RU  UK  EN
Статьи  >  Посол Іраку зустрівся з Міністром аграрної політики України

Посол Іраку зустрівся з Міністром аграрної політики України

29 вересня 2014 року Надзвичайний і ‎Повноважний Посол Республіки Ірак в Україні пан Шорш Халід Саід зустрівся з Міністром аграрної політики та продовольства України паном Ігорем Швайкою в приміщенні профільного Міністерства.

У зустрічі також взяли участь голови й представники відповідних департаментів Міністерства та центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується Міністром аграрної політики та продовольства України.

Пан Міністр підкреслив важливість проведення таких зустрічей на регулярній основі, оскільки вони є важливим майданчиком для конструктивного обміну думками з приводу актуальних питань іраксько-українського діалогу.

Зі свого боку пан Посол представив огляд розвитку дружніх і партнерських відносин між двома країнами, зокрема в торговельно-економічній сфері, де після прийнятого у минулому році рішення Міністерства торгівлі Республіки Ірак щодо скасування заборони ввезення на територію Іраку української сільськогосподарської продукції відбулася суттєва активізація двостороннього співробітництва, що в свою чергу забезпечило стрімкий ріст іраксько-українського товарообігу, минулорічний об’єм якого майже втричі перевищив показник 2010 року.

Під час зустрічі Сторони обговорили шляхи розвитку двосторонніх зв’язків в агропромисловому секторі, серед яких і обмін візитами експертів обох країн, а також можливість залучення досвіду і техніко-технологічної бази України у розвитку агропромислового комплексу Іраку.

Вам это будет интересно:
Збірна України завоювала повний комплект медалей чемпіонату Європи з карате
Золото і срібло на рахунку жіночої частини команди, бронза у представника чоловічої збірної.
У Києві відбудеться круглий стіл "Європейський вибір України після Революції Гідності"
11 травня об 11:00 в Медіа-центрі ГДІП відбудеться круглий стіл "Європейський вибір України після Революції Гідності: можливості та проблеми". У кожного гостя буде можливість прийняти участь у колективному обговоренні та знайти правильне рішення відкритих питань.
Річниця Чорнобильської катастрофи
26 квітня 1986 року в українському місті Прип'ять сталася найстрашніша техногенна катастрофа в історії.
Atlasjet Ukraine скасовує всі регулярні рейси
Авіакомпанія Atlasjet Ukraine повідомила, що скасовує всі регулярні рейси з 24 квітня 2018 року.
Тепер офіційно: Ryanair відкриває маршрути з України
В Борисполі пройшла прес-конференція, на якій глава Ryanair Майкл О'Лірі підтвердив факт відкриття 15 маршрутів з України: десяти з Києва і п'яти зі Львова.
Нацбанк затвердив правила округлення суми у чеку при готівкових розрахунках
Національний банк України затвердив правила округлення суми готівкових розрахунків у чеку, які діятимуть з 1 липня 2018 роки після припинення додаткового карбування в готівковий обіг монет номіналами 1, 2, 5 і 25 копійок.
У Нацбанку назвали дату, коли паперові гривні замінять на монети
В Україні з 27 квітня 2018 року введуть в обіг нові монети номіналом в 1 і 2 гривні, а 5 і 10 гривень з'являться в обігу в 2019-2020 роках.
НБУ замінить на монети купюри номіналом 1, 2, 5 і 10 грн
У Нацбанку України повідомили, що 14 березня презентують нові монети номінальною вартістю 1, 2, 5 і 10 грн.
Стало відомо, хто поїде на Євробачення 2018 від України
Переможцем національного відбору став MELOVIN. Саме він з піснею Under The Ladder представлятиме Україну в Лісабоні на пісенному конкурсі Євробачення 2018.
Посольство Індонезії поповнило експонатами київський музей
Представники Посольства Республіки Індонезія встановили п'ять індонезійських архітектурних мініатюр у музеї Києва "Україна в мініатюрі". Насолодитися екзотичними шедеврами можна буде вже з 10 листопада. До експозиції включені Храм Боробудур, Кафедральний собор Джакарти - церква Пресвятої Діви Марії, Мечеть Істікляль - найбільша мусульманська святиня Південно-Східної Азії, Храм Улун Дану.
Україна і ОАЕ домовилися про безвізовий режим
Україна та Об'єднані Арабські Емірати домовилися про безвізовий режим, який почне діяти з грудня 2017 року.
День дипломата в Киргизстані
24 жовтня щорічно святкується День дипломатичного працівника Киргизстану.
День незалежності Іраку
День незалежності Іраку відзначається щорічно 3 жовтня. Це національне свято було встановлено на пам'ять про те, що в цей день в 1932 році Ірак здобув незалежність від Великобританії.
Святослав Вакарчук прочитає лекції у Стенфордському університеті
Творчу відпустку фронтмен гурту«Океан Ельзи» Святослав Вакарчук проведе в престижному вузі США.
Паралімпійська футбольна збірна України виборола світове чемпіонство
Фінал Чемпіонату світу з футболу в Аргентині завершився перемогою української команди над іранською з рахунком 1:0.
Президент Болівії запропонував увести «універсальне громадянство»
Президент Болівії Ево Моралес на 72 сесії Генеральної Асамблеї ООН вніс пропозицію про створення єдиного громадянства для всіх жителів Землі, вважаючи, що таким чином буде вирішена проблема нелегальної міграції.
В Одесі готуються до Міжнародного літературного фестивалю
З 28 вересня по 3 жовтня втретє відбудеться захід , в якому приймуть участь 50 авторів з 20 країн світу, серед яких: Бахтияр Алі, Соня Бек , Анна Вайденхольцер, Петер Вебер, Симон ван дер Гест, Сергій Жадан та багато інших.
Орландо Блум відвідав Слов'янськ
Голлівудський актор, посол доброї волі UNICEF Орландо Блум відвідав школу міста Слов'янськ.
В музеї Тараса Шевченка відбудеться прем’єра польского фільму «Брати»
26 квітня о 18:00 у Національному музеї Тараса Шевченка за ініціативою галереї «КалитаАртКлуб» відбудеться київська прем’єра документального фільму «Брати» польського режисера Войцеха Староня.
Посли різних країн створять сквер миру
9 квітня в Національному ботанічному саду імені Гришка посли іноземних держав приєдняються до Міжнарожної ініціативи "Дерева миру". Окрім дипломатів в акції візьмуть участь активісти 132 міст та селищ України, а також представники 50 країн світу.
Закрыть
Outlook facebook page