 року.

У перспективі очікується, що нова фаза спільної регіональної контртерористичної ініціативи РЦПДЦА і КТЦООН під назвою «На шляху до комплексної реалізації Глобальної контртерористичної Стратегії ООН в Центральній Азії» буде спрямована на подальше зміцнення потенціалу країн Центральної Азії у сфері боротьби з тероризмом і запобігання насильницького екстремізму на стратегічній основі.

Виступаючи на нараді, пан Воронков зазначив, що основні заходи проекту будуть включати надання цілеспрямованої підтримки в розробці національних і регіональних стратегій по боротьбі з тероризмом і запобігання насильницького екстремізму, подальше зміцнення потенціалу країн Центральної Азії в пріоритетних сферах, визначених у СПД для Центральної Азії і сприяння обміну передовим досвідом в регіоні і за його межами.

Виступаючи на зустрічі заступник міністра закордонних справ Туркменістану С. Г. Бердимухамедов, заявив про подальшу готовність Туркменістану запропонувати співпрацю з КТЦООН по реалізації Ашхабадського плану дій контртерористичної стратегії ООН. В даному контексті туркменська сторона виступила з низкою конкретних пропозицій в даному напрямку з використанням РЦПДЦА.

У свою чергу, пані Герман зазначила, що відповідно до свого мандату в області регіональної та превентивної дипломатії, РЦПДЦА буде здійснювати спільну реалізацію даної ініціативи, і сприяти регіональному і прикордонному співробітництву в сфері запобігання насильницького екстремізму та боротьби з тероризмом в координації з іншими регіональними партнерами , що діють в цій галузі в Центральній Азії.

На завершення форуму було прийнято Заяву за підсумками Наради високого рівня «На шляху до комплексної реалізації Глобальної контртерористичної Стратегії ООН в Центральній Азії».

Після закінчення наради в будівлі МЗС Туркменістану відбулася прес-конференція для журналістів зарубіжних ЗМІ, акредитованих в Ашхабаді і представників національних засобів масової інформації.

За матеріалами прес-служби МЗС Туркменістану

Вам это будет интересно:
День ахалтекінського скакуна в Туркменістані
Сьогодні в Туркменістані відзначають день ахалтекінського скакуна - національної гордості держави.
День незалежності Туркменістану
Головним національним святом Туркменістану є День незалежності. Відзначається він щорічно 27 жовтня в пам'ять про набуття Туркменістаном незалежності від Радянського Союзу в 1991 році.
Збірна Туркменістану утримує лідерство за кількістю завойованих медалей на V Азіаді
На V Азіатських іграх в закритих приміщеннях і з бойових мистецтв пройшли змагання у 12 видах спорту, які принесли Туркменським спортсменам ще 18 медалей, в тому числі 8 найвищого ґатунку. Збірна Туркменістану займає перше місце в загальномедальному заліку, маючи за підсумками змагань, що відбулися в своєму активі 193 нагороди, з яких 77 - золоті, 54 - срібні і 62 - бронзові.
В Ашхабаді підписали меморандум про створення транспортного коридору Узбекистан-Туркменістан-Іран-Оман
У столиці Туркменістану Ашхабаді завершилась Міжнародна конференція з транспорту і транзиту, в рамках якої відбулася чотиристороння зустріч з питання створення транспортного коридору Узбекистан-Туркменістан-Іран-Оман. Про це OUTLOOK повідомили в посольстві Туркменістану в Україні.
Ашгабад готується прийняти V Азіатські ігри в закритих приміщеннях і з бойових мистецтв
Столиця Туркменістану Ашгабад готується прийняти V Азіатські ігри в закритих приміщеннях і з бойових мистецтв, які пройдуть в 2017 році, повідомляють у посольстві Туркменістану в Україні.
Свято туркменської дині
Одним з національних свят Туркменістану є День туркменської дині.
Свято туркменського килима
25 травня відзначається День туркменського килима.
Закрыть
Outlook facebook page