RU  UK  EN
Статьи  >  Збірна Туркменістану утримує лідерство за кількістю завойованих медалей на V Азіаді

Збірна Туркменістану утримує лідерство за кількістю завойованих медалей на V Азіаді

На V Азіатських іграх в закритих приміщеннях і з бойових мистецтв пройшли змагання у 12 видах спорту, які принесли Туркменським спортсменам ще 18 медалей, в тому числі 8 найвищого ґатунку. Збірна Туркменістану займає перше місце в загальномедальному заліку, маючи за підсумками змагань, що відбулися в своєму активі 193 нагороди, з яких 77 - золоті, 54 - срібні і 62 - бронзові.

В останній день боротьби на поясах атлети зійшлися в поєдинках в дисципліні «Алиш» в класичному стилі. Спортсмени завершили підсумковий день в цьому виді спорту на позитивній ноті, продемонструвавши високі результати, а в фінальні поєдинки вийшли відразу 10 туркменських борців.

У більярді за підсумками сьогоднішніх партій в дисципліні «російська піраміда» в комбінованому стилі відразу чотири туркменістанця. Стартували бої з кікбоксингу в чоловічому і жіночому розряді. Уже відомі перші туркменські спортсмени, що пройшли до півфіналів.

Жіноча збірна Туркменістану з баскетболу 3х3 успішно подолала стадію чвертьфіналу, вигравши у команди ІРІ. Підсумок - впевнена перемога 14: 7. У півфіналі туркменській команді буде протистояти збірна Таїланду.

Відбулися чвертьфінали в футзалі серед чоловіків. Туркменістанці зустрічалися з представниками Афганістану. Все вирішила серія пенальті, в якій більше пощастило футзалістам Афганістану.

В індивідуальному заліку в конкурі туркменський жокей Беглі Гараджаєв на скакуні Дабарали став одинадцятим серед 31 учасника. Першого місця удостоївся Хамад Алі Аль-Аттіях з Катару.

Змагання з плавання на короткій воді продовжилися запливами в батерфляй, на спині, естафетами у вільному стилі на 400 метрів у чоловіків і жінок. Спортсмен від Туркменістану Мердан Атаєв вийшов у фінальний заплив на спині на дистанції в 50 метрів і посів сьоме місце.

Важкоатлети з'ясовували переможця в сумі поштовху і ривка і в вагових категоріях до 94 кілограма у чоловіків і до 75 кілограмів у жінок. Штангіст Руслан Рамазанов зайняв в групі «А» 10 місце, переможцем став Сохраб МОРАДА з ІРІ.

Завершаться V Азіатські ігри в закритих приміщеннях і з бойових мистецтв 27 вересня поточного року.

Інформація надана Посольством Туркменістану в Україні.

Вам это будет интересно:
В Ашхабаді відбулася Нарада високого рівня на тему «На шляху до комплексної реалізації Глобальної контртерористичної Стратегії ООН в Центральній Азії»
В місті Ашхабаді відбулася Нарада високого рівня на тему «На шляху до комплексної реалізації Глобальної контртерористичної Стратегії ООН в Центральній Азії», а також була запущена третя фаза спільного проекту на підтримку Спільного плану дій для Центральної Азії (СПД).
День ахалтекінського скакуна в Туркменістані
Сьогодні в Туркменістані відзначають день ахалтекінського скакуна - національної гордості держави.
День незалежності Туркменістану
Головним національним святом Туркменістану є День незалежності. Відзначається він щорічно 27 жовтня в пам'ять про набуття Туркменістаном незалежності від Радянського Союзу в 1991 році.
В Ашхабаді підписали меморандум про створення транспортного коридору Узбекистан-Туркменістан-Іран-Оман
У столиці Туркменістану Ашхабаді завершилась Міжнародна конференція з транспорту і транзиту, в рамках якої відбулася чотиристороння зустріч з питання створення транспортного коридору Узбекистан-Туркменістан-Іран-Оман. Про це OUTLOOK повідомили в посольстві Туркменістану в Україні.
Ашгабад готується прийняти V Азіатські ігри в закритих приміщеннях і з бойових мистецтв
Столиця Туркменістану Ашгабад готується прийняти V Азіатські ігри в закритих приміщеннях і з бойових мистецтв, які пройдуть в 2017 році, повідомляють у посольстві Туркменістану в Україні.
Свято туркменської дині
Одним з національних свят Туркменістану є День туркменської дині.
Свято туркменського килима
25 травня відзначається День туркменського килима.
Закрыть
Outlook facebook page