RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  День Республіки з розмахом відсвяткувало Посольство Індії в Україні

День Республіки з розмахом відсвяткувало Посольство Індії в Україні

Автор: 31.01.2020 | Індія, дипломатія, посол
27 січня Посольство Індії організувало прийом з нагоди 71-го Дня Республіки Індія. Індія здобула незалежність від колоніальної окупації 15 серпня 1947 року, а Конституція сучасної та незалежної Індії набула чинності 26 січня 1950 року, цей день назавжди увійшов в історію держави і тепер є святковим.

Дипломатичний прийом в столиці України з нагоди одного з головних свят Індії супроводжувався протокольними моментами та також включав обширну презентацію Індії.

На гостей заходу, серед яких були Надзвичайні та Повноважні Посли Молдови, Туреччини, Ізраїлю, Румунії, Кореї та дипломати з інших держав, урядовці та громадські діячі, чекала концертна програма та дегустації індійських страв. Окрім того, Посол Індії в Україні Його Високоповажність Пан Партха Сатпатхі відкрив виставку текстилю та національних костюмів. Важливо зазначити, що багато тканин в Індії виготовляють за допомогою ручної праці. З одного боку, це данина культурі та традиціям країни. З другого - таке виробництво сьогодні стало великою перевагою людства, що замислюється над збереженням ресурсів планети. У час інновацій та модернізацій, засилля виробничих потужностей, основною перевагою такого виробництва текстилю є екологічність, використання мінімальної кількості електроенергії, натуральність. Цей підхід також допомагає в сталому розвитку людських ресурсів шляхом передачі навичок від одного покоління до іншого. Розмаїття індійського текстилю можна побачити у кожному штаті Індії і ознайомитися там з різними типами ткацьких верстатів і моделей, відомих своєю унікальністю, універсальністю та креативністю.

unnamed.jpg

Офіційну ж частину заходу розпочав Пан Посол промовою в якій окреслив сфери співпраці України та Індії, наші спільні досягнення та перспективи двосторонньої співпраці. Пан Партха Сатпатхі сказав: «Індійці та українці поділяють культурну спорідненість вже кілька століть. Подібність між українською та санскритською мовами є яскравим прикладом для показу історичної близькості наших двох народів. Теплота і близькість наших зв'язків ще більше зміцнилися з моменту проголошення незалежності України в 1991 році - Індія була однією з перших країн, яка визнала Україну суверенною незалежною країною, і встановила дипломатичні відносини ще в січні 1992 року. З іншого боку, Україна відкрила свою першу місію в Азії (а потім третє за величиною посольство України у світі) у Нью-Делі в лютому 1993 року. Індія має широкі двосторонні стосунки з Україною, що охоплюють усі сфери співробітництва. Індія та Україна підписали декілька меморандумів/угод у різних сферах, таких як дипломатичні відносини, візові питання, консульські питання, торговельні та комерційні питання, космос, наука і техніка, оборона тощо. Двостороння торгівля між двома країнами значно зросла в останній 25 років, а в 2018 році становила майже 2,8 млрд.дол. США. Індія є одним з найбільших торгових партнерів України та є найбільшим експортним напрямком для України в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні».

DSC_0466.jpgФото надане Посольством Індії в Україні

Посол закцентував свою увагу також на тому факті, що в Україні сьогодні існує велика зацікавленість до індійської культури, що охоплює різні аспекти, такі як танці, йога, філософія, аюрведа та духовність. Дипломат запевнив, що незважаючи на віддаленість у тисячі кілометрів, ми поділяємо любов до своєї землі, прагнення свободи та маємо подібний духовний світогляд.

unnamed (1).jpg

Довідково варто зазначити, що:

Сьогодні в Україні існує понад 30 українських культурних асоціацій/груп, які займаються просуванням різних форм індійського мистецтва.

Україна є популярним напрямком для індійської молоді, яка прагне здобути вищу освіту. Індія - номер 1 за кількістю своїх студентів, які навчаються в Україні.

Оборонні відносини між Індією та Україною також знаходяться на міцному фундаменті та продовжують зміцнюватися. Наші країни також мають міцні зв’язки у науково-технічному співробітництві і особливо в таких секторах як енергетика, космос тощо.

Індія посідає перше місце за рівнем експорту українських товарів у країни Азіатсько-тихоокеанського регіону і є п’ятим найбільшим покупцем української продукції серед країн світу.

2019 рік став плідним роком у відносинах Індії та України. Прем'єр-міністр Моді та Президент Зеленський провели свою першу розмову по телефону та привітали один одного з виборами. Міністр закордонних справ Пристайко зустрівся з Міністром закордонних справ Джаішанкаром у кулуарах Генеральної Асамблеї ООН у вересні в Нью-Йорку. Віце-прем'єр-міністр Кулеба був призначений новим Співголовою Міжурядового співробітництва Індії та України. 4 те засідання індійсько-української Робочої групи з питань торгівлі та економічного співробітництва також відбулося в Нью-Делі в квітні 2019 року. Усі ці події та взаємодії стали основою для активізації подальшого розвитку двосторонніх відносин у 2020 році.

Головне фото надане Посольством Індії в Україні

Вам это будет интересно:
Лех. На вершині світу
Спочатку не зрозуміло, це скелі притиснулися до старих буддистських храмів або стародавні споруди шукають підтримки і розради у брил. Старовинне місто Лех, що розташоване на півночі Індії на висоті трьох тисяч метрів в штаті Джамму і колись було дуже популярним серед сіркоперегінної худоби, караванів і торговців...
Джайпур. Рожеве місто. Частина 2
У Джайпурі завжди багато туристів. Місто входить у більшість світових путівників по Індії. Тут достатньо готелів, нема проблем з вибором транспорту, повно вуличних закусочних і комфортних кафе. Місцевий люд доброзичливий і завжди готовий допомогти подорожньому. Якщо до цього пориву додати ще й кілька рупій, то індійці радо поділяться інформацією...
Джайпур. Рожеве місто
Хтось порівнює Джайпур з ажурною скатертиною. Інші – з коробкою рожевого зефіру. Треті твердять – це вулик, щільно заселений бджолами. Однак всі сходяться в одному – тут дивовижне повітря, сповнене якоюсь свободою, котру не зустрінеш у Європі. Вона заповнює легені, і вже через вдих мандрівник втрачає лік годинам і навіть століттям.
Харківський Дипломатичний Клуб святкує першу річницю створення!
23 грудня у стінах Харківського Дипломатичного клубу пройшов новорічний Гала-вечір на честь річниці його створення. Учасниками заходу стали народні депутати, керівники структур міста й області та громадськх організацій, губернатори, почесні консули, керівники ВНЗ, та інші почесні гості.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
Індійське село Кодхіні: таємниця близнюків, котру ніхто не розгадав
У світі є незвичайне місце, де народжується найбільше близнюків. Хоча на перший погляд це схоже на містичний збіг, статистика змушує вірити в чудеса. Індійський штат Керала може похвалитися селом, де відбуваються незвичайні речі. Кодхіні – те саме місце, де близнюків більше, ніж у будь-якій іншій точці світу. І цьому немає майже жодних пояснень.
Кордони не перешкода: найбільш відомі анклави світу
Сьогодні OUTLOOK подорожує по найцікавішим з точки зору географії та адміністративного управління містам і країнам, які є анклавами, повністю розташовуючись на територіях інших держав.
"Made in Slovenia". Відкриття виставки сучасного словенського дизайну
З 5 по 15 листопада пройде виставка "The Future of Living" ("Майбутнє життя"), організована у співпраці Посольства Республіки Словенія в Україні з Центром креативності Республіки Словенія та Музеєм історії міста Києва.
Відриття Скверу Мислителів у Харкові!
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбулось урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові, який символізує дружні відносини між Україною, Азербайджаном та Казахстаном.
«Школа молодого дипломата» з Харкова в проєкті Diplomatic Greetings
У понеділок, 18 жовтня, відбувся проєкт Diplomatic Greetings за участі членів "Школи молодого дипломата" при Харківській міській раді. Спікерами заходу стали Надзвичайний та Повноважний Посол України Олександр Сліпченко, Надзвичайний та Повноважний Посол Чорногорії в Україні пані Драгіца Понорац ...
Жіночі прикраси в Індії: сакральний зміст
При слові індійка в нашій уяві виникає красива жінка в сарі, неодмінно з безліччю прикрас і малюнків на тілі. Звідки в національних традиціях цього народу така пристрасть до прикрашання тіла? У цьому є не лише естетичний, але й глибокий сакральний сенс – відображення культури, вірувань і світогляду індійців...
У Харкові відкриють Сквер Мислителів на знак дружніх відносин між Україною, Азербайджаном та Казахстаном
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбудеться урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові. Меценатом проєкту став Почесний консул Казахстану у Харкові, Емін Наджафлі.
Вручення вірчих грамот Президенту України новопризначеними главами місій
1 жовтня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти в Апостольського нунція, послів Держави Ізраїль та Латвійської Республіки.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Незважаючи на розпал літніх відпусток, багато культурних заходів за участі іноземних дипломатичних установ відбулось в серпні в Україні. Далі представляємо вашій увазі підбірку деяких з них.
Замість візка – човен: знамениті плавучі ринки
Магазини, супермаркети, ринки – всі ці місця невід’ємна частина життя будь-якої людини на нашій планеті. Здавалося б, що в них незвичайного – кругом усе схоже, хіба що товари і ціни різняться в залежності від країни чи міста. Насправді все не зовсім так – до деяких базарів слід діставатися вплав… Про них ми і розповімо.
Проводжаючих просимо залишити вагони: найцікавіші поїзди планети
Незважаючи на безупинний розвиток авіатранспорту, багато людей по всій планеті все ще люблять з різних причин подорожувати поїздами. І хай у більшості поїзд асоціюється з повільним пересуванням, у порівнянні з літаками, і комфортом у найкращому випадку рівня минулого століття...
64-ий Національний День Малайзії!
31 серпня малазійці у всьому світі відзначають Національний День. Темою цьогорічного свята стала «Малайзійська турбота» (“Malaysia Care”), що уособлює діяння малайзійців, притаманну їм турботу та гостинність.
Південний Гоа очами Кіри Кондратенко
Депресія і відсутність нових ідей? Вирушайте на Гоа! Якось саме завдяки відпочинку на Гоа бізнес-леді Кіра Кондратенко набралася сил для здійснення нового цікавого проекту. Сьогодні вона ділиться з нами своїми враженнями від острова, іменуючи його не інакше як раєм на Землі.
Вручення вірчих грамот чотирма новопризначеними послами Президенту України
19 серпня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Ірландії, Федеративної Республіки Нігерія, Республіки Корея та Республіки Вірменія.
Життя на воді: 7 маловідомих конкурентів Венеції
Коли ми чуємо вираз «місто на воді», одразу на думку спадає Венеція, чи не так? Неквапливі гондоли, вузенькі вулички по обидва боки, ніжне світло сонця, що заходить, і старовинна архітектура створюють той п’янкий романтичний коктейль, котрий приваблює туристів з усього світу.
Закрыть
Outlook facebook page