RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Посол Індонезії презентував столиці Боробудур з нагоди днів незалежності Індонезії та України

Посол Індонезії презентував столиці Боробудур з нагоди днів незалежності Індонезії та України

У Києві в Національному ботанічному саду імені М.М. Гришка з‘явився свій Боробудур. Посольство Індонезії з нагоди 74 - річниці незалежності своєї держави і 28 - ї річниці незалежності України зробили символічний подарунок столиці.

Висота київського Боробудуру відповідає оригіналу, що знаходиться на острові Ява. 51 день було необхідно майстрам аби звести цю буддійську ступу.

Відтворення саме Боробудуру у столиці України було обрано через те, що цей архітектурний шедевр є однією з найбільш відвідуваних локацій серед туристів Індонезії і став справді візитною карткою країни.

Надзвичайні та Повноважні Посли та очільники дипустанов Азербайджану, Алжиру, Туреччини, США, Афганістану, Ірану, Лівії, Малайзії, Марокко, Словенії, В’єтнаму, Литви, ОАЕ та Кувейту взяли участь у церемонії відкриття скульптурного об‘єкту.

У вітальній промові Надзвичайний та Повноважний Посол Індонезії в Україні Юдді Кріснанді від імені уряду та народу Республіки Індонезія висловив найщирішу подяку гостям та керівництву ботсаду за присутність та сказав: «Боробудур, що означає храм на схилі, є найбільшим буддистським храмом у світі, а також культурною спадщиною індонезійців, яка будувалась більш ніж сто років – з 8 по 9 століття нашої ери, і розташований храм на півночі м. Джок’якарта, провінція Центральна Ява. Ступа зображує величезний Всесвіт, священне місце духовного життя. Боробудур - шедевр, який символізує велич індонезійської цивілізації, колись був обраний одним із семи чудес світу, а в 1991 році був визначений ЮНЕСКО місцем всесвітньої культурної спадщини.

Представлена нами Ступа зображує репліку однієї з 72 Ступ Боробудура і має такий самий розмір, що й оригінальні Ступи в Індонезії. Ця Ступа була побудована трьома індонезійськими майстрами художнього будівництва, яких ми запросили з Індонезії».

5d590e1d9d24d.jpeg

Ідея створення нової локації в індонезійському саду належить особисто пану Послу:

«Одного дня, влітку 2018 року, я завітав до ботсаду і побачив багато українських сімей, що відвідують парк і насолоджуються його красою. Деякі з них сиділи, бігали, гралися та займалися різними видами активності. Тоді мені прийшла думка побудувати щось красивіше у цьому місці, щось родом з Індонезії, і чия краса могла б завжди радувати українців. Тому Боробудур - індонезійський шедевр і став подарунком народу України. Впевнений, що Боробудур буде джерелом творчого натхнення для наступних поколінь наших двох країн - Індонезії та України, які об'єднають вічну дружбу як частину зусиль обох держав задля сприяння світовому миру. Нехай присутність Боробудура в Україні надихає світ на значущість безмежної дружби та вічної любові».

Open air захід супроводжувався дегустаціями національних страв, перфомансами та традиційними танцями.

Нагадаємо, що Індонезійський Сад в Національному ботанічному саду ім. М.М. Гришка був відкритий в 2017 році за підтримки дипломатичної установи.

Цей флористистий острів найбільшої мусульманської держави світу створюється під особистим контролем пана Юдді Кріснанді і руками індонезійських озеленювачів та садівників.

Індонезійський сад знаходиться на стадії будівництва, але вже зараз в ньому знаходиться побудований для здійснення мусульманської молитви-намазу павільйон, об‘єкти в культурному стилі Західної Яви і центральною скульптурою тепер став Боробудур.

Фоторепортаж OUTLOOK з церемонії відкриття Боробудуру у Києві гортайте в нашій галереї.

Вам это будет интересно:
Камасан: Поселення із шедеврами на Балі
Балі – одне з найпопулярніших місць для зимівлі. Океан, вулкани, чудова природа й екзотичні фрукти... Але є ще одна причина, про яку мало хто знає – унікальне арт-село Камасан, що дало початок однойменному балійському живопису. Про нього ми і розкажемо сьогодні на сторінках OUTLOOK.
Харківський Дипломатичний Клуб святкує першу річницю створення!
23 грудня у стінах Харківського Дипломатичного клубу пройшов новорічний Гала-вечір на честь річниці його створення. Учасниками заходу стали народні депутати, керівники структур міста й області та громадськх організацій, губернатори, почесні консули, керівники ВНЗ, та інші почесні гості.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
"Made in Slovenia". Відкриття виставки сучасного словенського дизайну
З 5 по 15 листопада пройде виставка "The Future of Living" ("Майбутнє життя"), організована у співпраці Посольства Республіки Словенія в Україні з Центром креативності Республіки Словенія та Музеєм історії міста Києва.
Рисові поля: Злаки неземної краси
- Чи не хочете покуштувати рису? - таким питанням зустрічають гостей в Китаї. А якщо господарі виявляться ще і фермерами, вони можуть запросити вас на незвичайну екскурсію і покажуть шедевр природного мистецтва. Рис, який ми часто вживаємо в їжу, не замислюючись про його естетику, в момент вирощування нагадує ковдру, виткану з різнокольорових клаптиків...
Відриття Скверу Мислителів у Харкові!
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбулось урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові, який символізує дружні відносини між Україною, Азербайджаном та Казахстаном.
«Школа молодого дипломата» з Харкова в проєкті Diplomatic Greetings
У понеділок, 18 жовтня, відбувся проєкт Diplomatic Greetings за участі членів "Школи молодого дипломата" при Харківській міській раді. Спікерами заходу стали Надзвичайний та Повноважний Посол України Олександр Сліпченко, Надзвичайний та Повноважний Посол Чорногорії в Україні пані Драгіца Понорац ...
У Харкові відкриють Сквер Мислителів на знак дружніх відносин між Україною, Азербайджаном та Казахстаном
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбудеться урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові. Меценатом проєкту став Почесний консул Казахстану у Харкові, Емін Наджафлі.
Вручення вірчих грамот Президенту України новопризначеними главами місій
1 жовтня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти в Апостольського нунція, послів Держави Ізраїль та Латвійської Республіки.
Озера, що змінюють уявлення про силу природи
Коли згадуєш слово «озеро», в голові з’являється перший-ліпший образ тихої затишної водойми, яку з усіх боків обіймають порослі травою береги. OUTLOOK зробив добірку найбільш вражаючих озер, котрі змінять ваше уявлення про це творіння природи. Кожному з них є чим дивувати, хай то нетиповий колір води чи лячна здатність умертвляти живі організми.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Незважаючи на розпал літніх відпусток, багато культурних заходів за участі іноземних дипломатичних установ відбулось в серпні в Україні. Далі представляємо вашій увазі підбірку деяких з них.
64-ий Національний День Малайзії!
31 серпня малазійці у всьому світі відзначають Національний День. Темою цьогорічного свята стала «Малайзійська турбота» (“Malaysia Care”), що уособлює діяння малайзійців, притаманну їм турботу та гостинність.
Вручення вірчих грамот чотирма новопризначеними послами Президенту України
19 серпня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Ірландії, Федеративної Республіки Нігерія, Республіки Корея та Республіки Вірменія.
Національний день Бельгії-2021!
21 липня у Києві відбувся дипломатичний прийом з нагоди 190-ї річниці з дня присяги Леопольда Сакскобургського на вірність новій бельгійській конституції і обрання його першим монархом. Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Алекс Ленартс радо вітав гостей на урочистому заході, серед яких були присутні...
Прем’єра вистави Бертольта Брехта «Тригрошова опера» у Львові!
9 липня о 19:30 на Великій сцені Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької у Львові за фінансової підтримки Посольства Німеччини в Україні та організаційної - Почесного консульства Німеччини у Львові відбудеться прем'єра вистави «Тригрошова опера» Бертольта Брехта.
Зоо-Азія: крокодили, бегемоти і зелений папуга
Однією з найбільших насолод, окрім одвічного споглядання за вогнем, що горить, стрімкою водою і людиною, яка працює, є спостереження за життям і поведінкою тварин. І на цей момент усі ваші мрії зводяться до елементарного – доторкнутись до когось м’якого і зрозуміти мову, переклад якої не знайти в жодному зі словників.
Покладання квітів з нагоди 297-го дня народження Махтумкулі Фрагі
25 травня, напередодні одночасно двох свят - Дня працівників культури та мистецтва та Дня поезії великого сина туркменського народу Махтумкулі Фрагі, у Києві за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Туркменістану відбулось покладання квітів до пам'ятника національному поету Туркменістану Махтумкулі Фрагі.
Золтан Кіш у Києві. Концерт за підтримки Посольства Угорщини в Україні
24 червня у Колонній залі імені М.В.Лисенка Національної філармонії України відбувся концерт Національного академічного духового оркестру України під диригуванням Олексія Вікулова. Солістом став лауреат міжнародних конкурсів, угорський тромбоніст та учасник всесвітньо відомого гурту Mnozil Brass Золтан Кіш.
29-а річниця заснування ГДІПу. Дипломати вітають!
5 червня 2021 року відбулось велике дипломатично-сімейне спортивне свято з нагоди 29-ї річниці заснування Генеральної дирекції у спортивно-дипломатичному клубі ДП «ГДІП», що на Трухановому острові.
В Києві відбувся концерт до Дня Республіки Азербайджан
27 травня у Колонній залі ім.В.Лисенка Національної філармонії України за підтримки Об'єднаної діаспори азербайджанців України з нагоди державного свята - Дня Республіки відбувся концерт Діалог дружби "Україна-Азербайджан". На заході були присутні Надзвичайні та Повноважні Посли Азербайджану, Туркменістану, Куби ...
Закрыть
Outlook facebook page